Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obraz z androida przez HDMI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Kupiłem sobie rozbitego Galaxy S4 i chcę sprawdzić jak działają usługi, czy w ogóle działają. Nie mam jak wejść przez debuga na droid@screen­ ani do recovery bo nie działa mi ekran.. :D 

Postanowiłem że kupię sobie adapter HDMI do micro usb i sprawdze to przez telewizor. Czy ktoś to kiedyś robił? Potrzebuję wiedzieć czy po podłączeniu kabla do telefonu będę potrzebował potwierdzenia jakieś informacji.. Nie działa ekran więc nie będe w stanie tego zrobić.

e2TT2Na.png

Opublikowano

Ja na xperii. Działało, ale nie pamiętam czy było jakieś potwierdzenie, poza tym na Samsungu może być inaczej.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Na dźwięk przez HDMI jest potwierdzenie, na video nie pamiętam, to chyba zależy czy ktoś zaznaczył opcję nie pytania ponownego. 

Skoro nie działa wyświetlacz do sterowania trzeba myszki czyli normalny adapter HDMI  jest bezsensem i trzeba kupić mulit adapter MHL z OTG, HDMI i  Micro USB.

Czasami mają jeszcze dodatkowo czytnik kart wbudowany . ok 50 -60 zł na allegro 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Na dźwięk przez HDMI jest potwierdzenie, na video nie pamiętam, to chyba zależy czy ktoś zaznaczył opcję nie pytania ponownego. 

Skoro nie działa wyświetlacz do sterowania trzeba myszki czyli normalny adapter HDMI  jest bezsensem i trzeba kupić mulit adapter MHL z OTG, HDMI i  Micro USB.

Czasami mają jeszcze dodatkowo czytnik kart wbudowany . ok 50 -60 zł na allegro 

Tak wziąłem to pod uwagę. Dlatego będe musiał kupić adapter z microusb-HDMI + dodatkowym portem do micro usb gdzie podłączę myszkę.

e2TT2Na.png

Opublikowano

Mikro jest tylko do zasilania i nic więcej, normalne USB jest  dla myszki czy klawiatury 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Mikro jest tylko do zasilania i nic więcej, normalne USB jest  dla myszki czy klawiatury 

Ale z adapterem usb>micro usb zadziała myszka. Micro usb nie jest tylko do zasilania.

­

e2TT2Na.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...