Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy pójdzie mi BF4 i BF3 ?

Rychu199797

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema tak jak w temacie czy pójdzie mi BF4 i BF3 na jakich detalach i ile fps???

Ponieważ słabo się znam na sprzęcie 

Komputer:

Procesor:AMD FX 6300 (6x4,1 GHz)

Płyta główna: ASUS M5A78L-M LX3

Pamięć:8GB DDR3 1600MHz (32 max ram )

Grafika:NVIDIA GF GTX 750 OC 2GB

Nagrywarka:DVD-RW SATA

Karta sieciowa:1000M

Zasilacz:CX 500W PFC went.120 mm

Opublikowano

Wygląda na typowy gotowiec z allegro, ale pójdzie. Chociaż jeżeli jeszcze nie kupiłeś, to coś lepszego można złożyć.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Wygląda na typowy gotowiec z allegro, ale pójdzie. Chociaż jeżeli jeszcze nie kupiłeś, to coś lepszego można złożyć.

To zależy od zapotrzebowań autora. Kosztem dysku ssd mogła pójść lepsza karta graficzna. Ten procesor podkręcony do 4.7 ghz daje około 77 fps na ultra  ustawieniach w BF4.  Ten procesor pracuje dobrze dopiero z grafiką za 1000 zł.  Usuwając dysk ssd można było kupić za to chłodzenie i dołożyć 600 zł i za 2700 zł można złożyć dobry komputer do najnowszych gier. Średnie/Wysokie/Ultra ustawienia graficzne w fulllhd. Warto, więc modernizować ten komputer w przyszłości. Płyta główna może ograniczać overlocking, ale i tak dużo się podkręci. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Pójdzie, ale na fajerwerki nie licz. Gdybyś wymienił procek, na jakiegoś Intela (i3 na przykład) to byłoby zdecydowanie lepiej.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

To zależy od zapotrzebowań autora. Kosztem dysku ssd mogła pójść lepsza karta graficzna. Ten procesor podkręcony do 4.7 ghz daje około 77 fps na ultra  ustawieniach w BF4.  Ten procesor pracuje dobrze dopiero z grafiką za 1000 zł.  Usuwając dysk ssd można było kupić za to chłodzenie i dołożyć 600 zł i za 2700 zł można złożyć dobry komputer do najnowszych gier. Średnie/Wysokie/Ultra ustawienia graficzne w fulllhd. Warto, więc modernizować ten komputer w przyszłości. Płyta główna może ograniczać overlocking, ale i tak dużo się podkręci. 

No na tej płycie, bez chłodzenia i z zasilaczem z czarnej listy nie podkręci.

@1361622928-U485574.pngRychu199797

Jeżeli jeszcze nie kupiłes komputera, daj budżet, to złoże ci coś lepszego

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Daj link do opisu tego zasilacza, bo ja widzę, że to jest markowy zasilacz corsair. Wiem, że ta płyta nie jest dobra, ale te 500 mhz - 700 mhz podkręci. 

Opublikowano

Ok. To mój bódżet to 3000 , ja nie będę pokrecał procka

OK. Mogę wydać do 3000 ale podkręcać procesora nie będę

Opublikowano

Jakbyś mógł leciutko wyjechać to bym ci polecił zestaw z tanim gtx 970 za 1500 zł. Większość gier odpalisz na ultra. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Będzie śmigać i to ładnie. Jednak dobrze żebyś wymienił w pierwszej kolejności zasilacz a później tego ałemde na i5.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...