Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Mob_drop_item

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Dzisiaj chciałem zmienić drop z mobów, więc wyjąłem sobie plik Mob_drop_item i umiejscowiłem na pulpicie, edytowałem tylko drop z jednego moba by sprawdzić czy nie będzie problemów...

Wszystko fajnie, zamieniłem Mob_drop_item na ten mój ze zmienionym dropem. Następnie zresetowałem maszynę i chcąc sprawdzić czy to działa, odpaliłem metka i tu problem "Błąd podczas łączenia się z serwerem", zdziwiony byłem niesamowicie, lecz postanowiłem sprawdzić czy Navicatem podłącze się do Mysql i tu też problem "2003 - Can't connected to MySQL server on '25.84.253.100' (10038)" Następnie w maszynie, napisałem sysinstall by sprawdzić czy tam wszystko gra, lecz usunął mi się IPv4 Address i Netmask 

http://zapodaj.net/c4df481613375.png.html

Problem jest taki że gdy dopiszę te dwie kolumny, to i tak się nie zapisują...

Więc postanowiłem usunąć maszynę i postawić ją od nowa :)

Lecz tym razem nadałem uprawnienia 777 i nadal ten sam błąd ;C

Następnie znowu usunąłem maszynę i tym razem postanowiłem wyjąc od nowa plik Mob_item_drop i wrzucić go tam bez zmian, lecz nawet w tym przypadku problem występuje...

Dodam że po kilku minutach ciągłego odnawiania połączenia daję radę podłączyć się FilleZillą i WinSCP (lecz kilka razy musze ponawiać próbę) nieraz bezskutecznie...

Nic nie przychodzi mi do głowy, lecz może wy drodzy koledzy z mpcforum którzy pewnie pozjadaliście na tym zęby macie jakiś pomysł, lub czego bym sobie życzył wiecie jak ten ów problem rozwiązać.

Dodam że pliki by Terenzo 

Proszę o pomoc

Pozdrawiam 

Opublikowano

ee /etc/rc.conf

# syinstall (coś takiego, robisz enter) jeżeli chodzi o zapisywanie ip przy odpaleniu vb.

weź wyjdź człowieku tylko drzwiami nie trzaskaj.. 

drogą dedukcji -(jak widać ciezko) ->co może oznaczać syinstall? z tego co mi wiadomo to sysinstall ,po za tym autor napisał w temacie "Następnie w maszynie, napisałem sysinstall by sprawdzić czy tam wszystko gra, lecz usunął mi się IPv4 Address i Netmask " -> wiec co Ty tworzysz?...

Pliki Terenzo?

Konwertujesz z sql do txt i wrzucasz (do ftp).

Co ma mob_drop_item do plików?Czy to terenzo czy rain czy badar czy rykox?....

Konwertujesz z sql do txt i wrzucasz (do ftp). -jeżeli bedziesz startował z serwerem "Infintes" to wiedz że masz po reklamie,specjalnie dla Ciebie obrobię piękne zdjęcie z forum jakie masz pojęcie na temat ssh i ftp :)  a co do sql do txt to chyba Ci o item_proto chodziło :))) 

w końcu @topic 

#1 ZAWSZE RÓB KOPIĘ ZAPASOWĄ-mimo wszystko zawsze lepiej robić w navicacie pamiętaj żeby też zawsze sobie duplikować tabelki (gdyby się coś spieprzyło)

#2 wejdź w usr->home->mt2->chs czy ch (nie pamiętam bo pisze z pamieci)->ch1 i wrzuć syserr z ch1 

#3 Obstawiam że pewnie wyskoczył jakiś błąd z id że wpisałeś id którego nie ma w bazie danych-lub po prostu zazwyczaj jest taka możliwość że coś się scrahować moze,wiec pytanie jakiego programu używasz do ftp->fillezilla (najwieksze gowno) czy może jakieś coreftp/winscp?

Opublikowano

#1 ZAWSZE RÓB KOPIĘ ZAPASOWĄ-mimo wszystko zawsze lepiej robić w navicacie pamiętaj żeby też zawsze sobie duplikować tabelki (gdyby się coś spieprzyło)

Teraz zrobię, wcześniej mi się nie chciało, ale jak mam co chwile usuwać maszynę to ja dziękuje xD

#2 wejdź w usr->home->mt2->chs czy ch (nie pamiętam bo pisze z pamieci)->ch1 i wrzuć syserr z ch1 

/usr/home/mt2/chs/ch11 nie mam tam syserr, ani niczego podobnego jest start.log i VERSION.txt z dokumentów tekstowych. 

#3 Obstawiam że pewnie wyskoczył jakiś błąd z id że wpisałeś id którego nie ma w bazie danych-lub po prostu zazwyczaj jest taka możliwość że coś się scrahować moze,wiec pytanie jakiego programu używasz do ftp->fillezilla (najwieksze gowno) czy może jakieś coreftp/winscp?

Id chyba złe nie jest, bo wyjąłem nie edytowany Mob_drop_item z .../locale/germany i wrzuciłem go z powrotem bez edycji na swoje miejsce i też jest błąd. Używam WinSCP, bo FilleZile mnie drażni :)

Opublikowano

Teraz zrobię, wcześniej mi się nie chciało, ale jak mam co chwile usuwać maszynę to ja dziękuje xD

/usr/home/mt2/chs/ch11 nie mam tam syserr, ani niczego podobnego jest start.log i VERSION.txt z dokumentów tekstowych. 

Id chyba złe nie jest, bo wyjąłem nie edytowany Mob_drop_item z .../locale/germany i wrzuciłem go z powrotem bez edycji na swoje miejsce i też jest błąd. Używam WinSCP, bo FilleZile mnie drażni :)

eee to zrób tak w VB /start 1 channel ->TERAZ WCHODZISZ DO WINSCP I PODAJESZ MI SYSERR :) 

Opublikowano

Włączyłem mob_drop_item przez WinSCP, zaznaczyłem cały tekst, wymazałem, wkleiłem mój mob_drop_item zapisałem (długo czekałem, podałem pasy do roota, pewnie w celu zabezpieczenia), następnie reboot

Co dziwne zadziałało ;)

Like mimo wszystko leci. 

Temat do zamknięcia 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...