Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co się teraz najbardziej opłaca ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie , co teraz się najbardziej opłaca postawienie serwera na dedyku czy zakup serwera na jakimś Hostingu typu enderchest.pl ?

Pozdrawiam.

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

­WG mnie nie warto już inwestować w serwery. Wszystkie teraz pełno, musisz być albo sławny albo mieć w ch** reklam w necie.

Pozdro :)

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

Teraz standardowa odpowiedź na tego typu pytania. Serwerów jest w uja dużo, przez co mimo, iż chciałbyś postawić serwer, potrwa on maksymalnie miesiąc, bo gracze nie będą chcieli grać i z chęcią poszli by na lepsze. To nie jest hejt z mojej strony, tylko niestety taka jest prawda :/ Ale odpowiem Ci na Twoje pytanie. Na większe projekty z większą liczbą slotów lepiej wykupić dedyka i go dobrze przygotować. Jak poniżej 200/150 slotów, warto już kupić na hostingu, no ale to już zależne od ilości posiadanych pieniędzy :)

Opublikowano

­Zależy jaki masz budżet, oraz jak będziesz starał się prowadzić i reklamować serwer... Ogólnie do małych projektów stosuje się hostingi, do większych dedyki/mocne vps.

sygnatura.png

Opublikowano

Dostałem bardzo dobrą ofertę od zagranicznego hostingu , porównując to z parametrami hostingów i pieniędzmi za serwer które chcą hosting jest to bardzo opłacalne.

Najbardziej zależy mi na tym czy hosting oprócz parametrów oferuje jakąś wirtualizacje serwerów , że są bardziej stabilniejsze ?

Jeżeli chodzi o reklamę będzie na dosyć dużą skale więc o zainteresowanie mogę być spokojny :)

8zYYF16.gif?1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...