Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer na modach, czy ludzie grają?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ludzie grają na serwerach modowanych? Czy opłaca się go tworzyć?

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Wiesz co trudno będzie żebyś miał więcej niż 20 stałych graczy na takim serwerze. Prawda jest taka, że średnia wieku graczy w Polsce to może 13 lat, a znów modyfikacje techniczne takie jak IC2 wymagają wiedzy, której im brak i nie zechcą jej przyswoić. Dodatkowo jednym z problemów dla niektórych może być fakt, że trzeba pobierać jakieś paczki, itd. Osobiście z wielką chęcią zagrałbym na takim polskim serwerze bo jest ich bardzo mało (ja znam tylko jeden na prawdę dobry) i proponowałbym stworzenie dwóch drużyn, które ze sobą by rywalizowały np. o podbój kosmosu czy stworzenie bardziej zautomatyzowanej bazy. 

Opublikowano

Wiesz co, mnie osobiście i tak z 15 moich znajomych, z którymi poruszałem ten temat, mamy jedno wspólne zdanie, widząc server na modach, nie chce nam się pobierać i ryzykować, że będzie to syf a nie server Oczywiście to w oparciu o sondaż 15 osób w tym ja ;) Zawsze jak widziałem takie, to dużo chętnych nie było, chyba, że jakiś server znany pod swoją nazwą coś tam wypuścił, to jakiś graczy widoczniejszych miał. Osobiście uważam, że jak startujesz, to nie rób z modami.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Takie serwery są popularne raczej za granicą, niżeli w Polsce. Tutaj mało osób gra na modach. Możesz zrobić taki serwer, ale nie licz na jakąś super popularność jego.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Serwery na modach zazwyczaj są bardzo ciekawe, tylko tak jak koledzy wyżej mało ludzi posiada wiedzę do tych modów, dlatego proponuję ci zrobić serwer z modami Adventure, te mody nie są skomplikowane a przyciągają na pewno :).

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...