Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona Na MT2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, staram się zrobić serwer pod metina dedyk lecz mam problem i to nie jeden, a nawet nie problem a pytania.

- Gdzie Postawić Serwer na jaki hosting (Poczebuje hosting w euro)

- Gdzie postawić Stronę (Euro) Aby działała rejestracja i takie tam (Mysql)

- Jaki Serwer się opłaca robić i na jaki by ludzie wchodzili  (Esay , Hard , Normal .......

Jak będę miał jakieś pytania napisze na nowe ale na tym temacie.

Dziękuje za pomoc i do usłyszenia .

Opublikowano

Odpowiem na trzecie pytanie, bo na nie tylko jestem w stanie.

Ja starałbym się zrobić dobrego harda typu Dreanor2 albo NevRast, te serwery naprawdę kiedyś przyciągnęły dużo osób i miło by było zagrać na podobnym serwerze jak tamte.

Strasznie dużo jest serwerów easy/medium, więc sam widzisz czego jest nadmiar. :)

Hostingu najlepiej szukaj gdzieś Francja/Niemcy, tam mają porządne maszyny, jednak w dzisiejszych czasach dużo nie trzeba żeby DDoS'ami powalić taką dobrą maszynę.

Więc do tego musisz się zabezpieczyć przed takimi atakami, bo jeśli serwer będzie przykuwał większa uwagę konkurencja będzie chciała Cię wyeliminować. Przykład? Santeria która niedawno wystartowała, przyjmowała takie pakiety, że im strona, forum i serwer padł. :P

A żeby działała rejestracja to na każdym hostingu, nawet na c*a, wystarczy wgrać skrypt i cyk. ;)

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedzi i postaram się jak najbardziej zabezpieczyć serwer jak tylko mogę oczywiście nie będzie to łatwe i będą par powaleń lecz jak to mówią padłeś powstań :D Postaram sie zrobić dobrego Harda lecz będę miał problem z ludźmi czyli typu konkrecja, raczej serwer będzie stawiany w moich warunkach jestem grafikiem i robie modele 3d wiec wszystkie bronie będą nowe na serwie i boje się ze będą kopiować a nwm jak je zabezpieczy :/ a tez wiem ze na  Oryginalnym mt2 jest nowa postać i udało mi się je zbadać i jak dobrze pójdzie to nawet będzie u mnie jeszcze nowa postać ale boje się ze będę miał problemy z tej racj.

Opublikowano

Chyba kilka lat temu była wielka afera, że zamką wszystkie prywatne serwery. Jakby nie patrząc stoją nielegalnie, bo nikt w polsce nie pozwolił im używać tych plików.

Poza tym, oni trzepią takie pieniądze, że im to nawet tak nie przeszkadza. :)

Dobrze jest, jak nie ma za dużo nowości, ja osobiście nie przepadam jeśli jest 10 etapów ulepszania broni :P

Opublikowano

Ja tez, max 6 ulepszeń ale będę musiał ładnie to zrobić żeby ludzie nie mieli wszystko w tydzień :D oczywiście eventy bo co to za server bez eventow :D nawet nwm czy cale mapy nie będą inne :) bo na pewno ludziom się nudzi już stare mapy ale mam obawy ze jak będzie klient za dużo ważył to nie będą grac :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...