Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem obiekty WorldEditor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Mam problem otóż, tworze mapki w worldeditorze teksturki są, mapy działają, ale nie widać obiektów które dodaje.( w programie widac, w grze nie)

Proszę o pomoc.

Omnes puerum deriserunt.

Opublikowano

Zapisujesz projekt? Musi on wygenerować nowe pliki w tym areadata.txt. Jeżeli ten plik nie ulega zmianie, to oznacza, że projekt w ogóle nie został zapisany. W/w plik znajduje się w katalogach 000000 / 000001 / 000002 itd.. w zależności od wielkości mapy.

2887814279715911366194.png

To jest prawdziwe Metinowe Pierdo*nięcie. EasY/MediuM Serwer z 5 Klasą Postaci.

Opublikowano

A te obiekty masz dodane do klienta? jeśli tak to przepakuj archiwum innym packerem

Obiekty są z M1, a więc widzę je normalnie w mieście. Na tej mapie powinno być tak samo.. Sysser nie wywala błędów, może obiekty muszą być zapisane w property i w MPCforum w folderze takim jak nazwa mapy?

Omnes puerum deriserunt.

Opublikowano

Nie jestem znawcą klientów Metin2, ale z moich obserwacji wywnioskowałem, że takie elementy jak budynki, dekoracje, rośliny powinny być w property.epk, drzewa w tree.epk, a takie elementy jak jaskinie pająków, grota itp w MPCforum.epk. 

Klient metin2 jest tak dziwnie i pojebanie napisany, że on musi mieć do 1 obiektu 3 pliki porozwalane właśnie w tych 3 archiwach...
W jednym archiwum jest plik gr2, w drugim tekstura tego modelu, a w trzecim plik txt, który przekazuje klientowi ścieżkę modelu i tekstury. Co jest dla mnie jednym wielkim nieporozumieniem.

Blizzard o wiele lepiej rozwiązał problem modeli, dzięki czemu modyfikowanie W3 jest bardzo fajne.

arijh2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...