Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego takie postacie na takie linie.

Mr Mądrala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam znajomego idiotę że tak się wyrażę, który po roku grania jest mistrzem wiedzy tej gry. Wbił nawet golda...

Podeślę mu ten temat, i proszę o wypowiedzi osób z diamentu+ bo takiego gracza z platyny jak ja to on nie słucha.

A mianowicie potrzebuję od was informacji dlaczego na midzie gra się magami,a adc z supportem.

Informacja że mag potrzebuje poziomu i krótszej drogi ucieczki to jest dla niego śmieszne.

Dlaczego gra się z drużyną, a nie na chama 1v5, jak on twierdzi mid ma wygrać sam grę bo ma skok na patyk albo 2 cienie xD

podpinam wiadomość co mnie rozwaliła. Nie patrzcie na interpunkcje ponieważ był w stanie amoku.

http://scr.hu/73gz/mq8rz

Rozumiem że mid ma potencjał na wygranie gry ale 1v5 w wyższych dywizjach to dla mnie jest komiczne.

Dla niego nie istnieje focus, gdy jesteś na midzie masz wygrać sam grę i osoby na chama focusujące nie mają z Tobą szans,

no bo jesteś assassynem ze skokiem na patyk.

Jakie to upierdliwe...

Opublikowano

Powiem ci tak od bronzu do golda można solo sobie wycerować, ale w wyższych dywizjach najważniejszy jest teamwork , twój znajomy to idiota masz rację :D

Aha i co do jego wypowiedzi mid laner to assasin i on carry 1 vs 5, posłuchaj mnie debilu bez życia każdego assasina jaki istnieje w tej grze kontruje CC nie ważne czy masz 10/0 a nawet 30/0 jeden stun i możesz possać enemy pałkę więc teoria o tym że mid laner wyceruje całą drużynę to bajeczki , 

Co do 1 pytania to  zależy od drużyny na mida idzie się magami ponieważ drużyna zazwyczaj idzie top ad/off tank /tank, bot adc oraz support. , jungle ad albo ap, najlepszym rozwiązaniem jest mieć 2 ap i 3 ad w teamie albo 3 ad 1 tank 1 ap 

Trzecie pytanie nie wiem dlaczego w ogóle zostało zadane 1 vs 5 na chama to jest jak trollować grę , żeby wygrać grę potrzebny jest ( Focus, drużyna , dobre ustawienie )

Jak widzisz błedów w tf jest bardzo sporo na przykład adc idzie przodem co zdarzą się bardzo często w niskich ligach , albo ktoś focusuje tanka co jest idiotyczne powinno się carry focusować.

2 pytanie nie rozumiem ale powiem tak : assasin powinien wbić się na adc zabić go i spierdolić najlepszy do tego jest zed , talon a drużyna robi resztę razem z tobą.

Mam nadzieje że wszystko powiedziałem , żeby nie było że jest to wypowiedź brąza ;) jestem diamond 1 na euw ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Co do 1 pytania to  zależy od drużyny na mida idzie się magami ponieważ drużyna zazwyczaj idzie top ad/off tank /tank, bot adc oraz support. , jungle ad albo ap, najlepszym rozwiązaniem jest mieć 2 ap i 3 ad w teamie albo 3 ad 1 tank 1 ap 

Chodzi mi o napisanie dlaczego mag idzie mida, adc bota z supportem, tanki bruisery na topa. Dlaczego tak a nie inaczej.

I proszę bez ubliżania, każdemu trzeba wskazać drogę jeśli zbłądzi ;>

Aha, takie sprostowanie. Nie mam na myśli wygrywania gry 1v5 w stylu reszta jest afk a Ty solo wygrywasz.

Tylko masz czterech kompletnych idiotów w teamie, którzy focusuja tanka bo ich bije, albo latają za farmą mając full build a walki trwają.

Jakie to upierdliwe...

Opublikowano

Chodzi mi o napisanie dlaczego mag idzie mida, adc bota z supportem, tanki bruisery na topa. Dlaczego tak a nie inaczej.

I proszę bez ubliżania, każdemu trzeba wskazać drogę jeśli zbłądzi ;>

Aha, takie sprostowanie. Nie mam na myśli wygrywania gry 1v5 w stylu reszta jest afk a Ty solo wygrywasz.

Tylko masz czterech kompletnych idiotów w teamie, którzy focusuja tanka bo ich bije, albo latają za farmą mając full build a walki trwają.

Mag nie musi iść mida może być to ad tak jak yasuo, tylko jak mówiłem najczęściej topa idzie ad/offtank /fulltank  bot idzie ad , jungle ad albo ap , i jako iż będziecie mieć jeszcze ad mida to nie wygracie ponieważ nie może być full ad w teamie bo przeciwna drużyna kupi armora i klapa , najlepsze rozwiązania masz u góry co napisałem , 

Co do ostatniego , gdy masz czterech w drużynie jest bardzo ciężko wygrać , ale to zależy kto jest afk , jeżeli wasz mid jest afk to będzie ciężko , a jeżeli support to możecie jakoś ugrać.

Jeszcze wróce do pierwszego pytania , tak naprawdę adc z supportem idzie po to bo tak została stworzona meta nie musisz iść tak właśnie, możesz sobie zagrać inaczej , ale pamiętaj adc jest ważny ponieważ strzela z dystansu i dzięki temu nie musi stać oko w oko z przeciwnikiem i to daje bezpieczniejsze atakowanie przeciwników.

Mam nadzieje że twój kolega zrozumiał co i jak :D bo jego tok myślenia w tej grze jest poniżej unrankeda 

Opublikowano

No cóż drogi kolego,

Magami gra się na midzie głównie dlatego, że tak się ogólnie przyjęło. Oprócz większego expa nie ma na to żadnego sensownego powodu. Chociaż w sumie taki sam exp jest na solo topie. Jeżeli chodzi o adc to on potrzebuje dlatego supporta 

gdyż jest ogólnie słabą postacią i obciążeniem dla drużyny więc potrzebuje niańki 24 na dobe żeby nie feedował , na szczęście wroga drużyna zazwyczaj też ma takie obciążenie, więc gracze się zgadali żeby taki balast zsyłać na bota wraz z jakimś nieszczęśnikiem żeby ich pilnował. Ot cała logika :P

Mówił    --------------------

Mistrz z Brązu V   :)

Opublikowano

adc jest słabą postacią ???

Może i tak, ale to dlatego że zazwyczaj adc jest w teamie po to żeby był DMG dlatego też praktycznie każdy adc idzie full DMG co oznacza że ma słaby armor oraz magic resist, więc support idzie z nim na bot-a po to by go "ochraniać".

Dla tego każdy support ma jakieś skille " kontrolujące ".

Opublikowano

A ja żyłem w przekonaniu że :

Mid mag/assasin dlatego że potrzebują najwięcej expa bo z levelem rośnie ich siła, a są na środkowej alei bo jest najkrótsza. Łatwiej uchronić życie od ganka niż na topie.

Adc z Supportem dlatego że adc potrzebuje sporo golda by zaczął działać, w czym support pomaga mu przeżyć, rozstawiać wizje oraz pomagać w zabijaniu.

Sądząc po wypowiedziach wyżej żyłem w błędzie? Bo zdanie "tak się przyjęło, równie dobrze support może być na midize z mid lanerem" to jest tłumaczenie mojego znajomego.

Jakie to upierdliwe...

Opublikowano

A mianowicie potrzebuję od was informacji dlaczego na midzie gra się magami,a adc z supportem.

Mid potrzebuje solo expa i solo golda, bo im więcej go ma tym więcej robi. Magowie akurat na midzie, bo na topie dostając tanka nie zrobią za wiele, a na midzie mają opcję roamu. Zazwyczaj magowie są bardziej mobilni od toplanerów (ahri, leblanc, zed itp.)

Adc gra z supportem, bo potrzebuje obrony przez całą grę. To samo co z midem, im więcej masz expa i golda tym jesteś mocniejszy, a support nie potrzebuje golda aby być strong, bo do tego wystarczy skill. Poza tym teraz jest taka meta, że supp korzysta z itemków na golda, co nie zostawia go mocno w tyle.

Dlaczego gra się z drużyną, a nie na chama 1v5

Hmm, jeśli Twój kolega zadał Ci takie pytanie, pomimo tego że gra w lola to albo Cie trolluje albo jest idiotą. Lol to gra drużynowa, bo zawsze 5>1,2,3,4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...