Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nokia Lumia 735 VS Sony Xperia T3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rozumiem jednego... Jak Windows Phone można porównywać do Androida. To tak jak byś porównywał gameboya do PS3, czy PS4...

Bierz T3, ze względu na otwarty system i swobodną możliwość modyfikacji systemu na wszelaki sposób.

Opublikowano

­Osobiście nie jestem przekonany do Lumi a Xperia nie jest mi obca. Co prawda słaba J się zacinała to teraz nowsza Xperia E4 działa bez zarzutów.  T3 ma znajomy i nie narzeka. Telefon się nie zacina,robi ładne zdjęcia no i fajnie trzyma się go w ręku. Lumia mi się nie podoba,według mnie jej system jest nieintuicyjny przez co ewidentnie stawiam na Xperię jako fan tego telefonu.

egq3SFm.png

Opublikowano

To ja nie rozumiem jak ktoś może porównywać androida z windows phone a nie  patrzyć na techniczne i funkcjonalne wartości telefonu.  

To dosłownie to samo jak chwalić Linuxa pod niebiosa a samemu  używać Windowsa czyli dokładnie tak jak robisz.  

Android poza strasznie rozbudowaną funkcjonalnością i tą swoją modyfikalnością szybko powoduje częste awarie telefonu czy systemu, akurat ten model Xperii nie należy do szczególnie udanych. Jeśli pojęcie jak ustawić system jest u niego małe pierwszym problemem stanie się wydajność telefonu który po kilku dniach przypominać będzie starą szkapę. 

W Lumiach z WP8.1 zaletą jest funkcjonalność i prostota systemu, w odróżnieniu od Androida system zawsze działa płynnie. Lumie nastawione są raczej pod zdjęcia i telefony do komunikacji 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

mam lumie 735

ogolnie nie ma lepszego aparatu w tej cenie, zaleta na pewno jest windows jak i wada (malo apek), telefon dziala plynnie nie to co android (pomijam wgrywanie custom romow, nie kazdy sie w to bawi)

jak android to moto g albo lg spirit

­

Opublikowano

Jak dla mnie jeśli już android to minimum 2 Gb RAM w drogich modelach Xperii a nie kastratach dla mas z 1 Gb RAM.  Dopiero większa ilość RAM pozwala na porządne i w miarę komfortowe używanie. Polecam LG Nexus 5 albo te co  TroLLu  

Też mam Lumie 735, używaną głownie do dzwonienia, aktywnej nawigacji w samochodzie, w domu jako router 4G i aparat. Wszystko co potrzeba jest juz w telefonie i na dodatek darmowe w pełnej wersji bez potrzeby specjalnego kupowania jak na androidzie. 

Na brak aplikacji nie narzekam, poczekajmy na Microsoftowe wersje lepszych modeli Nokii gdzie powoli obiecywane jest wsparcie dla aplikacji pisanych na android  i w standardzie nie mniej niż 2 Gb RAM 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To ja nie rozumiem jak ktoś może porównywać androida z windows phone a nie  patrzyć na techniczne i funkcjonalne wartości telefonu.  

To dosłownie to samo jak chwalić Linuxa pod niebiosa a samemu  używać Windowsa czyli dokładnie tak jak robisz.  

Android poza strasznie rozbudowaną funkcjonalnością i tą swoją modyfikalnością szybko powoduje częste awarie telefonu czy systemu, akurat ten model Xperii nie należy do szczególnie udanych. Jeśli pojęcie jak ustawić system jest u niego małe pierwszym problemem stanie się wydajność telefonu który po kilku dniach przypominać będzie starą szkapę. 

W Lumiach z WP8.1 zaletą jest funkcjonalność i prostota systemu, w odróżnieniu od Androida system zawsze działa płynnie. Lumie nastawione są raczej pod zdjęcia i telefony do komunikacji 

Co masz na myśli mówiąc "szybko powoduje częste awarie telefonu czy systemu"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...