Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, Poprawi mi ktoś skrypt?
Tak działa poprawnie. Ogólnie to jest jego działanie.

on rightclick with a feather:
	execute console command "vanish %player%" 

Zamiast tego chcę aby działało to tak 

on rightclick with a feather named "Vanish":

Jeżeli się nie da to przynajmniej tak 

on rightclick with a feather:
        permission: essentials.vanish

Na necie widziałem takie coś

on rightclick with a water bottle:
	if name of player's tool is "ManaPotion":

Ale mi to nie działa ;/

­

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

­Mam. Nie działa.

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

on right click wool:
	player's tool is "&7Vanish":
		execute console command "/vanish %player%" 
command /dodaj:
	trigger:
		give wool named "&7Vanish" to player

Spróbuj tak. Gdy wpiszesz komendę /dodaj dostaniesz wełnę o nazwie vanish którą jak kilkniesz to powinno dac ci vanisha

PS: do tego nie potrzebne są żadne dodatki :)

Opublikowano

Jest ok ale widze błąd. http://scr.hu/73uz/6ne8s

------------------------------------------------------------
@Edit - Troszeczke poszukałem w necie i coś znalazłem możesz dodać mi do tego on rightclick... permisje?
on rightclick with a wool:
	if name of player's tool is "&7Vanish": 
command /dodaj:
        permission message: &4Blad: &cNie posiadasz uprawnien!
	trigger:

­

Opublikowano

Dam ci permisje do tego:

on rightclick with a wool:
        permission: mpc.vanish
        permission message: &4Nie mozesz używać tej wełny! 
    command /dodaj:
            permission message: &4Blad: &cNie posiadasz uprawnien!
    	trigger:

O to ci chodziło?

online.png

Opublikowano

Dobra już odpalam serwer i sprawdzam.. ale myśle że będzie źle bo chyba tak probowałem ;//

@Edit - Prosze

[15:18:09 INFO]: [skript] Reloading vanish.sk...
[15:18:09 WARN]: Empty configuration section! You might want to indent one or more of the subsequent lines to make them belong to this section or remove the colon at the end of the line if you don't want this line to start a section. (vanish.sk, line 2: if name of player's tool is "&7Vanish":')
[15:18:09 ERROR]: indentation error: expected 4 tabs, but found 3 tabs (vanish.sk, line 10: give wool named "&7Vanish" to player')
[15:18:09 WARN]: Empty configuration section! You might want to indent one or more of the subsequent lines to make them belong to this section or remove the colon at the end of the line if you don't want this line to start a section. (vanish.sk, line 9: trigger:')
[15:18:09 ERROR]: Can't understand this condition/effect: permission: essentials.vanish (vanish.sk, line 3: permission: essentials.vanish')
[15:18:09 ERROR]: Can't understand this condition/effect: permission message: "&4Blad:&cNie mozesz korzystac z vanisha!" (vanish.sk, line 4: permission message: "&4Blad:&cNie mozesz korzystac z vanisha!"')
[15:18:09 INFO]: [skript] Encountered 3 errors while reloading vanish.sk!

Opublikowano

Dobra już odpalam serwer i sprawdzam.. ale myśle że będzie źle bo chyba tak probowałem ;//

@Edit - Prosze

[15:18:09 INFO]: [skript] Reloading vanish.sk...
[15:18:09 WARN]: Empty configuration section! You might want to indent one or more of the subsequent lines to make them belong to this section or remove the colon at the end of the line if you don't want this line to start a section. (vanish.sk, line 2: if name of player's tool is "&7Vanish":')
[15:18:09 ERROR]: indentation error: expected 4 tabs, but found 3 tabs (vanish.sk, line 10: give wool named "&7Vanish" to player')
[15:18:09 WARN]: Empty configuration section! You might want to indent one or more of the subsequent lines to make them belong to this section or remove the colon at the end of the line if you don't want this line to start a section. (vanish.sk, line 9: trigger:')
[15:18:09 ERROR]: Can't understand this condition/effect: permission: essentials.vanish (vanish.sk, line 3: permission: essentials.vanish')
[15:18:09 ERROR]: Can't understand this condition/effect: permission message: "&4Blad:&cNie mozesz korzystac z vanisha!" (vanish.sk, line 4: permission message: "&4Blad:&cNie mozesz korzystac z vanisha!"')
[15:18:09 INFO]: [skript] Encountered 3 errors while reloading vanish.sk!

Nie masz dodatków:)

online.png

Opublikowano

Mam wszystkie :)

Opublikowano

on rightclick:

if player's tool is wool:

if player has permission "permisja.mpc":

stop

else:

send "&4Nie masz uprawnien do tej komendy!"

stop

command /dodaj:

trigger:

if player has permission "permisja.mpc":

stop

else:

send "&4Nie masz uprawnien do tej komendy!"

stop

rocketnite-sygna.png

Opublikowano

==============================

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA

==============================­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...