Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego serwera oczekujecie na Polskiej scenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz brakuję przede wszystkim porządnego trybu SkyBlock z ogarniętą, dojrzałą i przyjaźnie nastawioną administracją do graczy. Jeżeli zrobiłbyś ten tryb profesjonalnie i porządnie, to z dobrą reklamą może serwer by się jakoś wybił i mógłby zaistnieć. 

Opublikowano

Teraz brakuję przede wszystkim porządnego trybu SkyBlock z ogarniętą, dojrzałą i przyjaźnie nastawioną administracją do graczy. Jeżeli zrobiłbyś ten tryb profesjonalnie i porządnie, to z dobrą reklamą może serwer by się jakoś wybił i mógłby zaistnieć. 

Dokładnie, do tego brakuje mi też serwerów guns oraz dobrych jaili.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Hmm... Wydaje mi się że te wszystkie tryby można by było połączyć. Wyszedłby skyblock z elementami hardcora, tj. Jest kilka wysepek połączonych ze sobą mostem czy parkourem i na nich zdobywamy surowce. Potem jak już zdobędzie się itemy potrzebne na gildię idziemy na wyspę i claimujemy teren...

Podobny obraz

Opublikowano

gówno, było milion takich serwerów, nawet w publikacjach, tyle że zaraz upadały z powodu braku zainteresowania.

@topic

Myślę że RPG'i, lub dobre autorskie minigry.

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Czekam na więcej opinii, bo jak na razie to wszyscy mówią o tym, czy skyblock jest fajnt, czy też nie... Ja natomiast spytałem się, jakich atrakcji byście oczekiwali na takim skyblocku :P

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Jakiego serwera oczekuję?

- Dobrego, a takiego niestety obecnie nie ma. Przynajmniej tutaj na mpc. Cały dział "Publikacje serwerów" To zbiór spamu, śmieci i nędznych serwerów. Niestety, ale taka jest prawda.

Opublikowano

gówno, było milion takich serwerów, nawet w publikacjach, tyle że zaraz upadały z powodu braku zainteresowania.

@topic

­

I jednym z tych gównianych serwerów był twój. Beka.

@topic

Najlepiej gdybyś wymyślił swój typ serwera.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

^ Idź prowokować gdzie indziej i wszystkich krytykujących twój serwer   :rolleyes:

----------------

Oczekuję dobrego RPG, również nie ma dobrego takiego w publikacjach, a jak jest to bez graczy.

Opublikowano

I jednym z tych gównianych serwerów był twój. Beka.

@topic

Najlepiej gdybyś wymyślił swój typ serwera.

Naucz się czytać ze zrozumieniem, napisałem że było dużo dobrych serwerów, tyle że poupadały bo nie było zadnej aktywności.

Poza tym, co ty się chwalisz, widziałeś mój i twój serwer? Porównaj to, i zobaczymy czy będzie ci tak wesoło.

ps: idz prowokować gdzie indziej.

@topic

Myślę że własny tryb i RPG był by dobrym rozwiązaniem.

Lubię również serwery typu RealLife, kiedyś grałem na takim i zabawa była szampańska.

Radzę ci pójść w kierunku własnie takich serwerów!

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Ja oczekuje brak głupich pytan na polskiej scenie mc jesli taka wgl istnieje. Jesli nie wiesz jak sie zabrac za serwer to tego po prostu nie rób. Skyblocki padaja jak muchy na wietrze i sam również nie lubie tego trybu. Juz atrakcyjniejszy jest survival z wielkim swiatem a nie wyspa na ktorej musisz spędzac godziny aby miec wielka kaktusiarnie. Jak dla mnie przetrwanie maja tylko serwery pvp, z banami za cheaty (oj czesto trzeba to robic) i wtedy masz pewnosc ze serwer sie utrzyma.

Reszta to totalne dno, ludziom juz tak odwala ze tworza jakies rpgi z milionami skryptów i jakimis w pół pobugowanymi pluginami. HC to juz wgl jest porażka bo kazde izi dziecko gra sobie w csika i wydaje 500 zl na jakies pojebane skrzynki (nawet dobrze mniej tego debilstwa) a na serwery ze sklepami premium pisze p2p wtf nie gram.

Nie ma obecnie trybu ktory by był na tyle zaskakujacy aby utrzymac nawet te 50 ludzi bez reklamy.

Przykładowo:

Stworzysz serwer załozmy ze sie zdecydujesz na hosting pukawka za 28 zł na miesiąc lub vpsa za 25 zł bez ochrony ddos.

Założmy rowniez ze bedziesz mial sklep polaczony z api platnosci premium sms http://profitsms.pl/regulaminy/tabela_prowizji_profitsms_05_08_2011.pdf

, strone internetowa i forum

I dodajmy do tego ze serwer musi sie utrzymac przez miesiąc a nawet lepiej by bylo aby na siebie zarobił.

Kalkulacja wyglada nastepujaco:

Czy myslisz ze serwer z obsada 10-20 ludzi jest w stanie utrzymac serwer?

1. Vip bedzie zbyt dobry = od razu wyjada ci z p2p

2. Ceny nie moga byc niskie bo profit bedzie mały

3. Ustalisz ceny:

Vip miesiąc= 11.07

svip miesiac= 17,22

ranga specjalna miesiac = 23 lub 30 zl.

4.Potrzebujesz miesiecznie do wyboru:

8 zakupów vip w miesiacu za niebanalna kwote.

5 zakupów svip w miesiacu za jeszcze bardziej niebanalna kwote

3 zakupy za absurdalną kwote.

Teraz zastanów sie czy jestes w stanie przeżyc conajmniej pół roku gdy wystartujesz serwer. Jesli nie, nie pakuj sie w to :)

Powodzenia

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Otóż jestem w sranie utrzymać się ponad rok :) To będzie serwer, gdzie adminom nie znudzi się czynienie swojej powinności po miesiącu. Co do trybów, fajnie że chociaż jedba osoba udzieliła sensownej odpowiedzi - dzięki wielkie :) Zastanowimy się między skyblockiem a pvp, może jakaś ankieta? :p

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Real Life / Role Play czyli prawdziwe zycie :D­

Arbuzownia24.pl

Twoja strefa rozmów

Polski serwer TeamSpeak3!

Opublikowano

@topic

­

Piszesz o swoim skyblocku na ktorym nikt nie gral a ty nawet nie czytales co do cb napisalem w sprawie serwera?

Opublikowano

Dawno, bardzo dawno nie grałem na żadnym porządnym serwerze jail/prison z ogarniętą ekonomią, więc tego oczekuję :)

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...