Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build][Masteries] + combo na Ryze i Jaxa

fantom33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na Jaxa jakiegoś specjalniego comba nie ma. Trzeba po prostu umiejętnie używać umiejętności. Dlaczego? Nasz build polega na Tri Force'ie w dużej mierze. Taki typowy build jaki stosuję to: Trinity -> Botrk -> Omen -> Banshee/SV -> GA i tak butki wparowane w międzyczasie. Oczywiście wszystko sytuacyjnie. Jak nas mag ciśnie to nie złożymy Omena tylko w Banshee/SV pójdziemy. :) Maxujemy pierwsze W, potem Q i na końcu E. Niektórzy maxują Q na początek jeśli gramy na postać, która nie daje nam farmić, ale wg mnie i tak najlepszą opcją jest W. Zazwyczaj "combo" wygląda tak: odpalamy nasze E i wskakujemy przy użyciu Q na naszego przeciwnika i używamy W. Musimy pamiętać, żeby użycie W poprzedziła regeneracja pasywki z Trinity, żebyśmy zadali więcej obrażeń. Możesz też spróbować też tak używać umiejętności. Zwiększa to t Masterki raczej 21/9/0, chociaż 9/21/0 też by pasowały. takiego roszkę nasze obrażenia, ale jest większa szansa, że nie zestunujemy celu. Najpierw używamy Q na przeciwniku, zużywamy pasyw z Trinity i czekamy aż się załaduje znowu. Potem odpalamy E i podobnie - czekamy - i następnie używamy W. Dzięki temu zużyliśmy 3 pasywy, a nie 2 jak w powyższym przykładzie. Minusem tego jest to, że jeśli skoczymy w przeciwnika może on od nas sflashować/dashnąć co zmniejsza szansę na kila. No cóż, coś za coś. W międzyczasie dużo autoatakujemy ze wzgęldu na naszą pasywkę jak i pasy z naszego Ulta. Własnie. Zapomniałem na śmierć. :P Nim wskoczymy w naszego przeciwnika niezależnie którą metodę byś wybrał zawsze odpalamy ulti. Da nam więcej wytrzymałości, a to jest zawsze przyjemne. :P Tu masz masterki jakimi ja lubię grać na Jaxie:

http://zapodaj.net/7a8e25bc28c3b.png.html

W zależności jak chcesz grać obie są dośc przyjemne. :P

Opublikowano

Co do Ryze się nie wypowiem, ponieważ grałem nim 2 razy w życiu i nie chcę wprowadzać w błąd :P

Jax:

Trinity -> Buty -> Botrk/Zephyr -> Tank

Ewentualnie możesz gdzieś wcisnąć Malmoriousa albo Guinsoo. Build dla niego jest zazwyczaj bardzo sytuacjny. 

Combo R -> W -> E -> Q 

Opublikowano

Q używasz jak jest daleko, jeśli jest blisko to możesz zachować na wypadek użycia flasha przez niego. E to używasz od razu w walce :P. A W to zawsze włączaj bo dodatkowy dmg z aa. R da trochę Ci tankowości

f1a327ea2f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...