Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ping, dziwna sytuacja

En1CeKa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem odnośnie pingu w lolu, mianowicie nigdy nie mam pingu mniejszego niż 50 a w okolicach 12.00-22-00 ping często bywa niestabilny, tzn. czasami rośnie do 200, spada, utrzymuje się itd... w skrócie nie da się grać. Pamiętam gdy zaczynałem swoją przygodę z lolem to było pod koniec sezonu pierwszego i wtedy miałem ping w okolicach 30-40.

Chciałbym się was zapytać o wasz ping i czego może być przyczyną to, że od paru lat nie mogę mieć mniejszego pingu niż 50, czy to moje miejsce zamieszkania czy coś innego o tym decyduje?

Na speedtest.pl ping mam w okolicach 30, dodam że posiadam internet przewodowy orange, z którego korzystam poprzez livebox'a.

Czy ktoś z orange ma podobne problemy z wahaniem pingu w godzinach popołudniowych?

Ja wiem, że 50 pingu to może jakoś strasznie dużo nie jest ale żeby grać dobrze postaciami typu riven, yasuo, lee sin czy vayne to dobrze jest mieć mały ping.

Najbardziej wkurza mnie to, że praktycznie mogę spokojnie pograć tylko wieczorami, w nocy bo za dnia mam te wahania pingu...

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Nie wiem bo oprócz w lola to z gier online grałem tylko w WoWa, hearthstona i PoE. W tych grach ping nie jest kluczowy więc nigdy jakoś go nie musiałem sprawdzać.

Opublikowano

Witam, mam pewien problem odnośnie pingu w lolu, mianowicie nigdy nie mam pingu mniejszego niż 50 a w okolicach 12.00-22-00 ping często bywa niestabilny, tzn. czasami rośnie do 200, spada, utrzymuje się itd... w skrócie nie da się grać. Pamiętam gdy zaczynałem swoją przygodę z lolem to było pod koniec sezonu pierwszego i wtedy miałem ping w okolicach 30-40.

Chciałbym się was zapytać o wasz ping i czego może być przyczyną to, że od paru lat nie mogę mieć mniejszego pingu niż 50, czy to moje miejsce zamieszkania czy coś innego o tym decyduje?

Na speedtest.pl ping mam w okolicach 30, dodam że posiadam internet przewodowy orange, z którego korzystam poprzez livebox'a.

Czy ktoś z orange ma podobne problemy z wahaniem pingu w godzinach popołudniowych?

Ja wiem, że 50 pingu to może jakoś strasznie dużo nie jest ale żeby grać dobrze postaciami typu riven, yasuo, lee sin czy vayne to dobrze jest mieć mały ping.

Najbardziej wkurza mnie to, że praktycznie mogę spokojnie pograć tylko wieczorami, w nocy bo za dnia mam te wahania pingu...

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam!

Na speedtest sprawdza twoj ping z dostawca, a zeby polaczyc sie z serwerami w tym wypadku eune to Cie laczy do holandii-co moze powodowac wieksze spadki. 

Osobiscie sam ostatnio spotykam sie z wysokim pingiem, jakos co dziesiata gre czuje normalnie jakby mnie ktos ddosowal, latam na 200 pingu i nie moge nic zrobic.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

To właśnie wiem, że w grach gdy serwery są bardziej oddalone to ma się większy ping, tylko dziwi mnie to że na początku przygody z lolem miałem mniejszy ping.

Było może kiedyś jakieś przeniesienie serwerów czy może coś innego?

Opublikowano

Ja ostatnio też zauważam dziwne sytuacje. Czasem skacze ping i wyskakuje mi komunikat z próbowaniem połączenia, a w cmd mam ping 20..

Coś właśnie na zasadzie ddosowania.

A w cmd jakie masz pingi? Bo jeśli w cmd też Ci skacze ping, to już raczej wina dostawcy, a nie gry.

Opublikowano

A w Path of Exile ping w jakich granicach? Dla jasności sprawy fajnie by było, gdyby sprawdzić kwestie pingu także w innej grze, bo jeśli w POE będzie sprawa wyglądała podobnie to raczej jakieś spadki stabilności i najlepiej pomęczyć dostawce internetu.

Opublikowano

Nie chce mi się instalować Path of Exile, teraz jak patrzyłem na ping w WoW'ie to mam 70.

Wychodzi na to, że chyba będę musiał zadzwonić do orange.

Tylko nie wiem jak tą sprawę poruszyć, żeby przyniosła jakieś efekty, macie jakieś pomysły?

Opublikowano

200 pingu na pbe zapewnia taki komfort gry jak 100pingu na eune, 200 pingu na eune = idz się zabij bo nie pograsz . Takie serwery ;p

Nie wiem co to ma wnosić do tematu.

Opublikowano

Po prostu zadzwoń i powiedz, że internet traci stabilność podczas grania i ping rośnie do granic niegrywalności. Gdzieś czytałem, że Orange ogólnie ma lipną instrafrukture i bywają problemy z grami, ale na początek im to zgłoś. Nie wiem ile tam masz umowy jeszcze, ale do grania warto chyba rozejrzeć się za lepszym dostawcą internetu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...