Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do przeglądania internetu, maili itp. do 1600 zł

crossCounterStrike

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Piszę do Was z prośbą o radę, a mianowicie zastanawiam się nad kupnem laptopa dla swojej mamy, która potrzebuje nowego laptopa. Laptop będzie jej służył głównie do przeglądania internetu, pisania e-maili itd. Co nie zmienia faktu, że wolałbym jak najlepszy sprzęt DO tej ceny. Nic droższego niż 1600 zł. Wiem, że nie ma tu za bardzo co mówić o jakiejś super maszynie, lecz wolę się Was poradzić. Podając ceny i modele proszę żebyście sugerowali się Allegro (najlepiej od zaufanych sprzedawców). Ja osobiście na Allegro znalazłem kilka ciekawych aukcji, ale może któryś z Was poleci coś zupełnie innego. 

Moje typy:

http://allegro.pl/toshiba-intel-quad-15-6-4gb-750gb-w8-office-dotyk-i5190870049.html

http://allegro.pl/laptop-lenovo-gamer-4x2-4ghz-8gb-1tb-radeon-win8-1-i5234698207.html (przy tym z kolei zastanawiam się, co jest grane z tymi 8 GB RAM, skoro jest 1 slot na RAM i napisane jest, że umieszczone jest 4 GB, więc po co mi ta druga kość?)

Opublikowano

Żaden z nich się nie nadaje. W tej cenie można już znaleźć laptopa z i3. Z windowsem czy bez? Potrzebujesz dysku 1tb, czy może być też 500gb? Matryca błyszcząca też się nada, czy musi być matowa? Będzie używany tylko w domu z podłączonym zasilaczem?

Opublikowano

Bzdura...

model procesora

Intel Pentium Quad-Core N3530 Accelerated Processor

Procesor słaby, takie procesory używaja w tabletach.

W tej cenie najlepsze będa

Lenovo g510 z i3M i r5 win 8.1. bardzo dobre rozmieszczenie portów, cicha praca układu chłodzenia, niskie temperatury, dobry dostęp do podzespołów, niezłe w tej klasie czasy pracy na akumulatorze.
Ja osobiscie bym dorzucił znacznie wydajniejszy sprzet od tych co podałes

Taniej Lenovo g50-45 z AMD6 i 4 gb ram win 8.1 - czyli taki jak podales ale dostaniesz w cenie 1300 zł,

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...