Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Poważny wirus - COM Surrogate

MPCTaylor

Pytanie

Opublikowano

Mam duży problem z wirusem surrogate. Pojawił się nwm kiedy ale zobaczyłem go dzisiaj dzięki osobie która mi o nim powiedziała. Usunąłem go z procesów bo czasami odpala mi się okno cmd na pół sekundy i znikalo. Dzisiaj zrobił mi takie cudo ze program zabierał mi 99% procesora. Jak nie procesor to 100% dysku i różne dźwięki komputera. Wyłączył mi dostęp do podłączonego routera i zgasil monitor na ok. 10 sekund. Restart kompa i routera nic nie dawał. Czasami było ok ale skończyło do 99% procesora i tak bez przerwy. Po zamknięciu avasta który tyle zżeraładnie oczywiście przez wirusa było ok. Ale potem znowu to samo. Zrobiłem format i oprócz tego że nie miałem nic na kompie to w procesach widnieje COM Surrogate. Nie wiem już co robić. Nie mam dostępu do internetu. Boje się odpalać kompa bo dysk 100% zabiera a procek 99. Nie dam wiec logów. Bądźcie wyrozumiali. Co mam zrobić? Juz pisze z komórki wiec wybaczcie za skróty i błędy.

343731479829004887779.png

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Instalowałem spyhuntera i znalazło wirusy jakieś ale nie surrogate. W dodatku musiałem zapłacic żeby je skasowac. A reszta? Nie mam neta to jak mam to pobrać.

Opublikowano

A ściągnać z telefonu i potem na kompa ?

Ewentualnie , masz drugi komp ?

Ściągnij to https://www.malwarebytes.org/lp/sem/5/?gclid=CjwKEAjwtYSsBRCDx6rM1v_uqmsSJAAZgf2qflQrX2eeU8ACuFsXiGDq8Xo1VarO1jmiOU3ym988zBoCmgbw_wcB

Tym przeskanuj .

Zobacz czy w trybie awaryjnym też masz 99% procka .

Edit : Będę później , więc jak co to potem odpiszę .

Moje tut'y

Was też wkurza ten dźwięk przy dawaniu LIKE?

:P

Opublikowano

Czemu COM Surrogate miałby być wirusem?

Jest to biblioteka dllhost.

Wszystko zależy od ścieżki. Sprawdź ścieżkę tego procesu, a dalej będziemy się zastanawiać czy jest to wina wirusa czy błędu.

Po formacie został COM Surrogate, który wcześniej był problemem. Teraz myślałem, że to wciąż wirus. Ale uspokoiłeś mnie i już jest w porządku.

No niestety ja musiałem robić format. ;/ Dzięki za odpowiedzi, można cls.

Opublikowano

Czemu COM Surrogate miałby być wirusem?

Jest to biblioteka dllhost.

Wszystko zależy od ścieżki. Sprawdź ścieżkę tego procesu, a dalej będziemy się zastanawiać czy jest to wina wirusa czy błędu.

Opublikowano

A ściągnać z telefonu i potem na kompa ?

Ewentualnie , masz drugi komp ?

Ściągnij to https://www.malwarebytes.org/lp/sem/5/?gclid=CjwKEAjwtYSsBRCDx6rM1v_uqmsSJAAZgf2qflQrX2eeU8ACuFsXiGDq8Xo1VarO1jmiOU3ym988zBoCmgbw_wcB

Tym przeskanuj .

Zobacz czy w trybie awaryjnym też masz 99% procka .

Edit : Będę później , więc jak co to potem odpiszę .

idź i nie wracaj, twoja pomoc jest nam niepotrzebna xppp

"Zrobiłem format i oprócz tego że nie miałem nic na kompie to w procesach widnieje COM Surrogate."

po formacie nadal był? Podłączałeś jakieś pendrajwy? 

"Boje się odpalać kompa bo dysk 100% zabiera a procek 99. Nie dam wiec logów"

tryb awaryjny?

Opublikowano

Robiłem format z windowsa 8.1 takiego od nich, że usuwa wszystko i zostaje tylko system, bo nie mogłem zrobić z płytki. Po prostu nie dawałem rady tego odpalić. Teraz mi się udało i właśnie jest w trakcie formatowania takiego klasycznego i zobaczę co będzie teraz i dam znać w edicie tego komentarza.

EDIT: Wirus został. Procesy w tle: COM Surrogate 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...