Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z rozdzielaczem RJ45 kabla ethernet

superksztalt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam problem z sprzętem podanym w temacie.Główny kabel podłączony do strony z 1 wejściem i wychodzą z niego dwa kable.Mój problem polega na tym że nie mogę podłączyć dwóch kabli za "jednym"razem tylko musze mieć podłączony tylko jeden kabel np ktory idzie do komputera a gdy podłącze do ps3 i komputera jednocześnie to internet na żadnym sprzęcie nie działa.Więc za każdym razem musze przekładać kable i jest to troche nużące.Proszę o pomoc

NIE wiem czy dałem TEMAT do dobrego DZIAŁU!!!!!!Jeżeli tak jest proszę o przeniesienie.

Z góry dzięęęęękuje

EDIT:Powiem jeszcze że kiedyś działało gdy 2 kable były podłączone jednocześnie

Opublikowano

Ustaw router jak należy i załącz w nim nat, masz to w instrukcji obsługi napisane jak 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ustaw router jak należy i załącz w nim nat, masz to w instrukcji obsługi napisane jak 

Samo włączenie NAT może nie wystarczyć - w zależności od routera może być wymagana dodatkowa konfiguracja portów.

R9NMs7b.png

Opublikowano

Jakie porty ? Ustawiałeś kiedykolwiek router czy tylko pleciesz głupoty gdzieś podsłuchane?  Powiedz lepiej po co konfigurować porty. 

Włącza się się NAT, DHCP  i tyle, można wpinać tyle urządzeń ile dany router zdoła obsłużyć bez jakiejkolwiek konfiguracji portów. 

Opublikowano

No to go kup albo switch , nie można wpinać bezpośrednio dwóch urządzeń pod jedno IP jak się nie umie skonfigurować odpowiednio obydwu urządzeń.

Opublikowano

Bo pewnie miałeś  albo masz dwa IP . Jesli tak to nie są skonfigurowane urządzenia i obydwa mają ten sam IP zamiast inny. 

Nie można nigdy użyć dwóch tych samych IP w internecie albo w jednej sieci LAN to praktycznie niemożliwe. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...