Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankieta dotyczące ekonomii serwera SkyBlock.

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki poziom trudności w zdobywaniu waluty na serwerze by ci odpowiadał ?

• Hard
      5
    • Normal
      6
    • Easy
      2
    • Nie Wiem...
      1
  2. 2. jakie sumy chiałbyś widzieć na serwerze ?

• Dziesątki
      1
    • Setki
      7
    • Tysiące
      3
    • Miliony
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, wraz z grupą doświadczonych programistów, administratorów, architektów i moderatorów, chcemy stworzyć serwer SkyBlock. Serwer ten ma być czymś czego jeszcze nie było ale o tym dowiecie się w zapowiedzi :)

Prace nad serwerem idą sprawie ale jest jedna rzecz w której chciałbym się poradzić was, przyszłych graczy, znawców i profesjonalistów. Aktualnie jesteśmy na ekonomii serwera, i co w tym trudnego ? Tak naprawdę nic ale mamy do wyboru wiele rodzaj, i tu chciałbym poznać waszą opinie, jaki poziom trudności w zdobywaniu waluty na serwerze wam by odpowiadał, hard, easy a może normal ?

Nawija mi się także pytanie, jakie sumy chcieli byś cię widzieć, dziesiątki, tysiące a może miliony ?

POZDRAWIAM,

WarCook

Opublikowano

Z tym pytaniem o sumy to lekka przesada moim zdaniem. o.O 

Sumy sami musicie ustalić wedle poziomu trudności i tego jak jest w życiu realnym. Nie ma sensu np dawać jednego bloku drewna za np. 1milion $, czy coś w tym stylu.

Ekonomia musi być taka, żeby po 5 dniach nie skończyła się gra, po prostu.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedź i uwagę. Lecz racji przyznać nie mogę ponieważ gry nie zawsze powinny nawiązywać do świata realnego, czasem powinny być całkowitą odskocznią od świata. Jeśli chodzi drewno za milion to nie jestem początkujący w tym temacie i właśnie dla tego chciałem się poradzić kogoś kto będzie grał a nie patrzył z góry :)

ONE MORE TIME THANKS!

Opublikowano

Może wkoncu jakiś porządny SkyBlock będzie, moim zdaniem normal, nie lubię się wkurwiac kopiac ze nic nie leci, albo kopać 3h na 1 rzecz, ale nie lubię też jak mi leci więcej surowców niż cobble xD ps. Nie byłeś przypadkiem technikiem na serwerze adwekage? Takim ze aukcje były na chacie.

Opublikowano

Hard ma najdłuższy okres ciekawości, zanim coś zdobędziesz trochę minie, będzie to warte wysiłku itp. A co do ilości waluty to co za różnica, byle by nie wpisywać 20 cyfr.

...................\/...................

Opublikowano

Oczywyscie będą aukcje?, pvp ,śmierć po spadnięciu itp? Także radze drop z cobblestone i Stone (Stone powinien lepszy drop), pozadna administracje i TS3

--------------------------------------------

Sry za bledy, mieszkam w angli :P

Najtansze serwery minecraft..

maxcraft_2_7501.png

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, będą mi służyły jako pomoc :) Myślę że postaram się tak zrobić alby każdemu z was choć trochę odpowiadało i mam nadzieję że ktoś z was zostanie naszym stałym graczem.

PS. HJRxKING, tak byłem jednym z headadminów.

POZDRAWIAM WAS WSZYSTKICH,

WarCook

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...