Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Gragas vs Maokai

Flux.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien dylemat a mianowicie gram na nowym koncie bez run ;/ (ale czyszczenie dżungli bez nich mam opanowane), uwielbiam grać tankami z dość dużym wpływem na TF, ostatnio bardzo spodobał mi się Nautilius którego mainuje, przed chwilą grałem na starym koncie na czystej karcie run i specjalizacji na botach Gragasem oraz Maokaiem, obie postacie bardzo przypadły mi do gustu i jako iż wiem, że popularność Gragasa w lesie jest dość wysoka a Maokai widziany jest raczej na górnej alei, to mam pytanie co wy uważacie który champ da więcej frajdy ;p oczywiście wiem, że to ode mnie zależy czym się mi będzie lepiej grało, ale niestety mogę się zdecydować tylko na jednego championa spośród tych 2 ;) Więc proszę o małą pomoc.

P.S Myślałem także o zakupie Vi oraz Zac'a co myślicie ? (nie piszcie który champ lepszy tylko jego + i - ) 

Pozdrawiam !

Best%20Jungler%20EU_euw_421_0.png

Opublikowano

Jak dla mnie bardziej zabawnym pickiem do jungli jest Maokai. Sprawia, że przeciwnik zaczyna pickować postać vs. Maokai na topa (PRZECIEŻ MAOKAI GRA NA TOPIE. JAK TO POSZEDŁ NA JUNGLĘ. CO ZA NOOBSKI ENEMY. SLAMEUJE GO) etc. Maokai ma świetnego gab closera w przeciwieństwie do Gragasa, ale Gragas ma ciut większe obrażenia (Z moich obserwacji). Jeśli chodzi o czyszczenie campów to raczej będą na równi (Maokai sadzonki, Gragas W). Mi się osobiście lepiej gra Maokaiem na jungli, ale więcej meczy gram Gragasem, gdyż więcej obrażeń robimy w początkowej fazie gry a ja jestem junglerem nastawionym na ganki nie farmę. Vi jest jednym chyba z niewielu junglerów, który w każdym compie się raczej przyda. Czysczenie campów spoko, ganki też są dobre - PO PROSTU BRAĆ. Zac ma to do siebie, że po spudłowaniu z naszego E na ganku mamy lekko powiedziawszy przesrane. Jest to nasz jedyny taki skill gankujący (Ulta nie liczę). Vi ma podobnie. Jeśli spudłujemy nasze Q, zostaje nam tylko nasze ulti. Dla porównania Gragas ma slowa z Q + stuna z E jak się trafi. Maokai ma gab closera + slowa z Q. Jeśli chcesz stabilnego junglera dającego dużo frajdy a jednocześnie dość prostego, to najlepszy będzie Maokai. Nie ma skillshootów, wytrzymały, ulti przydatne dla drużyny. Gragas ma to do siebie, że jak nie trafi niczym (Znam takich ludzi Q, E, R jeszcze smite'a zużyje, flasha... I spadnie :D) to jest po prostu mięsem armatnim. Vi i Zac to samo. Z tych wszystkich to najbardziej polecam Maokaia, potem Gragasa, Vi i Zac'a na końcu. To tylko moje zdanie. :)

Opublikowano

Też tak uważam, Maokai mi się bardzo podoba a Gragas jest ciut również trudniejszy xD Raczej zdecyduje się na Maokaia, ale proszę pisać swoje opinie dalej :D 

P.S Mam 18 lvl więc nie patrzcie pod rankedy ;) 

Opublikowano

Ją osobiście z tych wymienionych polecam ci Vi.

+ Knockup 2x

+ Redukcja armora

+ Po 6 przeżycie ganku od niej graniczy z cudem

+ Chory dmg

+ Tanky

+ Świetna do focusowania przeciwnego carry

+ Dobry clear campów

- Na początku manozerna

- Jej jedynym escape jest Q

Co do reszty:

Zac

+ Escape

+ Brak many

+ AP tank

+ Bardzo dobry engage

+ CC

+ Szybki clear campów

- Płaci życiem za umiejętności

- Łatwy do skontrowania

Gragas

+ Engage

+ Disengage

+ CC

+ Całkiem przyjemny dmg

+ Dobre ganki

- Średni clear campów

- Wymaga chociaż minimalnego wsparcia ze strony teamu

Maokai

+ Gap closer

+ CC

+ Engage

+ Poke

+ Sustain w jungli

- Średni clear campów

- Raczej mały dmg

Opublikowano

Dziękuję właśnie się zastanawiam nad Vi oraz Maokaiem ;P Aczkolwiek urzeka mnie nowy skin do Zac'a i oczywiście chroma packi ;) A i co sądzicie jeszcze o Hecarimie w lecie podobno ma tam wrócić ;D

Opublikowano

Jeśli miałbyś wybierać z tych dwóch, to zdecydowanie maokai.

Jednak ja osobiście polecam Xin Zhao.

-Łatwe czyszczenie jungli

-Duży dmg

-Mocno bije, nawet gdy jest się tankowatym

-Slow z E + Knockout z Q

Xin jest jednym z lepszych tankowatych junglerów. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...