Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Startować z Hardem?

XamP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam pytanko warto starować z serwerem z przełomu 2013 roku

chodzi mi dokładnie cos takiego jak PL bez zbędnego syfu podstawowe sety broni i zbroi

Proszę się Wypowiadać iż zastanawiam się nad Startem Serwerka

Jeżeli będą chętni do zagrania to serwer może będzie już na wakacje

Pozdrawiam XamP

Opublikowano

no tak zgadzam się ze ma prawo zaistnieć lecz wiesz Każdy lubi coś innego nie każdy lubi grać na Hardach , dlatego pytam się w tym oto poście czy chcieli by takiego serwera

@Edit :

Jeżeli w złym dziale napisałem proszę o przeniesienie

Pozdrawiam XamP

Opublikowano

Witam

mam pytanko warto starować z serwerem z przełomu 2013 roku

chodzi mi dokładnie cos takiego jak PL bez zbędnego syfu podstawowe sety broni i zbroi

Proszę się Wypowiadać iż zastanawiam się nad Startem Serwerka

Jeżeli będą chętni do zagrania to serwer może będzie już na wakacje

Pozdrawiam XamP

Nie nie będzie chętnych możesz nawet nie zaczynać. Twój temat to kryptoreklama. Masz coś do zaoferowania poza słowami i starym klimatem który każdy ma w dupie?

GaimdKk.jpg

Opublikowano

Ja bym chętnie zagrał na takim hardzie byle is był skromny poprawić trochę drop itemow exp trochę szybszy ułatwić i fajny serwer może być.

Opublikowano

Hardy w tych czasach są nieopłacalne i nie mają zbyt dużej frekwencji graczy :)

Bardziej się opłaca stawiać easy czy też medium.

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach.

Opublikowano

Witaj, ostatnio był projekt o nazwie Eternal-Kingdom Serwer hard pod pl starego dobrego i co Ci moge powiedziec? Serwery już takie nie wypalają, ponieważ to już nie te czasy. Wiem coś o tym bo byłem GM na eternalu x2 razy start był i nie było zaciekawie co do ludzi.

Opublikowano

Jak najbardziej byłbym za. Nawet pomógłbym go wypromować odpowiednio. :)

Takie serwery jak Dreanor2 lub NevRast by się przydały przy takim wysypie Easy/Medium jak jest teraz.

Opublikowano

Jak najbardziej byłbym za. Nawet pomógłbym go wypromować odpowiednio. :)

Takie serwery jak Dreanor2 lub NevRast by się przydały przy takim wysypie Easy/Medium jak jest teraz.

Dreanor2 miał trochę osób, NevrasT? Bardzo mało.

2887814279715911366194.png

To jest prawdziwe Metinowe Pierdo*nięcie. EasY/MediuM Serwer z 5 Klasą Postaci.

Opublikowano

Dreanor2 miał trochę osób, NevrasT? Bardzo mało.

Na początku to hulało elegancko.

Potem coś się stało i serwer padł, ale na pewno nie z winy braku zainteresowania.

Opublikowano

Według mnie na hardzie nie będzie zbyt dużo osób. Teraz każdy chcę czegoś takiego jak Ascarial s1 czy Crados

Opublikowano

Szczerze? Moim zdaniem hardy teraz nie mają szansy się jakoś utrzymać wiadomo trudny serwer musi mieć swój klimat a dużo nawalonych nowości mu w tym nie pomaga. A jak wiadomo nie oszukujmy się gracze teraz tylko patrzą na to co serwer ma nowego i gdzie więcej będzie grało osób.

Opublikowano

Moim zdaniem mało jest dobrych hardów ,ale weźmy przykład Santerii reklama u każdego YouTubera znanego z zakresu metin2 i jest serwer dobry gra ponad 2 k ludzi. Nawet gdybyś chciał startować to musisz + 500zł na reklame wydać ( przed startem serwera ). Po starcie serwera ludzie będą chcieli żebyś kupił odcinki itd, więc jak masz stawiać serwer pod hajs , to nawet się za to nie bierz , bo to nie wypali, ale jeżeli dla graczy to jak najbardziej  jestem za.

8vqd93.jpg
Gg: 53702137

Opublikowano

Stawienie teraz harda nie ma najmniejszego sensu kumpel zrobił medium/hard reklamę miał u wszystkich yt z metina i w tym momencie gra tam z 300/500 osób po 1 mc czy 2 jakoś tak. 

Nie obraź się ale raczej Ty takich pieniędzy nie posiadasz żeby reklamę za kilka tys kupić więc sobie daruj.  Jak już, to dobry easy/medium,  medium/easy ewentualnie.  

Zobacz na Balmore S2 serwer niby dobry, a tam gra z 20 osób teraz. 

6222704500-1434194730.png

Opublikowano

ja bym zagrał z chęcią na starym globalu niż na tych serwerach co teraz robią jedno wielkie gówno nawet nie ściągam pograł bym w pl'a ale niestety wprowadzili wolfmana i zjebali tą grę do reszty.

oczywiście jak byłby z 2013 roku global bez itemshopu typu możliwość kupienia itemow czy kasy to tak.

ale raczej nikt takiego globala nie zrobi bo teraz każdy leci na hajs.

najlepiej byłoby zrobić pla z roku 2007-2009 

kiedy jeszcze nie było Atlantydy a max lvl 99.

grupa graczy którzy zagrają na starym Metin2Global 2007 https://discord.gg/ygKzJfm

Opublikowano

serwer hard max lv 99 to najlepsza koncepcja na serwer

aczkolwiek trzeba go zrobić z głową i edytować/dodać kilka rzeczy

niestety żaden administrator nie potrafi przemyśleć koncepcji serwera

a ja niestety nie znam się na edycji plików :)

także lipa.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Mimo iż ludziska hejtują że za dużo syfu nowości i pierdół. Lecą i grają tam gdzie są nowości.

A po drugie musisz nagrywać filmy na yt i mieć fanów. Ja tym "yt bero" nie dałbym złamanego grosza! nie liczy się ilość, a jakość. A stary klimat nie ma jakości.

Możesz pójść przykładem MPCforumMT2 i samemu robić reklamy bez wciskania kasy za reklamowanie, gdyż jest to żałosne :)

To nawet widać, kiedy ktoś nagrywa z przyjemnością czy z niechęcią dla kasy.

Odśwież stare mapy dodaj nowe, moby też i wszystko inne, musi być fajne i się podobać.

Reklamuj się na forach i stronach.

Możesz mieć więcej graczy gdyż będa to gracze szukający takiego serwera do gry, a nie będą grać tylko po to, by łazić za yt berem by być na jego filmiku i być "sławny" :D

yt skończy to i gracze odejdą.

A czy serwer będzie dobry zależy od ciebie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Mimo iż ludziska hejtują że za dużo syfu nowości i pierdół. Lecą i grają tam gdzie są nowości.

A po drugie musisz nagrywać filmy na yt i mieć fanów. Ja tym "yt bero" nie dałbym złamanego grosza! nie liczy się ilość, a jakość. A stary klimat nie ma jakości.

Możesz pójść przykładem MPCforumMT2 i samemu robić reklamy bez wciskania kasy za reklamowanie, gdyż jest to żałosne :)

To nawet widać, kiedy ktoś nagrywa z przyjemnością czy z niechęcią dla kasy.

Odśwież stare mapy dodaj nowe, moby też i wszystko inne, musi być fajne i się podobać.

Reklamuj się na forach i stronach.

Możesz mieć więcej graczy gdyż będa to gracze szukający takiego serwera do gry, a nie będą grać tylko po to, by łazić za yt berem by być na jego filmiku i być "sławny" :D

yt skończy to i gracze odejdą.

A czy serwer będzie dobry zależy od ciebie.

Pozdrawiam.

gówno prawda ja już w metina nie gram 5 lat.jak zaczęli dodawać w plu nowości i to grę zniszczyło.więc zrezygnowałem a na privach nie gram bo to jeszcze większy syf.

tak mówisz? to czemu metin2 upadł? większość gier upada jak wprowadzają nowości więc pomyśl troche zanim się wypowiesz.

grupa graczy którzy zagrają na starym Metin2Global 2007 https://discord.gg/ygKzJfm

Opublikowano

gówno prawda ja już w metina nie gram 5 lat.jak zaczęli dodawać w plu nowości i to grę zniszczyło.więc zrezygnowałem a na privach nie gram bo to jeszcze większy syf.

tak mówisz? to czemu metin2 upadł? większość gier upada jak wprowadzają nowości więc pomyśl troche zanim się wypowiesz.

Metin2 upada przez privy

privy upadają przez graczy pijawki których rzadko można zadowolić i często administracja stawia serwer na 2 dni który upada bo gracze przyjdą i wyjdą pisząc że to syf.. I kolejne kilka tyś euro w dupe. Administracja próbuje się ratować po przez płacenie różnym znanym szanownym ludziom by polecali jego serwer, ale tak na prawdę to pic na wodę. A z ytberami pisałem prawdę. przyjdzie ci 2k graczy dzięki takiemu i odejdzie :P może garstka zostanie. Zależy ile $$ wyłożysz na stół.

Po za tym wyraziłem swoją opinię a jeśli ty nie grasz od 5ciu lat to wiesz tyle co zjesz. Pół kiełbasy i dwie kawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...