Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki będzie wzrost wydajności na Windows 10?

DedX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie mam zapytanie czy dałoby coś w postaci większej ilości fps jeżeli bym zaktualizował windows z 7 na 10 ? Czytałem, że odnośnie bf4 różnice są zauważalne jednakże nie wiem jak to się ma do bf3 . Obecnie grałem na laptopie i na windows 7 miałem +/- 30 fps

Opublikowano

Trochę więcej będzie. Wiem, że duże różnice mają być gdzie procesor jest słaby, a grafika mocna. Jak będzie premiera Windows 10 to się okażę. Direct 12 ie będzie wspierać wszystkich podzespołów. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Tak jak w temacie mam zapytanie czy dałoby coś w postaci większej ilości fps jeżeli bym zaktualizował windows z 7 na 10 ? Czytałem, że odnośnie bf4 różnice są zauważalne jednakże nie wiem jak to się ma do bf3 . Obecnie grałem na laptopie i na windows 7 miałem +/- 30 fps

Nie spodziewał bym się ogromnej różnicy, może drobne różnice będą, jednak nie spodziewał bym się tzw. "kokosów" ponieważ cóż, jeśli chodzi o gry największą rolę odgrywa karta graficzna oraz procesor, system jest sprawą drugorzędną, która wielkiego wpływu na wydajność gry nie ma. Na pewno nie będzie tak że na Win 7 lub 8 gdy masz np. 25 FPS, na Win 10 będziesz mieć 50 FPS. Niestety tak to nie działa. Różnica może będzie o kilka FPS, nie więcej.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Niedawno oglądałem testy, w niektórych grach na win 10 różnica jest zauważalna.
Zależnie od systemu na win 7 może być więcej fps niż na win 10­ albo na odwrót.

Zobacz sobie jak to wygląda na wykresie.
H9V8oh1.png

1RkW7od.png

Opublikowano

hehe, ja na win10 miałem spadek fps o 10 ;)
lecz sądzę że to wina sterowników, gdyż nie wszystkie współpracują poprawnie w w10 :)

Opublikowano

hehe, ja na win10 miałem spadek fps o 10 ;)

lecz sądzę że to wina sterowników, gdyż nie wszystkie współpracują poprawnie w w10 :)

Skąd masz takie informacje ? :D Bo to ciekawe jak nie mogą współ pracować ?

Masz może jakiś artykuł czy to tylko twoje spekulacje.

I na czym testowałeś to ?

Może to być zapewne że nie stabilna wersja.

­

1RkW7od.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...