Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gniazdo mini usb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, w moim Core LTE najprawdopodobniej padło mi gniazdo USB, wie ktoś może czy da się ręcznie je wymienić? Wydaje mi się, że tak bo trzeba tam tylko przylutować ale może orientuje się ktoś gdzie samo gniazdo USB dostanę? Będzie pasowało gniazdo z innego modelu telefonu? Czy ze starszych modeli typu galaxy ace, gio podejdzie mini usb pod mojego core? 

xD

Opublikowano

Allegro , serwisy komputerowe część nowa albo cześć jak piszesz ze starego Samsunga

Sam nie wymienisz bo nie masz czym zrobić i nie potrafisz 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

ale jak mam płacić 80-100zł za wymianę małego gówna to po prostu śmiać mi się chce..

Jeśli dam im se starego samsunga to zapłacę tylko za wymianę?

xD

Opublikowano

Pewnie nie, po co im stary telefon, może zapłacisz podwójnie za demontaż i wymianę gniazda które nowe w hurtowni kosztuje  astronomiczną sumę ,  mniejszą od   4 zł 

Opublikowano

­W prawie każdym telefonie gniazdo USB jest zaraz pod osłonką płyty głównej i wszystkiego wewnątrz. Można to wymienić w dwie minuty, taśma itd.

e2TT2Na.png

Opublikowano

To geniuszu i mądralo otwórz  Core LTE i pokaż mi te taśmy do wymiany w te twoje minuty i "osłonkę"  

W gnieździe 4 piny grubości 0.5 mm w odstępie następnego 0.5 mm, na płycie 4 punkt lutownicze o identycznych rozmiarach  i ty to nazywasz prostotą w wymianie, nie ośmieszaj się i wyjdź z tematu

Ten twój prawie każdy telefon to ok 15-20% telefonów , w reszcie telefonów wymienić gniazdo to akrobacja z mikroskopem i elementami SMD i porządną lutownicą 

Opublikowano

Dokładnie, rozkręciłem mojego core'a, zdjąłem plastik i mini usb jest przylutowane do płytki także wolę się nie bawić w to. 

Zresztą myślałem, że wina telefonu bo z 2/3 ładowarek nie szło (1 i 2 przerywała fest a 3 cały czas bez dotykania nawet) a wziąłem inną oryginalną od samsunga i kręcę trochę nią i nic nie przerywa także w porządku.

xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...