Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Automatycznie atakuje dedyki z Chin?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj w domu postawilem system freebsd 10 do servera, przez 24h chodzil sobie nic nie robilem na nim tylko zaistalowalem system. Podlaczam monitor pod server i jest w c**j error np :

Jun 13 04:16.48 Metin2 last massage repeated 2 times.

Jun 13 04:16:52 Metin2 sshd[1930] error: pam: authentication error for root from 182.100.67.112

Jest tego od c**ja to samo tylko inne ip sa. Wszystkie ip sa z CHIN.

182.100.67.112

218.65.30.92

i teraz moje pytanie jak oni dostali moje ip jak wgl wiedza ze postawilem server, po co mieli by sie logowac na maszyne. Czy to jakies autoboty hacerskie lub k***a szipegi z USA na china proxy sprawdzaja co tam mam a tam pusto.

Moze jaks virus na routerze jest? Lub na jakies maszynie w domu? Jak to k***a zablokowac ?

Opublikowano

nie musieli nic dostawać wystarczy tylko skaner włączyć aby przeszukiwał zakresy ip od x do y i ustawić w skanerze też porty zazwyczaj się ustawia porty naj bardziej używane przez systemy lub najbardziej popularne gry programy na tych systemach instalowane a wtedy zawsze można  się  podłączyć pod dany serwer i np zrobić sobie z niego serwer do spamu lub proxy naj czesciej sie tak robi jesli ma sie inny plan z innym serwerem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...