Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blokada rynku = blokada wymiany?

Emas1878

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam krótkie i ważne dla mnie pytanie. Jako że jestem nowy i zakupiłem CS:GO trochę ponad 2 tygodnie temu mam jeszcze zablokowany rynek zastanawia mnie fakt czy mogę nabyć skiny w inny sposób w tym konkretny - poprzez wymiany. Wiem że na obecną chwilę ( mineło 15 dni blokady steam guard) mogę kupować klucze ( co zrobiłem z mizernym dropem) teraz zastanawia mnie czy mogę stosować wymiany? Czy odblokowanie steam guard jest wystarczające czy muszę poczekać na odblokowanie rynku? Jeżeli nie to planuje zakupić jakeś skiny na allegro? Macie jakieś doświadczenie z gościem co sprzedaje ASIIMOVy? Opłaca się czy nie ? De facto najtańszy ASIIMOV kosztuje 4,5 Euro także ryzyko może być opłacalne.

Opublikowano

Nie polecam z Allegro, większość to oszuści, tym bardziej za 4,5 euro.

Co do Twojego pytania blokada rynku nie równa się blokada wymiany.

Blokada rynku = 30 dni

Blokada wymian = do aktywacji steam guard (15 dni jeśli do mnie pamiętam)­

Opublikowano

Czytaj aukcja ASIIMOV za 28 zł a daje ASIIMOVY P90 Battlescared za niecałe 20 zł i trzepie hajs? Podobnie jak Skiny fioletowe wzwyż za 5 zł i daje fioletowe za 30 centów tak?

Opublikowano

Czytaj aukcja ASIIMOV za 28 zł a daje ASIIMOVY P90 Battlescared za niecałe 20 zł i trzepie hajs? Podobnie jak Skiny fioletowe wzwyż za 5 zł i daje fioletowe za 30 centów tak?

Ja raz kupiłem z ciekawości kosę, okazało się że sprzedaje jedynie Screena tej kosy... Oczywiści pieniądze zwrócono bo nie była zamieszczona informacja o tym. Nie polecam allegro. Kup lepiej przez rynek albo od zaufanych znajomych.

­

Opublikowano

Jeśli już masz zamiar kupować jakies skiny to tylko przez klucze. Wejdź sobie na csgolounge i poszukaj jakiego skina chcesz i ile musisz zaplacić kluczami. Wtedy na allegro kup klucze i sie wymień. Nigdy nie kupuj skinów przez allegro, bo ceny to niektórzy mają z dupy, a najbardziej osoby, które sprzedają sporo ich to zarabiają na Was.

Przykład za cyrexa ft na allegro to jest +100 zł, a z csgolounge za 10 kluczy kupisz, a jeden klucz na allegro 8 zł. Czyli wychodzi 80 zł za cyrexa.

Opublikowano

Jako świeżak kosy nie zamierzam póki co kupować ale w jakieś skiny chcę się zaopatrzyć. Zastanawiało mnie tylko jak to funkcjonuje. Jako że jestem niecierpliwy szukałem innych sposobów na nabycie skinów przed odblokowaniem rynku. Na pewno sprawdzę to cslongue. Dzięki wielkie za pomoc ;)

Opublikowano

Na rynku steam też nie kupuj i nie sprzedawaj, bo się zwyczajnie nie opłaca. Steam pobiera bodajże 15% ceny za sprzedaż. A kupno skinów też nie opłaca się, bo placisz na steam 100% ceny, a na csgolounge około 80% ceny za skina. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...