Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gekkan Shoujo Nozaki-kun

armoro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

icpvsx.jpg

Obejrzałem niedawno Gekkan Shoujo Nozaki-kun i muszę przyznać, że było to jedno z bardziej zabawnych anime jakie widziałem, więc dla humoru na pewno warto je zobaczyć. Niby to shounen (anidb), ale seria bardziej wygląda na shoujo, czyli produkcję skierowaną w stronę dziewczyn. Główna bohaterka to dziewczyna, a wokół niej prawie sami faceci.

Fabuła polega głównie na tym, że nieśmiała 16 latka kocha się w koledze, który jest mangaką (on jak zwykle tego nie zauważa).

W kolejnych odcinkach pojawiają się nowe postacie, które są mniej lub bardziej stuknięte i pomagają w pracach nad mangą (oczywiście ta dziewczyna jako pierwsza).

Anime to na pewno nie jest niczym świetnym, ale w wielu scenach można się było naprawdę pośmiać (chociażby dużo parodii scenek shoujo i ogólnie zabawne reakcje i zachowania, jeśli  chodzi o głównych bohaterów, gdyż pozostałe postacie już mniej mnie śmieszyły). Bohaterowie dosyć sympatyczni, więc raczej nie będą irytować.

Niestety anime niedokończone, więc nic z niego nie wynika.

7/10

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ogólnie anime przyjemne. Wbrew pozorom (przynajmniej jak dla mnie) najnudniejsze były sceny z głównymi bohaterami.

Mnie bardziej cieszyły postacie poboczne, były zabawniejsze i ciekawsze. Najlepsza postać to ta dziewczyna w krótkich niebieskich włosach. ;)

HBV27j.png

Opublikowano

Mnie bardziej cieszyły postacie poboczne, były zabawniejsze i ciekawsze. 

Dla mnie te poboczne postacie były mało co warte. Wnosiły co prawda trochę głupkowatego humoru, ale pamiętam, że rozśmieszały mnie bardziej te kadry z mangi i związane z głównymi bohaterami.

Opublikowano

Czy jesli jestem wielkim fanem Bakumana (glowny watek taki sam) to powinienem zaczac sobie ta serie czy bardziej sie zawiode?

Opublikowano

Czy jesli jestem wielkim fanem Bakumana (glowny watek taki sam) to powinienem zaczac sobie ta serie czy bardziej sie zawiode?

Nie oglądałem Bakumana, ale Gekkan Shoujo to nie jest jakieś ambitne anime.

Opublikowano

Gekkan raczej bazuje na komedii często związanej z scenkami które rysują lub fabule którą planują.. podczas gdy bakuman to podróż młodych głupich przy użyciu swoich umiejętności i miłości znajomych by osiągnąć własny postawiony cel życia. Podobizny to tu chyba nie ma więc też głupio pisać czy się zawiedziesz czy nie. Mnie osobiście podobał się Gekkan, o dziwo ciekawiło mnie to (mimo że poboczne postacie dość schematyczne były).

Opublikowano

Dlaczego głupich?

Psuli sobie zdrowie siedząc po nocach/niewysypiając się, kłócili o pierdoły jak typowe gimbazjalistki i mieli bodajże kolekcje naruto w swojej 'pracownii'. I takie tam inne.

Opublikowano

Psuli sobie zdrowie siedząc po nocach/niewysypiając się, kłócili o pierdoły jak typowe gimbazjalistki i mieli bodajże kolekcje naruto w swojej 'pracownii'. I takie tam inne.

kolekcje DB, no ale mozna sie z tym zgodzic ;) Zabiore sie za to jak bede mial chec na jakas komedie. Dzieki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...