Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Kradzież konta

lelum_polelum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Piszę tutaj bo może ktoś miał już podobny problem i mógłby coś doradzić. Otóż dzisiaj rano ktoś ukradł mi konto na steam. Wszystkie pasy pozmieniał, wiec zalogowanie się na to konto jest niemożliwe. Konto jest wartościowe, przynajmniej dla mnie. Miałem dużo itemów z cs czy z doty 2. Od kumpla wiem, że mój ekwipunek jest już pusty :/. Napisałem już oczywiście do supportu ale jak narazie brak odpowiedzi. Chcialbym sie was zapytac o kilka rzeczy. Napisałem do supportu po polsku ale to chyba nie problem, czy powinienem po angielsku ? Jak długo trzeba czekać na odpowiedz ? Jakie sa szanse na odzyskanie konta i itemow ? Pisząc do nich jak mam uwiarygodnić swoją tożsamość ? Trzeba tam wysłać zdjęcie pudełka z grą i klucza jako dowód wiarygodności, ja żadnej pudełkowej gry na steam nie posiadalem bo zawsze cd-keye kupowałem w necie albo w steame. Jako swoja wiarygodność dałem screena z Moneybookers bo przez to doładowywałem konto steam. Czy to wystarczy ? 

Opublikowano

Raz ze względu na moją inteligencję miałem podobny problem, ale nic nie straciłem gdyż spambot był tym moim problemem.
Żeby support odpisał ci jak najszybciej, najlepiej byś napisał po angielsku, lecz po polsku też w końcu odpiszą
A jeżeli chodzi o potwierdzenie tożsamości, to jeżeli kupowałeś gry na steamie kartą, to wystarczą (chyba) 4 ostatnie cyfry z nuneru karty.
Z moneybookers to nie wiem.

A w sprawie itemów to odzyskasz je jeżeli były coś faktycznie warte

Pozdrawiam i życzę odzyskania konta.

893961446222509646083.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja otrzymałem odpowiedź już po kilku godzinach. Poprosili mnie o podanie adresu email z którego zakładałem konto, formę płatności z której kupowałem gry oraz ewentualne klucze z gier kupionych w sklepie. W każdym razie to szanse na odzyskanie konta masz duże ponieważ Support Valve jest naprawdę bardzo dobry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...