Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wielka wyprzedaż Infestation na steam ;)

Vaxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja tylko dodam tak w ramach informacji co się zmieniło i dlaczego jest taka promocja dla tej gry. Powinno to raczej zainteresować każdego kto np. nie grał długo w iss, a chciałby spróbować swoich sił w tej grze.

1. Jest 50 serwerów oficjalnych (25 na mapie colorado i 25 na mapie calliwood). Z czego tak naprawdę na 3 serwerach coś się dzieje, a na pozostałych można sobie polootować, bo przeważnie jest am 1 lub 2 osoby. Krótko mówiąc gra wymarła. Na emulatorach oraz wersji Thailand jest znacznie więcej osób.

2. Pod względem optymalizacji nic się nie zmieniło. Gra nie jest aktualizowana i wspierana przez twórców. No może raz na kilka miesięcy wprowadzany jest hotfix, która tak naprawdę nie naprawia niczego. Oprócz restartów serwerów itd. Ostatni hotfix/patch wg launchera miał miejsce w marcu. 

3. Absolutnie nie ma tutaj żadnego antycheata. PB z tego co pamiętam został wyłączony i jedynym sposobem jest reportowanie. Oczywiście z tego co widzę na forach z cheatami pojawiają się caly czas haxy dla tej gry i są one darmowe. Praktycznie cały czas aktualizowane przed ewentualnym wykryciem. Dziwi mnie tylko zastosowanie, bo przecież tak jak wyżej napisałem i tak w to nikt nie gra. Ja osobiście z takich dopalaczy nie korzystam, bo przestałem w ową grę grać.

Opublikowano

@up, odkrywczy nie jesteś, ale to prawda co piszesz. I:SS został prawie oficjalnie porzucony na rzecz Aftermath. Piszę prawie, bo serwery działają i jeśli jest okazja, to wprowadza się spec. eventy. Wg of. info nad Aftermath pracuje jakieś 3/4 zespołu z I:SS, aczkolwiek można mieć wrażenie, patrząc na zastój w tej grze, że to góra 2-3 osoby ;)

Paradoks polega na tym, że o dalszym rozwoju I:SS może zadecydować porażka Aftera. Na jego serwerach gra teraz dużo mniej ludzi niż na I:SSie. Na forum ludziska cisnął żeby zajęli się powrotem do "WarZ" i rozwojem tej gry, a nie implementować Minecrafta do ISS, czyli Aftetmath. Tym bardziej, że część z nich pracuje już nad nową grą, tym razem bez zombie i takich tam.

Jednak jestem prawie pewien, że oba te "projekty", to stan agonalny.

Ehhh... można by pisać i pisać, ale nawet ja się juz zmęczyłem.

Czas zombie się skończył ;)

test

Opublikowano

Nie pierwszy i nie ostatni raz, twórcy Infestation: Survivor Stories już robili wiele razy takie przeceny, byle by tylko trochę zarobić oraz by przybyło graczy. Infestation umiera i znając życie to nie jest ostatnia promocja. Ja sam nabyłem chyba rok temu, nowe konto Infestation: Survivor Stories za 1eur.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...