Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania dot. dzisiejszego Minecraft'a

xdowiec20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Po dwuletniej przerwie postanowiłem wrócić do Minecrafta. Widzę, że sporo się pozmieniało nie tylko w grze, ale i w serwerach. Z tego powodu mam parę pytań.

1. Dlaczego nie można pobrać Bukkita?

2. Czy sporo się zmieniło gdzieś tak po 2013 roku jeżeli chodzi o serwery?

3. Opłaca się nadal stawiać serwer?

4. Gdzie się teraz opłaca stawiać serwer? Na hostingu czy na VPS?

Opublikowano

2. Jak w 2013 roku były popularne serwery z małym dropem i frakcjami tak teraz dominuje duży drop i frakcje także wiele się nie zmieniło.
3. Opłaca się? W jakim sensie? Jeżeli zarobkowym to jest to opłacalne w momencie, gdy robisz serwer iźi hc z reklamą na jutjub.
4. Zawsze lepiej było stawiać serwer na dedyku/ vpsie.

Obecnie większość serwerów używam Spigota - ulepszonego bukkita.

Opublikowano

Zapomniałem o jednym pytaniu. Jaki typ serwera teraz się opłaca robić? Wybaczcie, że się tak co chwile pytam :D

Myślę, ze nie ma sensu robic 135967397 serwera np. typu easyHC, etc. Postaw na coś czego jest mało w Polsce - np. jail, serwer guns, etc.

­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

1. Odpowiednik bukkita? Bukkit jest tylko trzeba znalezc :)

Ja polecam spigot by OtekPlay (1.7 - 1.8)

2. Tak

3. Tak

4. Hosting (Bez limitu/pukawka)

Opłaca się moim zdaniem jakiś rzadki easyhc z nowymi rozwiązaniami albo jail, skyblock, minigry.

bannergif.gif

Opublikowano

Cześć! Po dwuletniej przerwie postanowiłem wrócić do Minecrafta. Widzę, że sporo się pozmieniało nie tylko w grze, ale i w serwerach. Z tego powodu mam parę pytań.

1. Oficjalnie nie ma 1 członka który odszedł i 'kazał' usunąć jego część kodu z Bukkita, a nieoficjalnie możesz pobrać wersję najnowszą dalej w hostingach.

2. Tak, serwery spadły na najniższy poziom, głównie rządzą teraz te gówniane serwery które są paczkowane na necie a dobre upadają.

3. Jeżeli masz spore plecy to tak, youtuber, administracja. Bez nich upadniesz po 1mies

4. Zależy, Dedyk niby ma wszystko pod nosem i nie musisz szukać każdego pliku z osobna a VPS znó jest wydajniejszy lecz musisz go sam konfigurować

TEMAT

Opublikowano

1. Nie jest już rozwijany niestety :/

2. Tak :D

3. Opłaca ;) Ale najlepiej żeby nie EasyHC bo tego jest już miliony... 

4. Zawsze bardziej opłacalne były VPS i Dedyki, na hostingu mamy sporo ograniczeń :/

r9wfFzB.png

Opublikowano

Mysle ze kazdy juz napisal wszystko :)

Hmm serwery pod wzgledem zarobkowym tak oplaca sie... Zarobek przy 200-500 graczach maly nie jest :) Trzeba miec poprostu "fajny" serwer i reklamy na JUTUBACH

Zawsze sie bardziej oplacalo na vps'ach/dedykach :)

8999514546913221016689.png

Opublikowano

Więc tak drogi kolego.

1- Bukkity da się ciągle pobierać, mimo iż przez długi czas były problemy z ich przetworzeniem na nową wersję

2- Serwery się teoretycznie opłaca mieć, ale to tylko na takiej zasadzie że dla zabawy, gdyż rynek serweró minecrafta jest obecnie zatłoczony dużymi molochami

3.-W minecrafcie się trochę pozmieniało, polecam pooglądać o tym filmy na youtube

Opublikowano

Przecież bukkit można nadal pobierać.

Serwery - tak dużo się zmieniło, obecnie jest fala serwerów surwiwal, gdzie administratorzy tychże serwerów zarabiają na dzieciach niezdających sobie sprawę z tego, iż są                     wykorzystywani. Na serwerach premium, dużo mininigier, gorzej z cziterami, nawet na hypixelu są ludzie używających wspomagaczy.

Tak, dla pieniędzy się opłaca, ale i tak trzeba zadbać o reklamę i chociaż trochę się przyłożyć.

Z tych co wymieniłeś to oczywiście, że VPS.

Opublikowano

No to widzę, że scena Minecrafta nie jest za bardzo ciekawa (wyzyskiwanie pieniędzy itp). Myślę nad tym, żeby postawić serwer w starym dobrym stylu :) Zdobyłem już wiele cennych informacji na temat dzisiejszego minecrafta, więc można ten temat zamknąć.

Opublikowano

No to widzę, że scena Minecrafta nie jest za bardzo ciekawa (wyzyskiwanie pieniędzy itp). Myślę nad tym, żeby postawić serwer w starym dobrym stylu :) Zdobyłem już wiele cennych informacji na temat dzisiejszego minecrafta, więc można ten temat zamknąć.

Z tym wyzyskiwaniem nie jest tak do końca. Dobre serwery gdzie właściciel sam pisze wtyczki wg mnie powinny być za pieniądze.. Słabe serwery z paczek nie powinny mieć nawet itemshopu...

r9wfFzB.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...