Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Zed czy moze Ekko

√iק

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko poszukuje na dłużą mete champa na mida głównie chodzi mi o tych wyżej wymienionych :) . Daje lajka za + i - .

49945496407446987479.jpg

Opublikowano

(Pisałam tak długą odpowiedź, ale przeglądarka mi się zawiesiła ;_; więc napiszę skrótem)

Ekko - (osobiście polecam) jeśli jesteś graczem, który lubi uczestniczyć w teamfightach.

Zed - Jeśli wolić grać solo :) (Lub 1 vs 5 jak taki pewny siebie xD)

qwqweqwe.png­

Opublikowano

Zed troszku spadł z tier listy mida, ale nadal silny. Ekko w late game jest w stanie zabić kogoś na E + 2 aa. Ja osobiście wybrałbym Ekko.

+ Chory dmg

+ Tarcza

+ Move Speed z pasywki

+ Dash z doskokiem

+ Heal z ulta

+ Escape

+ Łatwy snowball

+ CC

- Nie jest postacią prostą (w moim odczuciu).

­

Opublikowano

No niby ekko taki dobry ,ale nikt nie bierze pod uwagę pewnego nerfa tego champa ..

Ten nerf nie miał dużego znaczenia a sam Ekko dalej jest bardzo silny.

A tak poza tym - Zed również został znerfiony ;)

Opublikowano

Wybrałabym ekko. Bardzo mocna, silna postać, duży dmg, fajne ulti dzięki któremu można się teleportować (fajne jest jak masz tą postać za sobą, wracasz na spawn, kupujesz coś szybko i używasz ulti i znowu jesteś tam gdzie byłeś :D), fajna pasywka, heal. ­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Zedem jest dosyć ciężko grać late game, nie wejdzie combo albo nie masz ulta i jesteś niepotrzebny drużynie.

Ja wybrał bym ekko.

-stun

-slow

-shield

- op ult

-burst dmg

-ogólnie wielki dmg

-AoE

Opublikowano

Jeżeli chcesz grać na zasadzie press R to wybierz Ekko,jest to świetny niezbalansowany i łatwy champ.Licz się z tym,że zostanie on niedługo znerfiony bo takie coś nie ma prawa chodzić po SR + instaban na każdy mecz.

Zed jest o wiele trudniejszy ale daje więcej funu jak pograsz nim już trochę dłużej,osobiście polecam:

- ogromny burst
- świetny escape
- untargetable na ulcie
- dobra pasywka
- antydive
- jest champem który na 100 hp może zabić adc z full hp
- dobry late
- dobry splitpush
- świetny do robienia doubl'i na gankach 
Minusy :
- jak nie ogarniasz go jeszcze za bardzo to nie ograsz zhonyi i qss co na pewno nie ułatwi rozgrywki.
- podatny na CC
- dość energożerny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...