Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna do csgo!

Krayter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Kupiłem sobie monitor i spoko, mam te 160fps spoko fajnie ale podczas streama juz wysiada :D

Jaka jarta graficzna uciągnie mi csgo na powiedzmy srednich detalach + stream w 720p 3500bitrate? Myslicie ze gtx580 da rade? Czy szukac czegos mocniejszego? Mam 8ramu. Załóżmy, ze procek mam z wyzszej polki.

Opublikowano

No dobra. Przyznam sie,nir jest taki dobry :D fx6350 :/ Nie zapowiada sie zebym go wymienial w najblizszym czasie ;(

Ale pominmy to. Patrzmy przyszlosciowo. Tak jakbym mial cos lepszego no jak wiadomo kiedys przyjdzie pora na upgrade

Opublikowano

Większość gra na ustawieniach niskich żeby lepiej widzieć kolor przeciwników. Na csa są bardzo małe wymagania.

Jak chcesz mieć kartę tylko do csa to możesz brać zwykłego Radeaona R7 250x, koszt za nowy 380-400zł

Jeżeli chcesz pograć w inne gry na streamie to minimalnie polecam brać: R9 270 lub GTX 750Ti.

Zależy to też od procesora jak i dysku.

Opublikowano

No dobra. Przyznam sie,nir jest taki dobry :D fx6350 :/ Nie zapowiada sie zebym go wymienial w najblizszym czasie ;(

Ale pominmy to. Patrzmy przyszlosciowo. Tak jakbym mial cos lepszego no jak wiadomo kiedys przyjdzie pora na upgrade

Procesor nie jest zły(choć do inteli się nie umywa), ja mam na jednym ze swoim komputerów FX 6300 i w połączeniu z GTX 750 mam ponad 200 fps, a czasem dochodzą nawet do 300, także spoko. Graj na najniższych detalach, bo nie ma sensu grać na średnich/wysokich, ważna jest jak największa ilość fps. Twój procesor jest 6 rdzeniowy i 6 wątkowy także priorytetem jest włączenie w opcjach wideo csa "renderowanie wielordzeniowe". Jeśli chodzi o grafikę to nie słuchaj głupot żeby kupować Redeony pod procesor od AMD, będziesz miał mniej fps niż mieć powinieneś. Ja na twoim miejscu bym kupił właśnie GTX 750 2gb, jest to karta tania i zarazem idealna do cs:go, kosztuje jakieś 400/450 zl~~ oczywiście nowa. Powiem też, że jeżeli twoim priorytetem jest gra tylko w csa to nie opłaca się kupować lepszych kart, ponieważ z tym prockiem i tak więcej fps nie wyciągniesz.

Opublikowano

Tak jest. W ustawieniach mam wielordzeniowe. (Tak troche nie na temat ale wqrwiaja mnie ludzie gdzie pisza w tych poradnikach "cs uzywa tylko 1 rdzenia i zeby odblokowac reszte to musisz wpisac komende"...) Zadnego radeona nigdy bym nie kupil. Nie ma takiej opcji. Moj brat ma wls gtxa 580 i calkiem ladnie wyciaga stad moje zainteresowanie tą karta graficzna :)

Napisalem ze chce na srednich bo mialem nadzieje ze i tak bedzie te 200fpsow. Gre ogarniam, mam 1.6k godzin to sie troche ogarnalem na jakich detalach warto grac itp. Sam gram na niskich detalach z wyjatkiem cieni bo jak wiadomo sie przydaje; oraz cos z krawedziami, ze wyostrza czy cos, w tej chwili nie pamietam.

Jeszcze tylko kwestia streama. Nie wiesz moze jak bys sie to sprawowalo?

Dodam, ze jak mialem rozdzielczosc 1440x900 to na 2 karcie graficznej stream szedl po prostu miód, a fps-y w grze wgl nie spadaly. Teraz przy rodzielczosci full hd mam maly problem bo ta mona 2 dtara juz karta nie wyrabia :D

Opublikowano

Jeśli chodzi o gtx 750 to stanowczo odradzam. W tej cenie masz r7 260x, który wydajnościowo jest porównywalny z gtx 750 ti, który logiką rzeczy jest mocniejszy od zwykłego gtx 750

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

up@ proszę cię, zauważ, że on ma FX 6350... Powtarzam drugi raz, karta od amd + procesor od amd to jest bardzo złe połączenie i nikt kto w jakimś tam stopniu zna się na komputerach nigdy by nie zaproponował takiego czegoś. Chłop by miał więcej problemów niż korzyści. 

Masz trochę zbyt słaby procesor żeby streamować w tak wysokiej roździelczości, nawet na prockach od Intela i5, które są dużo wydajniejsze od twojego Fxa nie uciągnie się streama w full hd. jeśli chodzi o grafikę to mimo, że GTX 580 jest trochę bardziej wydajny od GTX 750 to i tak nie odczujesz wzrostu fps, bo po prostu twój procesor więcej z siebie nie wyciągnie. Żebyś zobaczył różnice przynajmniej tych 30+ fps to byś musiał celować w karty z najwyższych półek. 

Opublikowano

Okej. Ale chyba cos zle napisalem. Chodzi mi o stream w 720p. Full hd mnie nie interesuje. Narazie :D Na tym procku streamowalem juz w hd bez jakichkolwiek spadkow fps. Serio. Tylko ze druga karta graficzna konwerterowala z 1440x900 na 1280x720. A teraz przy 1920x1080 na 1280x720 juz zaczyna sie dusic i po prostu klatkuje. Dlatego pytam, czy ten gtx 750 albo 580 uciagną konwert z full hd do hd + te 144fp w cs?

Opublikowano

Gość nie chciał się pochwalić prockiem, później po prostu to przeoczyłem. Nie zmienia to faktu, że gtx 750 jak i 750 ti jeśli chodzi o wydajność/cena jest wyborem nieopłacalnym

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Powiedz nam jaki masz budżet na kartę. Druga sprawa jest taka, że chyba cię trochę nie rozumiem jak to druga karta nie dawała rady, w sensie SLI? czy o co chodzi, w ogóle jakie te karty wcześniej miałeś, że mówisz iż nie dawały rady w 720p? Może porównamy mocami. Jeśli chodzi o SLI to pamiętaj, że zawsze lepiej mieć jedną, a bardzo mocną kartę niż dwie średnie, ponieważ moc się nie sumuje. 

Opublikowano

Mi śmiga bez problemu mam gtx 660 nagrywam na yt (chociaż to akurat od procka zależy) najlepiej żebyś właśnie sobie kupił gtx 660 ale bardziej ci polecam 300 zł droższą gtx770 daje 20 fps więcej w każdych wymagających grach :)

BD

Wielki

Opublikowano

Do 600zł byłoby najlepiej. Raczej więcej nie dam rady. 
Do kompa mam podpięte 2 karty graficzne oddzielnie po to, że jak podłączałem 2 monitory do 1 karty graficznej to się coś psuło i nie chciało działać, był czarny ekran. Włożyłem 2 kartę graficzną - gt 8600 i zauważyłem, że na niej całkiem ładnie leci stream więc używałem jej do streamowania żeby nie obciążać głównej karty graficznej - gt640 - która nie dałaby rady utrzymać streama i gry.

Teraz, kiedy mam nowy monitor, 2 karta graficzna zaczęła klatkować i już nie wyrabia. 

Opublikowano

Do 600zł byłoby najlepiej. Raczej więcej nie dam rady. 

Do kompa mam podpięte 2 karty graficzne oddzielnie po to, że jak podłączałem 2 monitory do 1 karty graficznej to się coś psuło i nie chciało działać, był czarny ekran. Włożyłem 2 kartę graficzną - gt 8600 i zauważyłem, że na niej całkiem ładnie leci stream więc używałem jej do streamowania żeby nie obciążać głównej karty graficznej - gt640 - która nie dałaby rady utrzymać streama i gry.

Teraz, kiedy mam nowy monitor, 2 karta graficzna zaczęła klatkować i już nie wyrabia. 

GT 640 jest to bardzo cienka karta graficzna, ten rodzaj kart nie nadaje się zbytnio do grania. W cs masz ten fart, że jest niesamowicie zależny od procesora dlatego jakoś to ciągnie. GTX 750 jest o niebo wydajniejsza od GT 640. Ale ja na twoim miejscu bym poszukał jakiś używek typu GTX 660/660ti/760~~ Choć GTX 760 używka może wyjść ponad 600 zł~. Jeśli chodzi o nówki to tylko GTX 750/750 ti, chyba, że możesz wydać jednak więcej pieniędzy. Redeony nie wchodzą w grę pod ten procesor.

Opublikowano

GT 640 jest to bardzo cienka karta graficzna, ten rodzaj kart nie nadaje się zbytnio do grania. W cs masz ten fart, że jest niesamowicie zależny od procesora dlatego jakoś to ciągnie. GTX 750 jest o niebo wydajniejsza od GT 640. Ale ja na twoim miejscu bym poszukał jakiś używek typu GTX 660/660ti/760~~ Choć GTX 760 używka może wyjść ponad 600 zł~. Jeśli chodzi o nówki to tylko GTX 750/750 ti, chyba, że możesz wydać jednak więcej pieniędzy. Redeony nie wchodzą w grę pod ten procesor.

Niby dlaczego radeony nie wchodzą w gre?

Opublikowano

Trzeci raz powtarzam w tym temacie. Ponieważ karty graficzne od AMD + procesory AMD razem działają źle, jest to spowodowane architekturą sterowników. Dodatkowo też powiem, że procesory od AMD mają to do siebie, iż mają dużo rdzeni, lecz ich pojedynczy rdzeń jest bardzo słaby w porównaniu do Inteli. Karty graficzne od Nvidia radzą sobie dużo lepiej z właśnie wielordzeniowymi prockami od AMD, za to Redeony są idealnie stworzone pod procesory z bardzo mocnym jednym rdzeniu, dlatego dużo lepiej współpracują z jednostkami z serii Intel i3,i5 czy i7. Uwierz, że gdybyś wsadził do FX 6350 tego redeona, którego proponujesz mianowicie RX 270x to byś miał o jakieś około 30%+/- mniejszą wydajność niż gdybyś wsadził tam GTXa o podobnej wydajności do tego Radka. Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...