Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw do gier

Kamilq120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, co myslicie o takim zestawie?

Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache
Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL Unbuffered NON-ECC 1.5V
Płyta główna ASRock H81M S1150 H81 2DDR3 USB3/HD/DVI/DS BOX - H81M
Obudowa Zalman Z1 - USB 3.0 
Procesor Intel Core i5-4590 3.3GHz LGA1150 BOX
Karta graficzna MSI GTX 970 GAMING 4096 MB DDR5
Zasilacz Thermaltake Smart SE Modular 530W

Myslalem tylko nad zmiana plyty ale na jaką?

Kwota ok. 3,4k

Opublikowano

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 8GB
http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-8gb-288751/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Opublikowano

Czytałem ze ten montaz nie jest zbyt dobry, czesto po prostu robiony na szybko wiec sam niewiem

To wybierasz opcje z pendrivem. Co za problem.
Opublikowano

Czytałem ze ten montaz nie jest zbyt dobry, czesto po prostu robiony na szybko wiec sam niewiem

Czy ja wiem czy taki zły. Też mi składali komputer na morele, wystarczy napisać gdy składasz zamówienie wszystkie uwagi i wskazówki dotyczące zamówienia. Ja np. zażyczyłem sobie dobrze poukładane kable w obudowie, komputer przyszedł z dobrze uporządkowanymi kablami pozapinanymi plastikowymi opaskami. Niestety przedni panel obudowy przyszedł w gorszym stanie, a mianowicie moja obudowa to Zalman Z9 Plus, wyświetlacz temperatury nie działa. Może i to być wina osoby składającej mój zestaw, a może wina kuriera który przypadkowo uszkodził komputer podczas transportu. No ale cóż to tylko licznik temperatury, do szczęścia mi to nie jest potrzebne, więc to jakoś przebolałem.

Opublikowano

Raczej zły nie jest, jeżeli wypiszesz wszystkie uwagi. Sam brałem z moreli komputer składanie + instalacja systemu i zarówno jak został dobrze poskładany to windowsa tez zainstalowali, więc polecam ale trzeba wypisać wszystkie uwagi.

­

Procesor: Intel i5 4690k 3,4GHz - Haswell | Grafika: Asus Strix GeForce GTX 970 4GB Płyta Główna: AsRock Z97 Pro4| Pamięć operacyjna: Crucial Ballistix 8GB | Zasilacz: Thermaltake Smart SE Modular 630W + 80 Bronze | Dysk Twardy: Western Digital Caviar Blue 3,5" 1TB | System: Windows 10

Opublikowano

@#Azu

Ten licznik jeśli dobrze pamiętam jest zasilany z molexa, może ktoś go zwyczajnie nie podpiął. Zobacz, może wystarczy podłączyć molex od zasilacza, wybrać sobie miejsce w obudowie dla czujnika i będzie działać.

Opublikowano

@#Azu

Ten licznik jeśli dobrze pamiętam jest zasilany z molexa, może ktoś go zwyczajnie nie podpiął. Zobacz, może wystarczy podłączyć molex od zasilacza, wybrać sobie miejsce w obudowie dla czujnika i będzie działać.

Sprawdzałem, wszystko dobrze podpięte.

Opublikowano

Ok zamowilem, mam nadzieje ze dobrze poskladaja, jesli to bedzie kogos interesowac to jak przyjdzie mi komputer to zdam relacje ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...