Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gość Marceli99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taka ilość mobów powita was na dzień dobry :P

3254314365407981395726.png

GreenCraft [1.8.3]

Sam pomysł na serwer narodził się w 2012 roku. Pierwsza edycja tegoż serwera nie była wielce wyjątkowa. Zwyczajny Survival z poziomem Hard, jednak mimo wszystko mieliśmy stałą liczbę graczy która nas odwiedzała. Być może to zasługa naszej kameralności. Jednak myślę, że kluczowym atutem był drop z rud. Tak dobrze przeczytaliście. Trudno dziś znaleźć serwer gdzie surowce nie wypadają ze stone. Dziwi mnie to, bo marnuję to potencjał gry. Nasz serwer zawsze był mały oczywiście z biegiem czasu się powiększał, jednak staraliśmy się nie robić zwykłej masówki. Chcieliśmy utrzymać klimatyczną atmosferę, gdzie można miło pograć/pobawić się po pracy, szkole itp. Serwer jest obecnie w fazie testów. Nie mniej jednak zapraszamy wkrótce do wspólnej rozgrywki i zapoznania się z serwerem! Jesteśmy obecnie na etapie szlifowania ostatnich detali. :-) Poniżej parę naszych atutów! 

- Brak gildii [będzie coś lepszego]

- Poziom Hard+ [5x trudniejszy od Hard]

- Brak cuboidow/claimow

- Kameralna atmosfera!

- Drop z rudy [Chroni nas niezastąpiony anty-cheat który jest jedynie łgarski]

oraz legenda...

- Herobrine... o którym za dużo mówić nie możemy ;p

Może skończmy obijać w bawełnę i zaprezentujmy to tak jak wszyscy...

IP - Start w SIERPNIU

Sloty - 37

Wersja - Najnowsza

Premium - Brak weryfikacji

Moby - 5x wiecej niz na poziomie HARD!

PVP - Tak

Whitelist - W wyjątkowych sytuacjach (Atak botów itp.)

Zdjęcia naszego malutkiego spawna

3588714347380401395726.png

9869914347380401395726.png

Taki mały, a tyle zabawy w niego włożyliśmy... ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Na taki serwer czekam już długo, ale czy to wypali? Czy będą gracze? Oby zdjęcia zachęciły mnie do gry.

Poszukujecie może pomocy?­ 

Opublikowano

Na taki serwer czekam już długo, ale czy to wypali? Czy będą gracze? Oby zdjęcia zachęciły mnie do gry.

Poszukujecie może pomocy?­ 

Wypali na pewno, ale pytanie kiedy. Tego nawet sam nie wiem. Pod koniec czerwca być może uda się dopiąć wszystko do końca. Gracze? Ciężko powiedzieć. Kiedyś było ich mnóstwo. Jak będzie teraz tego nikt nie wie. Zdjęć postaram umieścić się jak najwięcej. Pomoc mile widziana, ale dopiero po otwarciu serwera. Wtedy zobaczymy co i jak. ;) Pozdrowionka!

Opublikowano

Z chęcią zagram. Mam nadzieje że serwer wypali w miarę szybko i start nie będzie się opóźniać do wakacji :)

graphic.png

Opublikowano

Z chęcią zagram. Mam nadzieje że serwer wypali w miarę szybko i start nie będzie się opóźniać do wakacji :)

Wypali na pewno, ale czy szybko? Postaram się, ale tak jak powiedziałem nad serwerem pracuję sam z małą pomocą kolegi. ;)

Opublikowano

1.8.3 Wszystko powinno być w porządku. ;) Sprawdzę jeszcze.

Opublikowano

ah, mam wersje 1.8.7. kurde, musze ogarnac jakis normalny launcher ;c , gdy to zrobie to w pierwszej kolejnosci zobacze serwer :)

@Edit

Jest :) juz ogarnelem mojego MC :) ilu ludzi gra na serwerze ? jakies atrakcje sa?

Lubie to

Opublikowano

ah, mam wersje 1.8.7. kurde, musze ogarnac jakis normalny launcher ;c , gdy to zrobie to w pierwszej kolejnosci zobacze serwer :)

@Edit

Jest :) juz ogarnelem mojego MC :) ilu ludzi gra na serwerze ? jakies atrakcje sa?

Obecnie dwie. Serwer został otwarty parę minut temu. Atrakcję? Hmmm... największą jest chyba prawdziwy survival, a tak to reszta jest w budowie. Spawn jest prawie codziennie rozbudowywany. ;) Zaraz zrobię restart, bo nie było go od miesiąca. :O

Opublikowano

serwer off ;/

Są to beta testy, więc takiego typu wydarzenia mogą być często..

Szkoda, że nie moja wersja.. :)

­

Opublikowano

serwer off ;/

Powiem szczerze, że pracuję nad wdrożeniem wersji 1.8.7. Lecz średnio mi to wychodzi. :P

Już jest uruchomiony. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

testy przebiegły pomyślnie mapę z waszymi danymi tzn. itemkami, budowlami trzymam na swoim serwerze cały czas. W najbliższym czasie zaopatrzę się w maszynę z 8gb ram. Myślę, że powinna wystarczyć. Oczywiście w razie potrzeby wynajmę lepszą, bo to jest akurat najmniejszy problem. Teraz główny cel mojego postu. Serwer jest obecnie na ostatnim zakręcie tj. zabezpieczanie itd. mam dużo wrogów co tu dużo gadać. xD

Jeśli macie jakieś propozycję lub chcielibyście zobaczyć na serwerze coś jeszcze. Jestem otwarty na propozycje. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...