Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gta 5 Doczytywanie tekstur GeForce 260 gtx 896mb

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z Gta 5. Mimo tego że wkrótce wymieniam komputer na nowy (Pierwszy raz od 8 lat porządny komputer i chociaż raz w życiu odpalę wszystko na ultra.) chciałem sobie pograć w Gta 5 niestety, na windows 8 Pro miałem doczytywanie tekstur gdy jechałem samochodem. Czyli znikające drogi, budynki itd.. Nieraz jeździłem po niewidzialnej drodze. Chciałbym to jakoś naprawić.

Karta graficzna spełnia minimalne wymagania gry, ram także jedynie procek poniżej ale te 20fps w grze mi nie przeszkadza (Przyzwyczaiłem się do tego w ciągu tych 8 lat.) jedyny błąd to te doczytywanie tekstur czy da radę to naprawić ?
Aktualnie wgrałem sobie Windows 7 ultimate ale nie chce teraz instalować Gta 5 bo pewnie będzie to samo. Czy jest na to jakieś rozwiązanie ?

Sprzęt:

GeForce 260 gtx 896mb (OC Podkręcone do wydajności 280gtx.)
Ram 5gb ddr2 800mhz goodram
Amd athlom x2 dual core processor 5000+ 2,60Ghz
Windows 7 Ultimate 64bit

Wgrywałem nawet tego Patcha z internetu do GTA 5 na brzydkie tekstury, bez cieni itd.. Gra działała ciągle na tych 25-50 fps ale te doczytywanie dróg, budynków ciągle się pojawiało więc wtedy się wkurzyłem odinstalowałem grę i wywaliłem na szafkę.

Jest jakieś rozwiązanie tego doczytywania ?
Nowy komputer dopiero ok. 20 Lipca.

Opublikowano

Może zainstaluj najnowsze sterowniki.

Mam najnowsze do tej karty Graficznej. Te specjalne sterowniki specjalnie pod Gta 5 dopiero od Gtx 460,a ja mam 260.

Opublikowano

Twój komputer jest za słaby, poczekaj na nowy. Spróbuj ustawić odległość renderowania terenu na minimum i wyłącz teselację oraz tą opcję, która jest obok niej (zapomniałem nazwy).

Opublikowano

Ambient Occlusion. Zjedź wszelkimi suwakami w dół. Twoja karta graficzna nie nadarza nad renderowaniem otoczenia przez co masz taki efekt a sam nic poza zmniejszeniem wszystkich detali na minimum nie możesz zrobić.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wznawiam.

Czy teraz nie będę mieć problemów z doczytywaniem jeśli zakupię procesor intel i7 4790k oraz ram 8gb 2400mhz ? Karta graficzna ciągle 260gtx będzie.  Będa nadal problemy z doczytywaniem czy procesor mi jednak to nadrobi ?

Opublikowano

A grafikę renderuje procesor czy karta graficzna ? Głupie pytanie.

Nie kupuj i7 jeżeli nie masz zamiaru renderowania filmików na YT a kup i5, który w pełni Ci starczy do gry, ram kup o taktowaniu 1600 najwyżej go sobie sam podkręcisz choć to będzie i tak bez sensu. Ładowanie takiej karty do takiego konfigu to totalna głupota. Dobrze, że zapytałeś a nie kupowałeś w ciemno.

Opublikowano

A grafikę renderuje procesor czy karta graficzna ? Głupie pytanie. Nie kupuj i7 jeżeli nie masz zamiaru renderowania filmików na YT a kup i5, który w pełni Ci starczy do gry, ram kup o taktowaniu 1600 najwyżej go sobie sam podkręcisz choć to będzie i tak bez sensu. Ładowanie takiej karty do takiego konfigu to totalna głupota. Dobrze, że zapytałeś a nie kupowałeś w ciemno.

Kartę zamierzam zmienić za 2 tygodnie po kupnie tego konfigu. Kartą będzie 970gtx

Opublikowano

W takim razie będzie pasować ale jak mówiłem nie kupuj i7 oraz kup ram o taktowaniu 1600 bo więcej Ci nie potrzeba. Kasę najwyżej zaoszczędzoną wydaj na lepsze chłodzenie lub dysk.

A tak w ogóle to GTX 970 a nie 970GTX.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...