Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co sądzicie o starych dobrych składach jak kaliber44 a dzisiejszym rapem typu HG, Firma?

Dla mnie to mistrzowie tego stylu. Kaliber - Film od kilku lat mogę tego słuchać jak każdej ich płyty po przesłuchaniu się odrazu lepiej robi coś w tym jest :> Jak oglądałem koncerty z 1997 fani się wbijali na scenę przybijali piątki z magikiem itp. A teraz? Zaraz ochrona i te sprawy. A teraz z innej beczki jak można być takim pustym i nawijać o jebaniu policji, firma to komercja Magik patrzy z nieba i się śmieje z nich pewnie hehe :)

Opublikowano

Kaliber 44, paktofonika,fisz itd to klasyki... nikt ich nie przebije. A firma to ma moze 1,2 fajne kawali, a reszta to "dzieci JP"

Opublikowano

święta racja - dzisiejsi naśladowcy jak F... to F... S.... kolesie co nie potrafią się odnaleźć i w kółko o jednym nawijają

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Opublikowano

Kaliber44 i Paktofonika z Magikiem w sqadzie jest najlepszym HH jaki w życiu słyszałem, na tym się wychowałem i gdyby nie Magika schizofrenia i wyskok z 9 piętra do dziś bym słuchał HH. A jak słucham kurwa ludzi którzy pierdolą że skoczył przez zioło czy kwas to mam ochote po ryju lać.

PFK - Jestem Bogiem

PFK - 2 Kilo

Nigdy nikt nie zapomni.

2006-2010

Opublikowano

Magik zrobił dla rapu bardzo dużo Fokus w jakimś kawałku z OSTR dziękuje właśnie magowi za to co zrobił, można powiedzieć że to ojciec polskiego rapu. Na koncerty kalibera przychodzili "czuchry" a teraz peja pewnie by kazał ich najebać...

Opublikowano

peja to debil, mysli ze wie duzo o zyciu a tak naprawde jest to pyskaty szczeniak z ubogiego domu ktorego wychowala ulica, to nie jest fakt ktorym powinno sie go promowac tylko fakt ktory trzeba współczuć.

2006-2010

Opublikowano

Kaliber, PFK, Molesta, Eldo, Włodi, HG i Ostry.

Wg mnie, to oni zasługują na miane prawdziwych raperów.

Może de facto HG trochę się zeszmacił tym HWDP, ale nie zmienia to faktu że są przegenialni.

@Edit

Zapomniałem dodać tu jak dla mnie nowej, wschodzącej legendy sceny rapu, a mianowicie Małpy.

Warto przesłuchać kilka jego nut.

Hip-Hop nie umarł.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

no nie nagrywa , ale polecam w pełni paktofonike , ten rap ma przesłanie , a nie to co firma co drugie słowo JP dosłownie.

@Edit polecam jeszcze "Fenomen" . ;]

sygnat.png

Opublikowano

hg to gowno jakich malo wiele, wilku sie zeszmacil odchodzac z moelsty na rzecz hg, ktore wydalo jedna plyte xD oczywiscie od czasu odejscia wilka z molesty, dla mnie to jakas parodia, skoro odszedl z molesty widocznie chcial sie hg zajac a nic z tego nie wyszlo ;) 2 plyty na koncie hg, kurwa hardkor, ani bilon ani wilku nie nagrali zadnej solowki, plus jeszcze to ze bilon to jakis burak ktorego wilku wyciagnal chuj sie skad.. no ale wilku ma przeszlosc rapowa zajebista i za to szacunek

A co do k44 to sluchalem i slucham ale sie zbytnio nie jaram, polecam Fenomen, 3W, Kasta, Grammatik i Eldo solo, Molesta, WFD i starego pejke z czasow "na legalu" i wczesniej :), Fokus, HIFI BANDA, Flexxip, Kilaz Group, Malolat, Mor W.A, PMM, O.S.T.R., WWO, Sokol feat. Pono, Juras&Wigor

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Kalibra nie lubię, nie lubie psychorapu dla mnie jest to pierdolenie od rzeczy, ale lubie PFK w niej też Magik ale to już są dobre kawałki.

HG jest dobry jak dla mnie

Ja bym raczej polecił PIH'a zajebiste zyciowe nuty,Kaczor-Gural-Shellerini(PDG Kartel) , Peja stary nowy, PFK,O.S.T.R, Grubso taki mało hip hopowa muzyka bardziej do reage ale zajebiste nuty,3W,DKA i 2Pac z amerykańskiego.

Opublikowano

Kurrr Ja tam słucham Metalu , za Kaliberem zbytnio nie jestem ,choć lubie czasem posłuchać psychorapu Magika

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

Kurrr Ja tam słucham Metalu , za Kaliberem zbytnio nie jestem ,choć lubie czasem posłuchać psychorapu

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

K44 to unikat nikt juz nie nagrywa takich kawalkow.

Wyprzedziłeś mnie ... :)

Kurrr Ja tam słucham Metalu , za Kaliberem zbytnio nie jestem ,choć lubie czasem posłuchać psychorapu Magika

A ja slucham rap`u :)

JAK MI DASZ MINUSA TO BĘDZIESZ ZAJEBISTY

zu5reo.gif

WTF!!

Wielki powrót Lolesss`a ..

Opublikowano

K44, tak - to klasyka, tak jak i PFK. Hemp Gru tez są wspaniałymi artystami, Ich mogę słuchać tak samo w kółko jak i K44. :) Nie porównujcie HG do Firmy, proszę. To są 2 różne parafie, wystarczy się przysłuchać tekstu HG w kawałkach najeżdżających na Psy, dlaczego tak jest... PZDR Kumaci. ;]