Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer PREMIUM

JackS

Który serwer  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktory serwer miałby powstać tylko dla premium

• RPG
    • Apokalipsa Zombie
    • Inny [Podaj w komentarzu]
  2. 2. Ilu chętnych jest na serwer

• Jestem chętny na serwer PREMIUM
    • Jestem chętny na serwer PIRACKI [NON-PREMIUM]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Ja z pytaniem do was.

Ilu chętnych byłoby na serwer PREMIUM ?

Serwer miałby 2 typy [Jeden do wyboru, drugi odpada]

Serwer typu RPG, jedna klasa, sami wybieracie sobie rozwój postaci.

Oraz jest wolny wybór PvP, można je wyłączać w dowolnym momencie gry

Tworzenie postaci:

Każdy gracz ma dostęp do pełnej konfiguracji postaci, sam wybiera drogę jaką obierze, rycerz, mag, ninja czy druid.

Każdy skill można zwiększyć będzie za zdobyciem poziomu, otrzymywać wtedy będziemy Pkt Nauki jak w Gothic które możemy dodać do poszczególnych umiejętności

Dodatki do postaci

Każda broń wymagać będzie od nas pewnego skilla na odpowiednim poziome aby go użyć w przeciwnym razie nie aktywuje on swojej mocy.

Np. Pierścień Teleportacji nie zadziała jeżeli nasz poziom magii (maxymalnej ilości) jest mniejszy niż 300, oznacza to że poziom magii jest za mały [1lvl magii - max 150 many | 2lvl magii - max 220 many | 3lvl magii - max 270 many | 4lvl magii - max 350 magii]

Każda magiczna broń podczas używania wymagać będzie od nas many, uzupełniać ją będziemy zabijaniem innych, moby, gracze czy mikstury potrafią odnowić nas status Many

Moby

Moby będą respić się na mapie jak zwykle, poza nimi znajdziemy dungeony które będą posiadały jeden typ moba jak np walka z samymi Zombie które posiadają więcej HP czy są szybsze.

Do dungeonów będzie specjalny teleport który używać można będzie tylko przy posiadaniu specjalnego przedmiotu.

Na głównej mapie moby będą miały mniejszą szansę na resp silniejszej wersji, czyli:

Norm. Mapa - resp mocnego zombie 15% / Mocnego pająka 8,5%

Dungeony - resp mocnego Zombie 87% / resp mocnego pająka 65%

Misje

Jak zawsze na RPG zawitają Questy, u mnie niestety nie będą to Questy typu "Idź tam i zabij 25 mobów".

Trzeba będzie pochodzić, pozbierać przedmioty, zanieść je oraz stworzyć coś z nich.

Trzeba będzie pomyśleć gdzie odszukać nasz cel ponieważ jest on czasami ukryty.

Czat

Głównie chodzi mi tutaj o prywatne wiadomości, będą one wysyłane listem który otrzymamy do ręki nie na czat.

Będziemy mogli go zachować bądź zniszczyć, plugin doda trochę realizmu na serwer.

Czat zostanie ograniczony, nie będzie globalnego czatu lecz ustawiony na pewne odległości:

[Ogólny] - zasięg na całą mapę

[Krzyk] - zasięg do 300 kratek

[Normalny] - zasięg do 150 kratek

[Szept] - zasięg do 15 kratek

Aby porozmawiać z kolegą z innej mapy należy wysłać mu wiadomość prywatną, każdy czat będzie miał znak poprzedzający.

NP. Krzyk - aby krzyknąć gracz będzie musiał najpierw podać ! a potem wiadomość, w przypadku szeptu będzie to # i wiad.

Gildie

Na serwerze powstaną 4 miasta oraz 4 Gildie, gracz rejestrując się po raz pierwszy będzie mógł iść do każdej Gildii, lecz po upływie 24h będzie musiał wybrać 1 z nich.

Gildie są od siebie uzależnione oraz oddalone na tyle aby przejście pomiędzy nimi zajęło trochę czasu.

1. Gildia Kowali - Gildia która cechuje się w tworzeniu przedmiotów

2. Gildia Magów - Gildia która posiada księgi zdolne zaczarować przedmiot wymarzonym przez nas enchantem

3. Gildia Kopaczy - posiadają informacje na temat rud znajdujących się wokół nich dzięki używaniu magii są w stanie wyczuć

wszystkie rudy które znajdują się wokół nich w zasięgu 5 kratek

4. Gildia łowców - Gildia która specjalizuje się w łowach, posiadają oni zdolność szybkiego zabijania mobów w ich mieście

znajdziemy tylko stoiska z jedzeniem

5. Gildia Cienia - gildia która ma możliwość zmiany trybu Pvp gracza, może go wyłączyć co daje mu dostęp do zaatakowania gracza.

Zwój zmiany PvP będzie kosztowny do stworzenia oraz działa tylko 1 raz na gracza i trzeba go na nowo tworzyć.

Tryb PvP / PvE

Chcę dodać opcję która pozwoli na wolny wybór czy serwer ma być [tylko dla niego] dla gracza pvp czy pve, po włączeniu PvP każdy z trybem

PvP może nas zaatakować lecz jeżeli wyłączymy PvP żaden gracz nie będzie mógł zadać nam obrażeń

Gracze będą mieli zakaz tworzenia nowych Gildii, lecz stworzyć będą mogli grupę, aby grupa została stworzona gracz będzie musiał posiadać 2 członków chętnych do dołączenia do grupy.

Wszystkie klany zatwierdzać będzie musiał Administrator aby nie było spamu klanów

Dodatkowym wymogiem będą specjalne przedmioty które zdobyć będzie można tylko z określonych mobów

Konie

Konie dostępne będą dla graczy którzy zdobędą odpowiedni poziom oraz zdobędą przedmioty aby go dostać.

Konie będą prywatne tak więc nikt poza nami nie będzie mógł na nim jeździć czy go zabić.

Dodatkowym atutem będzie skrzyneczka którą posiada koń, będzie można tam schować przedmioty na dłuższą wyprawę

Broń

Na serwerze znajdzie się masa różnorodnych broni, od mieczy które można ubrać tylko od pewnego poziomu siły aż po różdżki które użyć można tylko podczas gdy mamy odpowiedni poziom magii

Bronie zwykłe jak miecz bez enchantów ubrać będzie mogła każda klasa, lecz magiczne przedmioty będą tylko dla wybranych osób

Poziom Xp

Tutaj znajdziemy ograniczenia poziomowe, jeżeli gracz posiadać będzie niski poziom nie będzie mógł założyć diamentowych przedmiotów, z odpowiednim poziomem odblokują nam się kolejne ulepszenia do przedmiotów

Punkty można będzie składować w diamencie oraz oddać innemu graczowi

Moby oraz walka

Moby posiadać będą swoje umiejętności, w zależności od typu mob będzie mógł szybko biegać, regenerować swoje życie czy nawet mnożyć się podczas walki.

Ich poziom życia zależeć będzie od poziomu.

Na serwerze będzie wybór PvP PvE w każdym momencie można będzie wyłączyć sobie tryb pvp i spokojnie iść kopać w tym czasie żaden gracz nie będzie mógł nam zagrozić, jedynie obrażenia których nie stworzył nam inny gracz (jak uderzenie, podpalenie czy strzelanie z łuku)

Diałki

Na serwerze znajdziesz jedynie działkę 5x5x5 którą możesz ustawić gdzieś na mapie, poza tym terenem każdy będzie mógł Cię okraść.

Jeżeli stworzysz własne miasto zostanie nałożona na nie ochrona WG dzięki czemu otrzymasz większy teren

Brak komend

Zastosowałem opcję GUI dzięki czemu nie będzie trzeba wpisywać nudnych komend serwera a wystarczy tylko kliknąć w ciekawą dla nas opcję aby wykonać akcję

Drugi tryb to Apokalipsa Zombie

Widziałem wiele publikacji / zapowiedzi lecz tylko 1% serwerów wystartował.

Na czym polegałby serwer.

Serwer byłby w stylu Stalkera w którym poruszamy się po post-apokaliptycznym świecie który byłby w 100% zbudowany

Na serwerze można by kopać drewno, wchodzić do kopalni lecz nie niszczyć świata, czyli że idąc nie wykopiemy dołu w ziemi.

Na powierzchni byłyby moby które są efektem katastrofy, inny ich wygląd oraz moce dałyby efekt czegoś innego jak na przykład

Zombie z teksturą jaszczura który ma speed 3 aby mógł szybko biegać.

Data byłaby jakoś średniowieczna z dodatkami magii, czyli możliwość strzelania ogniem, piorunami czy zabijania potwora 1 kliknięciem

Kopalnie 

Specjalne miejsca w których randomowo respić będą się rudy, byłyby one w postaci tunelu a nie zwykły kwadrat surowców.

Crafting

Aby używać stołu potrzeba by 10poziomu technika

Enchant table

Aby używać potrzeba by 13 poziomu inteligencji

Piec

10 poziom umiejętności technika

I tak dalej.

Gracz wchodziłby w skórzanym eq na start rodząc się w randomowych miejscach na mapie.

Albo w regionach gdzie są słabsze potwory.

Aby cokolwiek robić gracz musiałby rozwijać swoją postać.

Mapa rozmiarów około 5 000 na 5 000 zależy od tego co tam zbuduję.

W większych miastach gracz mógłby kupić pokój aby chować swoje eq.

Statusy:

Woda > na mapie byłyby przedmioty pitne jak butelki wody, manierki krany z wodą pitną czy źródła wody

Jedzenie > zwykły status jedzenia

Sen > status który dawałby nam negatywne skutki jak > oślepienie przy powiedzmy 10% energii, mdłości przy 20% spowolnienie przy 30% i tak dalej

Energia > odnawia się podczas spania bądź wypicia napoju energetycznego

Skille > do tworzenia itemów, otwierania żelaznych drzwi oraz drewnianych, do tworzenia jedzenia, używania pieca

Rozmowa > wymagany poziom językowy

Moby:

Różne moby jak zombie który szybko biega

Szkielet z mieczem który skacze na 10kratek

Enderman z prędkością

Creeper który nie umiera od wybuchu

Przedmioty:
Miecze, zwykłe bez mocy magicznych

Zwoje magiczne > wymagane poziomy techniki oraz inteligencji

Magiczne proszki które tworzą ogniska

Serwer ogólnie bazowany na Stalkerze New Vegas, różne aspekty zabrane z różnych gier/filmów/opowiadań

Jakieś sklepy osoby które sprzedają przedmioty i ktoś kto je skupuje

Moby agresywne 99% pasywne tylko psy

Mapa byłaby wyspą gdzie wejście do wody w środku wyspy kończy się zatruciem oraz obrażeniami

Wokół wyspy woda byłaby mocniej zatruta a łódki niszczyłyby się na niej/tonęły aby nie było wyjścia poza mapę i jakieś sensowne wyjaśnienie tego.

Brak klasy postaci, każdy zaczynałby od 0 i sam stworzy magika, wojownika czy hybrydę klas

Poziom byłby ograniczony np do 90

Aby nikt nie wbił wszystkich skilli na max i żeby dał radę tylko 2 ew 3 skille mieć na maxymalnym poziomie

Brak areny PvP cała mapa to jedna wielka arena gdzie PvP jest dozwolone i brak praktycznie miejsc bezpiecznych.

Byłoby kilka stref wolnych od PvP

Inne miasta byłyby klanami które zabijają każdego kto wejdzie spoza ich klanu (jakieś kolory np zółty hełm niebieski chełm do rozpoznawania klanów)

Gracz który należy np do klanu z białym hełmem może ubrać hełm niebieskich i Ci zaś nie mogą go bić byłoby to dobrym rozwiązaniem.

Klany byłby by neutralne albowrogie

Czyli:
Neutralne > każdy może wejść niezależnie od klanu

Wrogie> tylko członkowie mogą wejść

Klanów byłoby kilka 4/6 aby nie było ciągłego przechodzenia między klanami aby obejść PvP.

Gracz podczas wejścia dostałby:
Wybór klanu

5pkt skilla na start do rozdania w umiejętności

Ubranie

Słabą broń

Butelkę wody i 1 chleb

Oraz zostałby wyrzucony gdzieś na mapie

Rozgrywka:

Czat byłby ograniczony odległością >

Zwykłe pisanie > zasięg do 30 kratek

Krzyk > zasięg do 60 kratek

Szept > zasięg do 15 kratek

Megafon(item) > zasięg do 90 kratek

Serwery tylko i wyłącznie z online-mode= true dla graczy z oryginalnym minecraftem.

Serwery byłyby dopracowane oraz w pełni działające.

Tak więc, chcę stworzyć serwer wolny od idiotów, dzieciaków nieznających ortografii oraz cziterów

Regulamin byłby stworzony z głową aby serwer zachował się na najwyższym poziomie.

3119414338767251395862.png

Chcesz coś ode mnie?

Pisz @JackS inaczej nie odpowiem bo nie śledzę tematów

Sygnaturki na zamówienie

Opublikowano

Z chęcią zobaczyłbym porządny serwer apokaliptyczny dla premium jednak musisz się liczyć z tym, że graczy nie będzie dużo bo ok 90% polskich graczy nie ma zakupionej gry. Alternatywą dla tego mogłaby być płatna rejestracja dla no premium lub rozdawane co jakiś czas przepustki dla no premium na serwer. Jedyne co mi się nie podoba to próba połączenie si-fi ze średniowieczem, skoro motyw apokaliptyczny to wydaje mi się, że o wiele lepszym wyborem będzie chociażby wyludniona i zniszczona metropolia, opuszczona baza wojskowa. Nie doczytałem się takiej opcji, ale może wymusisz noszenie hełmu podczas przemieszczania się po mapie w przeciwnym razie gracz dostawałby efekt taki sam jak podczas przebywania pod wodą.

Opublikowano

Z chęcią zobaczyłbym porządny serwer apokaliptyczny dla premium jednak musisz się liczyć z tym, że graczy nie będzie dużo bo ok 90% polskich graczy nie ma zakupionej gry. Alternatywą dla tego mogłaby być płatna rejestracja dla no premium lub rozdawane co jakiś czas przepustki dla no premium na serwer. Jedyne co mi się nie podoba to próba połączenie si-fi ze średniowieczem, skoro motyw apokaliptyczny to wydaje mi się, że o wiele lepszym wyborem będzie chociażby wyludniona i zniszczona metropolia, opuszczona baza wojskowa. Nie doczytałem się takiej opcji, ale może wymusisz noszenie hełmu podczas przemieszczania się po mapie w przeciwnym razie gracz dostawałby efekt taki sam jak podczas przebywania pod wodą.

Nawet jak miałoby być 20 Graczy.

WARTO

Jeżeli gracze dadzą radę utrzymać serwer mogę taki zrobić, będzie wtedy brak oszustów, hackerów dzieciaków i wszelakiego chamstwa na serwerze

3119414338767251395862.png

Chcesz coś ode mnie?

Pisz @JackS inaczej nie odpowiem bo nie śledzę tematów

Sygnaturki na zamówienie

Opublikowano

Według mnie nie wypali, już dla mnie wieje nudą, nudy, nudy, nie podoba mi się to, w dodatku gdyby byli tylko gracze premium, to nie byłoby w ogóle graczy, bo gracze premium, w większości siedzą na najlepszych serwerach.

Opublikowano

W polsce są bodajże dwa serwery premium. Jeden od craftszajsu trzymający bardzo niski poziom i administrację na poziomie podstawówki która często wyżywa się na graczach oraz ten od Minecraft pl - aliquam, mało znany, ale przynajmniej jeden z nielicznych gdzie panuję wysoki poziom.

Czy to dobry pomysł? Tak, jeśli serwer będzie w miarę dopracowany i kulturka będzie na wysokim poziomie. ;)

Opublikowano

Na serwerze premium dużo osób nie bedzie... Lepszym rozwiązaniem byłoby, pobieranie opłaty za wejście na serwer ;)

Ale na pewno będzie mniej cheaterów, Bez mózgowych dzieci.

A to fajny plus :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...