Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodatkowy monitor

Flux.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewne pytanie, gram na laptopie i wyciągam spokojnie 60 fpsów + lecz mój lapek po kilku meczach jest no dosyć gorący xD I tu mam pytanie czy podłączenie dodatkowe monitora bardzo zaszkodzi ? Czy jest jakiś sposó żeby poprawić wydajność itp. ? 

Best%20Jungler%20EU_euw_421_0.png

Opublikowano

Goracy jest pewnie od karty graficznej to nie radze ci podłączać 2 monitora .

Przeczyść sobie go lub formata zrób 

A jakiego lapka masz ?

Opublikowano

Goracy jest pewnie od karty graficznej to nie radze ci podłączać 2 monitora .

Przeczyść sobie go lub formata zrób 

A jakiego lapka masz ?

hahah od karty graficznej. upadłem

normalnie podłącz sobie drugi monitor. 

Age is just a number :)

Opublikowano

Laptop nie jest do grania... ,każdy będzie miał takie same efekty... chłodzenie słabe... + karta .... + długotrwała praca.. komputer lub odstaw lapa

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Ogólnie gra na laptopie to jak tortury. Podłącz normalnie monitor, nawet możesz klawiature ogarnac a pc na jakąś podstawkę chłodzącą może coś pomoże. NIe wiem na ile one działają bo nigdy nie miałem laptopa.

Opublikowano

hahah od karty graficznej. upadłem

normalnie podłącz sobie drugi monitor. 

Laptop moze byc goracy od płyty głownej oraz karty graficznej + podłączenie 2 monitora moze wywołać w nim usterki :)

Ale jak mówie przeczyść go moze nie ma dopływu powietrza do karty itp

Opublikowano

Podłączenie drugiego monitora­ nic nie zmieni :)

PS

Ja używam laptopa i gram na nim normalnie. Nigdy nie miałem problemów z FPS (ping to inna sprawa), ani nigdy mi się nie przegrzał. 

Opublikowano

Spokojnie możesz monitor podłączyć. Jeśli jednak zależy Ci na żywotności laptopa, to rozejrzyj się nad podstawkami chłodzącymi, najlepiej z metalową siatką - lepiej odbiera ciepło z laptopa niż plastik. Mam, używam, polecam (nie powiem konkretnego modelu, to już musisz sam dobrać do budżetu, gustu oraz rozmiaru laptopa).

W6iB9H1.png

Opublikowano

Laptop moze byc goracy od płyty głownej oraz karty graficznej + podłączenie 2 monitora moze wywołać w nim usterki :)

Ale jak mówie przeczyść go moze nie ma dopływu powietrza do karty itp

człowieku, laptop może być gorący jedynie od grzejącego się procesora. gdyby podłączenie 2 monitora miało wywołać w nim usterki, producenci laptopów nie dawaliby wyjść vga, hdmi. ogarnij sie.

Age is just a number :)

Opublikowano

człowieku, laptop może być gorący jedynie od grzejącego się procesora. gdyby podłączenie 2 monitora miało wywołać w nim usterki, producenci laptopów nie dawaliby wyjść vga, hdmi. ogarnij sie.

Uwierz mi że nie czy w laptopie chodzi tylko sam procesor ?

Poczytaj sobie w google jak nie chcesz wierzyć . ;)

Opublikowano

podłącz, przy okazji kup sobie podstawkę pod laptopa, która ma wiatraki w sobie. Podłączasz taką pod USB, włączasz i chłodzi ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...