Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fishbot PL/Bany i o co chodzi

panjanusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, rok temu jak gralem to zawsze gdy wlaczalem postac na bota to dostawala bana gdy miala wedke +4 (czasami szybciej). Moje pytanie brzmi tak, jak uniknac bana lub tez jak zminimalizowac ryzyko. Dalej leca bany z logów ? (tz.z automatu). Jakiego fishbota uzywac ? Czy fish typu "hardfish" bedzie lepszy ? Dzieki z góry za odpowiedzi i pozdrawiam.

Jeżeli Ci pomogłem zostaw like ;)

Jak coś do mnie piszesz to użyj mojego nicku.

Opublikowano

Z tego co wiem teraz na pl mozna lowic max 2h dziennie na jednym koncie/postaci. Inaczej ban z automatu

Opublikowano

Ostatnimi czasy administracja metin2.pl (jak i innych globalnych serwerów pewnie) zabrała się do roboty i strasznie pilnują fishbotów. Sam nawet kiedyś z ciekawości postawiłem takiego bocika i dużo czasu nie potrzebowałem żeby dostać bana więc chyba fishboty w tych czasach nie spełnią swojej roli.

Opublikowano

Dzięki za szybkie odpowiedzi :) . Czyli 1 postac i max 2h ? Czy moge 6 postaci na 6 innych ch ?

Opublikowano

Z tego co wiem to jest możliwość uniknięcie tego bana:D 

potrzebne do tego będzie parę programów i haków :D 

1. Autologin z możliwością automatycznej zmiany channelu

2. Wykorzystać Autostart systemowy win. ( chodzi o to aby po włączeniu kompa sam włączał metina i programy. )

3. alloff - nie wiem czy to jest to, ale chodzi o to aby restartował kompa co 1-2 h 

4. Fishbota

5. oraz skrypt na automatyczne odpisywanie ( gdzieś jest w necie ) 

i tyle wystarczy na to aby łowić ile wlezie :D

jak to będzie działać?

Gdy postać będzie łowić już całą godzinę komputer się wyłączy i włączy po włączeniu odpali sam metina itp. i wybierze inny channel. 

jeśli nawet gm podejdzie, twoja postać będzie mu sama odpisywać, gorzej jest gdy pokaże ci coś na handel a ty będziesz miał mu powiedzieć co ci pokazał. 

wiem że to działa gdyż kolega coś takiego wymyślił i na wetar łowi :D:D

56928084622805469272.png

Opublikowano

Jeżeli masz czas to według mnie najlepszy sposób na uniknięcie bana za FB:
1)dobre obejście (co by logów nie wysyłać)
2)dobre FB (żeby nie tracić czasu na "godzinną" konfigurację)
3) ile kont zdołasz odpalić tyle odpalasz
4) ustawiasz wszystkie konta obok siebie
5)jak masz kamermod-a to oczywiście Anty-GM sie przyda (jak ci głośniki/słuchawki piszczą bo GM sie pojawił to zawsze spoko)
6)ustawiasz okna metina tak żeby widzieć ich PW po prawej stronie wystające krawędzie a po lewej stronie jednego metina z którego widzisz całą sytuacje (czy nie podbiegł żaden GM i nie świruje)
7) NAJWAŻNIEJSZE: kontrolujesz i patrzysz czy GM do ciebie nie pisze, nie podbiegł ETC. 

Ja stosowałem się do tego i dwukrotnie udało mi się spławić GM-a gdy łowiłem na 5 kontach na raz w M1 i mimo, że raczej był świadomy że cisnę FB to nie miał dowodów. Gdy podbiegł odpisałem mu, pogadałem, powiedziałem że łowie na 5 kontach na raz i katorga to ogarniać, ale zarobek niezły i  sobie poszedł.

Jednak dużą wadą jest to, że trzeba poświęcać dużo czasu na tą kontrole i może to niektórym nie odpowiadać, ale co najważniejsze w moim przypadku działała.

Zajęcia które można robić podczas kontroli wymyślajcie sobie sami ;) ja np. robiłem sobie kolczugę - zajęcie wymagające bardziej powtarzania czynności niż myślenia i skupienia

Opublikowano

Jeżeli masz czas to według mnie najlepszy sposób na uniknięcie bana za FB:

1)dobre obejście (co by logów nie wysyłać)

2)dobre FB (żeby nie tracić czasu na "godzinną" konfigurację)

3) ile kont zdołasz odpalić tyle odpalasz

4) ustawiasz wszystkie konta obok siebie

5)jak masz kamermod-a to oczywiście Anty-GM sie przyda (jak ci głośniki/słuchawki piszczą bo GM sie pojawił to zawsze spoko)

6)ustawiasz okna metina tak żeby widzieć ich PW po prawej stronie wystające krawędzie a po lewej stronie jednego metina z którego widzisz całą sytuacje (czy nie podbiegł żaden GM i nie świruje)

7) NAJWAŻNIEJSZE: kontrolujesz i patrzysz czy GM do ciebie nie pisze, nie podbiegł ETC. 

Ja stosowałem się do tego i dwukrotnie udało mi się spławić GM-a gdy łowiłem na 5 kontach na raz w M1 i mimo, że raczej był świadomy że cisnę FB to nie miał dowodów. Gdy podbiegł odpisałem mu, pogadałem, powiedziałem że łowie na 5 kontach na raz i katorga to ogarniać, ale zarobek niezły i  sobie poszedł.

Jednak dużą wadą jest to, że trzeba poświęcać dużo czasu na tą kontrole i może to niektórym nie odpowiadać, ale co najważniejsze w moim przypadku działała.

Zajęcia które można robić podczas kontroli wymyślajcie sobie sami ;) ja np. robiłem sobie kolczugę - zajęcie wymagające bardziej powtarzania czynności niż myślenia i skupienia

Nie ma dobrego obejscia :/ te bypasy juz nie dzialaja. A o innych nie slyszalem.

Opublikowano

Grajac na PL moge powiedziec że kiedys było pelno botów i fishobotów , ale wkoncu zabrali sie do roboty i banują żadko widze jakiegos typka na mobberze albo coś

Opublikowano

Siemka, rok temu jak gralem to zawsze gdy wlaczalem postac na bota to dostawala bana gdy miala wedke +4 (czasami szybciej). Moje pytanie brzmi tak, jak uniknac bana lub tez jak zminimalizowac ryzyko. Dalej leca bany z logów ? (tz.z automatu). Jakiego fishbota uzywac ? Czy fish typu "hardfish" bedzie lepszy ? Dzieki z góry za odpowiedzi i pozdrawiam.

Teraz jest tyle fish botów że bez problemu możesz jechać cały dzień. Ja korzystałam na Wetar z FishBota, który Sam odpowiada na wiadomości prywatne, w ten sposób możesz np unikać bana bo to pokazuje że "jesteś". Co jakiś czas też zerkaj na czat, bo zdarza się że ludzie podchodzą do Ciebie piszą coś a ty 0 odpowiedzi, wtedy mogą np Cię zgłosić. Ja łowiłam na fish co odp na pw, dzień w dzień po parę godzin i nic nie dostałam. Staraj się też mieć np 30 lvl jakiś na którym będziesz łowił, nigdy z głownej postaci no i oczywiście osobne konto.

Z tego co wiem teraz na pl mozna lowic max 2h dziennie na jednym koncie/postaci. Inaczej ban z automatu

Głupota, ja łowiłam raz cały dzień i bana nie dostałam. 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Grajac na PL moge powiedziec że kiedys było pelno botów i fishobotów , ale wkoncu zabrali sie do roboty i banują żadko widze jakiegos typka na mobberze albo coś

Na plu grałem przez 2 miesiące dzień w dzień na mobberze, więc to zależy od tego, jak się kryjesz :)

Opublikowano

Tu sie z wami nie zgodze. Mysle ze to sprawa logow. Grajac na fishbocie niewiadomo co bym ustawil (odpisywanie na PW, blok handlu itp itd) i tak dostawalem bana gdy wedka miala poziom 4 (z czego mozna sie domyslic ze po jakims calym dniu lub 2) tylko raz gm mnie przylapal i dostalem bana z wedka +1 :). Tez wydaje mi sie dobra opcja lowic 1 postacia z 1h-2h dziennie. Potem zmienic IP i na druga postac. Tylko wtedy juz sens bocenia jest bez sensu :) musialbym miec osobnego PC do takiego typu rzeczy. Dobra sprawa by byla jakby mozna bylo zablokowac te logi jakos i zalaczac z 6 postaci na roznych CH. Wtedy juz jest sens trzepania mamony na malzach i perelkach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...