Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon objęty gwarancją

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem miesiąc temu lumie 535. Dotyk działa jak g****o i chce się pozbyć tego telefonu. Czy mając gwarancję od microsoftu i od salonu, w którym go kupiłem mogę go po prostu oddać i dostać zwrot pieniędzy? Dodatkowo, miałem dostać wersję dual-sim, niestety, dopiero po odjechaniu z salonu zorientowałem się, że jest to single-sim. Co mogę zrobić? Nie chcę oddawać go na gwarancję, bo nie chcę mieć już z tym styczności, a na allegro czy innych olx nie sprzedam go o 200 zł taniej.

Opublikowano

Dokładnie tak. Zwrot pieniędzy od razu mógłbyś mieć tylko, jakbyś oddawał nieużywany, zapakowany towar w ciągu 10 dni od zakupu.

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Wiesz z telefonami to chyba jest tak że musisz go 3x oddać do serwisu aby Ci wymienili na nowy lub zwrócili koszty( a tego starają się unikać) 

Opublikowano

Ale to wada telefonu, bo ten model nie jest za bardzo udany. Podobno pomaga aktualizacja oprogramowania, ale nie w moim przypadku. A co z tym, że telefon miał mieć dual-sim, a ma slot tylko na jedną kartę sim?

Opublikowano

Wiesz z telefonami to chyba jest tak że musisz go 3x oddać do serwisu aby Ci wymienili na nowy lub zwrócili koszty( a tego starają się unikać) 

Nie ma że trzeba oddać ileś razy do serwisu, jeśli sprzęt ulegnie uszkodzeniu nie z winy użytkownika można w każdej chwili odzyskać kasę tylko od serwisu producenta. Podobne praktyki stosują serwisy autoryzowane którym zależy tylko na jak największej ilości napraw, serwis producenta może zwrócić kasę albo dać nowy lub lepszy telefon za dopłatę. Niestety kupowanie w salonach powoduje zgodę na usługę serwisową przez serwis zewnętrzny producenta czyli autoryzowany. Obowiązują warunki naprawy i zwrotów tego konkretnego serwisu. 

Jeszcze najważniejsze, jak kupowałeś telefon w promocjach czy z abonamentami po obniżonych kosztach to nie należy ci się nigdy żaden zwrot pieniędzy za telefon.

Zwrot jest tylko przy zakupie telefonu w cenie detalicznej na podstawie paragonu czy faktury zakupu. 

Mogłeś telefon oddać czy wymienić od razu a nie używać go, czas na wymianę albo zwrot przeminą .  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...