Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terraria serwer, kilka problemów, pytań.

Ardina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pierwszy problem to fakt, że po wylaczeniu serwera i ponownym wlaczeniu (mam serwer na hamachi) nie zapisuje sie stan gry na około 5-10 minut przed wyłączeniem serwera toteż coś co np. zostało w tym czasie zbudowane poszło, ze tak powiem na marne.

Drugi problem polega na tym, ze nie mogę na shift obrócić się w lewo moją postacią, w prawo natomiast mogę.

Kolejny problem jest taki, ze nie mogę znaleźć floating island. Szukalem nad spawnem pierwotnym i nad spawnem sztucznym, gdzie mamy lozka, a tam nic.. jest to mapa large.

Kolejnym zdziwieniem dla mnie okazalo sie byc to, ze na mapie mamy az 3 crimson. Rozumiem, ze to mapa large, ale bez przesady ;) Potem na hardcorze będziemy mieli problem z rozprzestrzenianiem się tego.

Dziwne jest tez to, ze mimo wielu godzin rozgrywki nei znalezlismy magic mirror. Niby nie bylismy duzo pod ziemią, bo szybko sie rozwinelismy bez tego (meteor, walka z bossami we dwójkę), ale jednak na singlu takich mirrorow mialem kilka, a tu nikt nie znalazl ani jednego. 

W dunngeonie mamy bardzo malo slime przez co ciezko wydropić klucz do otwarcia skrzynek, to tez jest problem. Lecz w sumie,czy te skrzynki nam sie jeszcze przydarzą? mamy crimtanowy set. 

To tyle, czekam na pomoc ;)

Opublikowano

1. Zawsze możesz zapisywać świat ręcznie komendą /save

2. - 

3. Zrób pociski z meteorytu i strzelaj w powietrze. Odbiją się gdy napotkają na sowiej drodze wyspę.

4. Nic dziwnego, też tak kiedyś miałem.

5. Musisz więcej czasu poświęcić na szukaniu skrzynek w jaskiniach.

6. Opłaca wam się szukać kluczyków, ponieważ w tych skrzynkach jest dużo przydatnych itemków. 

Większość twoich problemów bierze się z tego, że poświęcasz zbyt małą ilość czasu na znalezienie czegoś.

Opublikowano

1. Wyłączaj serwer komendą off (lub exit) w konsoli, interwał automatycznego zapisu możesz ustawić w configu. Wyłączając ServerSide Character postacie będą zawsze zapisane. Zakładając oczywiście, że masz TShocka.

2. Shift dostosowuje narzędzie do klocka, nad którym trzymasz kursor, nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym obracaniem.

3. Gravitation Potion

4. Później będziesz mógł kupić od Steampunkerki Clentaminator, co prawda droga zabawka ale żadnym crimsonem się nie będziesz martwić. Możesz postawić neutralny klocek (np. z dungeona, jakieś szkło itp) na granicach Crimsona.

5. Całe szczęście od 1.2 istnieją Recall Potion :) Szukajcie, aż znajdziecie, Magic Mirrory są w złotych skrzynkach czyli od ok. połowy wysokości mapy w dół aż do piekła. Na dużym świecie nie powinno być problemów, wkop się trochę dalej i znajdziesz takie lusterko po kilku/nastu minutach

6. Ze skrzynek koniecznie Muramasa i Cobalt Shield. Siedź blisko tych niebieskich świeczek, tam się spawni więcej mobów. Jak już wydropisz tyle, co potrzebujesz, to będziesz narzekać, że zaczęły lecieć jak szalone ^_^

Opublikowano

Dzięki, problemy już rozwiązane. Co do t sgocka to nie, nie mam go. Mamy z kolegą już hardmode, więc wypadaloby znaleźć latająca wyspe, żeby mieć pióra I Soule na skrzydła. Temat można więc zamknac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...