Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cs:go wielki problem

Lorenz0O123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a więc przejdę do rzeczy wczoraj koło godziny 12 zagrałem parę DM koło godziny 13 skończyłem i poszedłem załatwić parę spraw o godzinie 17 zagrałem rankeda  ze znajomymi i przez całą grę fps skakały od 80 do 5 więc zrobiłem parę rzeczy:

-sprawdziłem spójność plików gry

-reinstalacja cs

-pełny skan komputera

-wyczyściłem go z kurzy i zrobiłem dodatkowe chłodzenie

nic z tych rzeczy nie pomogło co jeszcze mi zostało? 

graphic.png
Opublikowano

problem z fps'ami mam do tej pory nie mogę nawet na botach  bo po oddaniu strzału zaczyna się gra zacinać fps spadają do 5 + jeszcze zapomniałem dodać wszystkie sterowniki mam aktualne 

graphic.png
Opublikowano

po 80-90 na średnich wszystko teraz mam na niskich b.niskich i zmieniłem rozdzielczość w tym momencie zreinstalowałem steam'a ponieważ problem pojawiał się w każdej grze ze steam'a

graphic.png
Opublikowano

CCleaner - tutaj przeczyść wszystkie rejestry

ADW Cleaner - usuwa natrętny malware

Usuń pliki z końcówka .blob z głównego folderu steam. Pamiętaj żeby przed usunięciem plików wyłączyć steama.

ustaw odpowiednie parametry startowe dla CSGO

-novid -threads x -high -processheap

w miejsce x - wstaw liczbę wątków procesora - jeśli nie wiesz ile Twój procesor ma wątków odpal menadżer zadań - zakładka wydajność i już wiesz.

1625434.jpeg

ja mam 8 wątków

Ostatni parametr - processheap - niektórym pomaga - chroni przed dropem fpsow wynikającym z przecieków pamięci, niektórym podobno nieznacznie obniża fpsy także trzeba przetestować, u mnie dość ładnie podniósł fpsy minimalne.

Jeśli masz mniej niż 6GB RAM i system: VISTA, 7 , 8 i masz problem z wyłączaniem gry bądź dużymi ścinkami:

Ustawiasz właściwości pliku:

steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo.exe

Zakładka - kompatybilność -> Uruchom program zgodnie z win xp sp2.

Zastosuj i graj.

Jeśli na serwerze DM masz większe dropy przy ilości graczy > 20.

Wyłącz wszystkie funkcje ( w tym equalizery, dolby, surround, bass boost itp ) w sterownikach, oprogramowaniu karty dźwiękowej. Niestety silnik cs go słabo radzi sobie z dużą ilością odgłosów.

,,Miecz przez­nacze­nia ma dwa os­trza. Jed­nym jes­teś ty."

~~Andrzej Sapkowski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...