Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Matematyka] Narysuj figurę symetryczną wzgledem punktu S

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jutro mam ostatnie podejscie do poprawy matematyki, inaczej poprawka i prosilbym Was o pomoc, mam nadzieje, że pomożecie.

Musze się na jutro nauczyc takich rysunków. Mam polecenie:
Narysuj figurę symetryczną wzgledem punktu S .

dzisiaj jak pisale kartkówe to dala mi taki przyklad ( ss )bez_558058c1d9d38.png

a drugi przykald to był trójkąt taki jak ten i ten punkt S w środku tego trójkąta.

Pomózcie, jak to się robie, wytłumaczycie i pokazecie na przykładzie ?
Bardzo Was proszę, w Was ostatnia nadzieja ! :(

Opublikowano

Nie ma sensu uczyć się w pośpiechu, na siłe, tylko się zmęczysz a za tydzień nic nie będziesz pamiętać. Do czasu poprawy odpoczywaj. Bania to najlepsza ocena jaka może być, zmusza do głębszej refleksji nad swoim życiem. Piątki są dla ludzi słabych, którzy nad niczym się nie zastanawiają. Wiedza przeminie, a odpoczynek w życiu czasami procentuje bardziej niż wykształcenie.

Opublikowano

Troll.

@AntyWarrn

Jak jesteś idiotą i nie masz wyczucia czy nie umiesz myśleć logicznie to użyj cyrkla, zmierz nim punkt i po PRZECIWNEJ stronie w tej samej linii zaznacz punkt łukiem, tak samo z każdym i to odbij.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...