Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Net-Speak czy OVH?

Net-Speak czy OVH?  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Net-Speak czy OVH?

• Net-Speak
      23
    • OVH
      21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie drodzy użytkownicy forum, mam do Was następujące pytanie - który z dwóch serwisów wymienionych w temacie byście polecili?

Na okres wakacji chciałbym wykupić VPS'a, aby postawić na nim serwera TS3 (100 slotów), będzie to moja pierwsza przygoda z tego typu rzeczami, jak mi się spodoba to pewnie będę chciał powiększyć serwer do 500 slotów.

Mam jeszcze pytanie odnośnie licencji, nie można już chyba dostać darmowej na 500 slotów? Jeśli tak, to gdzie można takową zakupić i ile by to kosztowało?

Za wszelką udzielona pomoc serdecznie dziękuję.

Opublikowano

Zależy od tego, ile chcesz wydać na serwer i czy znasz się na odpowiedniej konfiguracji firewall.

Jeśli chcesz tanio i nade wszystko bezpiecznie, to polecam Net-Speak.

Net-Speak posiada naprawdę dobre zabezpieczenia anty-DDoS.

Co do VPS w OVH, to naprawdę słabo, bo pierwszym lepszym DDoS'em wywalisz serwer.

Wypróbuj Net-Speak, myślę, że będziesz zadowolony.

Opublikowano

Net-Speak - jeżeli chodzi o serwer TeamSpeak 3 to podstawą jest zabezpieczenie przed atakami , net-speak ma 100 razy lepsze zabezpieczenia niż OVH.

Pozdrawiam.

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

Mógłbyś uzasadnić wybór? Czym różni się licencja darmowa od płatnej? Czy warto kupić licencję?

Co do licencji... Masz je w sumie opisane w którymś dziale, ale wyjaśnię Ci po skrócie.

Darmowa NPL - można ją pozyskać u teamspeak.com, maksymalnie 512 slotów. Są minusy: nie możesz robić kanałów vip, nie może być ona pod serwer publiczny, nie możesz pisać durnych regulaminów, jest ona tylko i wyłącznie dla gildii, klanów czy innych tego typu rozmów. 

AAL - roczna opłata, 128 slotów, 256 slotów, 512 slotów, 1024 sloty itp. Cena to ok. 300zł za najtańszą, musisz zobaczyć na stronie teamspeak.com jakie są ceny. Płacisz raz na rok i masz spokój.

ATHP - licencja dla firm, najlepiej i najtaniej wykupić serwer teamspeak3 na sloty na jakimś hostingu np net-speak.pl tam najbardziej Ci się to opłaca ze względu na koszty, maszynę oraz support. Kupując serwer teamspeak3 na licencji ATHP nie płacisz za vps tylko i wyłącznie za licencje. Koszt tej maszyny można powiedzieć, że jest wliczony w licencję.

Co do wyboru hostingu, to moim zdaniem z tych dwóch definitywnie net-speak ze względu na to, że ovh to hosting nie na serwery teamspeak3, lecz na całkiem inne rzeczy. Na ovh możesz sobie kupić vps za 10zł i bawić się nim, testować, stawiać boty itp. Pod to jedynie podchodzi ten vps. Mogę też Ci polecić Hosteam.pl jeżeli patrzysz na cenę. Net-speak ma maszyny z hosteam'u i trochę zawyżają sobie ceny np 15-20% marży na sprzedaży vpsów. Więc taką samą specyfikację maszyny oraz trochę taniej dostaniesz w hosteam.pl z identycznymi zabezpieczeniami jak net-speak. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc. Na net-speak kupic zwykłego Vps'a czy Voice Vps? Z chęcią też przyjąłbym pomoc od kogoś obeznanego w temacie(chodzi o wyjaśnienie podstaw, ewentualnie jakaś drobna pomoc), ze swojej strony mogę zaoferować limit plusów codziennie, wiem, że to niewiele, ale zawsze coś :P.

Opublikowano

@Rasherr

Jeżeli chcesz postawić dodatkowe boty na swój serwer to radziłbym zwykłego VPS.

Możesz też skorzystać z ViiceVPS, który oferuje tobie bota yuriego.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

@VMWare

Na razie chcę postawić zwykły serwer TS'a, pewnie na 32 sloty, a jak uda się zdobyć licencję NPL i będę się dalej tym interesował, to ogarnie się coś na więcej slotów. Botów też na razie nie będę stawiał, bo to zawsze dodatkowy koszt. Więc którego z tych Vps'ów polecasz, Voice czy zwykłego?

Opublikowano

Net-Speak ma wykupione dedyki w HosTeam i dzieli je na vpsy. Z racji, że HosTeam ma serio lepsze zabezpeiczenia od OVH to wybór jest prosty.

Opublikowano

@Argin™

OVH nie ma słabej ochrony, tylko ma źle skompilowane firewalle pod aplikację TS3. OVH ma bardzo dobrą ochronę jeżeli wykupisz u nich fizycznego firewalla za 700 złotych.  Net-speak oferuje dobrą ochronę, ponieważ mają dobrze ustawione firewalle pod TS3.

,,Vape is good, vape is my life"

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam serdecznie drodzy użytkownicy forum, mam do Was następujące pytanie - który z dwóch serwisów wymienionych w temacie byście polecili?

Na okres wakacji chciałbym wykupić VPS'a, aby postawić na nim serwera TS3 (100 slotów), będzie to moja pierwsza przygoda z tego typu rzeczami, jak mi się spodoba to pewnie będę chciał powiększyć serwer do 500 slotów.

Mam jeszcze pytanie odnośnie licencji, nie można już chyba dostać darmowej na 500 slotów? Jeśli tak, to gdzie można takową zakupić i ile by to kosztowało?

Za wszelką udzielona pomoc serdecznie dziękuje

Polecam ci Net-Speak miałem tam serwer :)

­

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Pasjonat
Opublikowano

Nie Polecam Net-Speak'a ze względu na Administracje , niby zawieszają VPS'a za używanie Crackowanej licencji, a osoby zgłaszają a nic z tym nie zrobią poprostu nie do polecenia , jak już to brać Hosteam.pl

Opublikowano

Nie Polecam Net-Speak'a ze względu na Administracje , niby zawieszają VPS'a za używanie Crackowanej licencji, a osoby zgłaszają a nic z tym nie zrobią poprostu nie do polecenia , jak już to brać Hosteam.pl

A jak niby maja to sprawdzić?

jeżeli uważasz że jakiś serwer działa na cracku to zgłaszaj do teamspeak-a nie do nich, czy do hosteam, ovh, blazingfast tez piszesz jak uważasz że serwer na cracku działa?

Chłopie ogarnij sieę bo to co piszesz to nie ma nic wspólnego doświadczonych przez nich usług.

Teamspeak wprowadził graylistę, powoli wypłyną wszystkie nielegalne serwery bo to teamspeak powinien sobie pilnować własnego interesu a nie firmy hostingowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...