Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile utrzyma serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kupiony serwer na pukawka.pl oferta MAX za 28zł.Oferta ma dwa procesory Intel Xeon 2670 v2, 256 GB pamięci RAM oraz dyski SSD.Chciałbym miec na nim skywars oraz hide and seek i opcjonalnie survival games.Pluginy jakie są i jakie mogą byc:

GrapplingHook, WorldEdit, Skript, Vault, ProtocolLib, PermissionsEx, Multiverse-Core, MyCommand, HolographicDisplays, WorldGuard, CleanroomGenerator, Essentials, BookStats, EssentialsSpawn, ChestCommands, AZRank, SkyWars, EssentialsChat, AuthMe

oraz jeszce plugin na survival games i hide and seek.Będzie kilka światów lobby,lobby skywars,lobby minigames,areny skywars,areny hide and seek,areny sg

Ile slotów wytrzyma serwer?

Opublikowano

Radził bym ci się  dowiedzieć ile tak naprawdę z tego dostaniesz bo 28zl ?? No powodzenia życzę jeszcze 256 GB ram to weź obczaj to http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/enterprise/2014-MG-256.xmli pomyśl gdzie tam leży haczyk

a żeby warna nie dostać to mogę powiedzieć że limitem slotów na takiej maszynie się nie trzeba martwić (o ile naprawdę ma 256 GB ram do tego dysk SSD i jeszcze 2 Xeonki)

Opublikowano

Ale stary oco się plujesz napisałem że na tych 256GB ram i 2x Xeonkach się nie trzeba martwić o ilość slotów bo raczej tego nie wykorzystasz nigdy w życiu 

Opublikowano

Cóż jak wyżej zostało powiedziane,jak serwer ma takie parametry to cóż o to martwić się nie musisz,ale cóż to wydaje się "oszukane" bo cóż zbyt tanio za zbyt dużo więc dokładnie się dopytaj o to i posprawdzaj opinie aby nie stracić nawet tych 28 zł. ;)

Opublikowano

Testowalem ten serwer . Jezeli jest np. 1 gracz to serwer przpisywal mi na ok 40 plg. 2 gb ramu , stworzylem 100tys. tnt serwer zwiekszyl mi ram do 8 gb , ale po jakims czasie sie wylaczyl i przyszlo mi powiadomienie ze serwer sie wylaczyl poniewaz byl 1 gracz a procesor sie zurzywal na poziomie 99% . Wbilem z kumplami bylo nas 10 stworzylem znowu 100 tys. tnt i tym razem serwer zwiekszyl ram do 13 gb , ale po jakims czasie przyszlo takie powiadomienie jak poprzednio .

Zapomnialem napisac serwer wywalalo po odpaleniu tnt .

Tak wiec mysle ze serwer ci utrzyma spokojnie 180 graczy

Opublikowano

Ale stary oco się plujesz napisałem że na tych 256GB ram i 2x Xeonkach się nie trzeba martwić o ilość slotów bo raczej tego nie wykorzystasz nigdy w życiu 

Niestety muszę Cię zmartwić. To bujda na kółkach, dostajesz 20 GB ramu (Tylko).. Miałem ofertę max na pukawce, za dużo ramu mi nie dali :/

@topic Myślę że przy tej ofercie utrzymasz z 80 graczy

r9wfFzB.png

Opublikowano

Osobiście z doświadczenia wiem, że oferta jest lekko naciągana. Polecam kupic odpowiednią maszynę, z troche wiekszym kosztem....

Wydaje mi sie, ze smialo 100 pociągnie

Pozdrawiam

Adminek

Opublikowano

150+ ponieważ na procka XEON serwer ciągnie nawet 300 slotów bez lagów!­

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...