Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Koxy - błąd z zaliczaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam dość nietypowy problem. Na moim serwerze bardzo częstym problemem jest niezaliczanie efektu koxa. Po prostu w trakcie walki gdy ktoś próbuje zjeść koxa to mu go nie zalicza i najczęściej ginie.

Konfiguracja serwera jest prawidłowa, wszystkie pluginy są zaktualizowane, tps 20, timings nie wskazują na żadne przeciążenia, nawet na czystym spigot 1.7/1.8 coś takiego się dzieje.

Macie może jakieś pomysły czemu tak się dzieje?

Opublikowano

Kox czy refil? Byc moze jakis plugin jest skonfigurowany tak ze kox nie działa :)

Napraw plugin

Opublikowano

Problem w tym, że nawet na świerzo postawionym serwerze dzieje się to samo. Miałem pewne podejrzenia co do lagów lub słabego komputera ale nie są do końca trafione.

Głównie niezalicza koxa gdy ktoś wykonuje gwałtowne ruchy postacią w grze.

Opublikowano

Możesz podać parametry serwera i listę pluginów ?

życie życie jest nowelą 

Opublikowano

@UP

Przecież pisze Ci, że na czystym też to sie dzieje.. Nabijasz tylko posty.

@Topic

Tych koxów nie zalicza każdemu czy tylko danym graczom? Ogólnie to kox zawsze miał troszkę opóźnienia

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

To dotyczy niektórych osób. Trudno jest mi zdiagnozować cały ten problem. Początkowo twierdziłem, że to jest związane ze słabym łączem niektórych graczy... ale oni nigdy nie powiedzą, że mają słabego neta ;) no i koło się zamyka...

Opublikowano

1. W NoCheatPlus jest opcja spowalniania efektów wykonywanych, więc jeżeli ktoś walczy i nagle zjada coś i znów walczy plugin anuluje mu tą akcję. Ale nie wiem czy masz ten Plugin

2. WG ma blokadę itemów sprawdź czy ID koxa tam nie figuruje tak samo polecam sprawdzić ESS

3.Sprawdź sam czy nie masz problemów, zjedz go od tak stojąc oraz walcząc z mobami nagle go zjedz. I sprawdź kiedy go zalicza a kiedy nie.

TEMAT

Opublikowano

1. W NoCheatPlus jest opcja spowalniania efektów wykonywanych, więc jeżeli ktoś walczy i nagle zjada coś i znów walczy plugin anuluje mu tą akcję. Ale nie wiem czy masz ten Plugin

2. WG ma blokadę itemów sprawdź czy ID koxa tam nie figuruje tak samo polecam sprawdzić ESS

3.Sprawdź sam czy nie masz problemów, zjedz go od tak stojąc oraz walcząc z mobami nagle go zjedz. I sprawdź kiedy go zalicza a kiedy nie.

Podasz fragment z NPC? gdzie można to wyłączyć ?

@pablos11 ?

• 2 miesiące temu...
  • 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...