Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Którą grę polecacie mi bardziej? A może macie własne ulubione?

Gnieworz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gry które mnie zainteresowały to:

RIFT

Vindicitus

Age of Conan

Tera

Aion

i proszę was o powiedzenie mi która lepsza

wcześniej grałem tylko w Margonem, chwilę w Last Chaos i Runes of Magic ale bardzo krótko

a może macie własne propozycje? :) to moje luźne wymagania:

+ zależy mi na tym żeby można było przyjemnie grać z kolegą,

+ żeby miała rozbudowany system walki (żeby nie było takiego czegoś że mogę kliknąć na potworka i odejść od kompa bo postać sama go wykończy i jedyne co można to rzucać spelle) walka musi być dynamiczna angażująca i wymagająca trochę zręczności

+ żeby był jakiś system posiadania bazy, gildii, klanu i żeby działał, żeby graczom w tej grze rzeczywiście chciało się brać udział w bitwach (a nie takie fikcyjne klany jak w Margonem)

+ żeby były potworki na które trzeba się przygotować i pójść w grupie, fajnie gdyby były monstrualnych wielkości

+ żeby gra była f2p ale byle nie p2w

+ żeby miała ładną grafikę 3D

+ żeby były ciekawe questy, które np można wykonywać grupowo i przede wszystkim żeby opłacało się to robić a nie że tak jak w margonem lepiej i szybciej expi się na potworkach

+ żeby klimat nie był zbyt koreańsko-epicki jeśli wiecie co mam na myśli (np te skrzydła w Aionie trochę mi przeszkadzają ale przeboleję)

+ Fajnie żeby świat chociaż udawał ze żyje, tzn żeby po wejściu do miasta nie okazywało się że nigdzie nie ma strażników a jedyni npc to stojący jak na baczność sprzedawcy i ludzie od questów :)

Opublikowano

Z tego co tu piszesz to w 70% spełnia warunki gw2, nie jest f2p ale b2p a w isie są tylko kostiumy itd. Walka wymaga trochę skilla i myślenia/dodgowania, po miastach chodzą npc, mieszkańcy którzy ze sobą czasami rozmawiają, ciekawa fabuła, inna dla każdej rasy, rajdy, instancje i duże community. Z tych które podałeś, grałem w Vindictusa i Aiona, Aion na EU to moim zdaniem porażka, bo wydaje go nie kto inny a gameforge i bez płacenia dużo nie zrobisz bo masz pełno ograniczeń, a Vindictus to dungeonówka, lecisz w grupie na raid a na końcu boss. Miasto to typowe miasto z rpga, stojące npc i sklepiki, służy tylko do zbierania się graczy, sprzedawania i kupowania itemów.

Rift niby zachwalany przez wszystkich ale mi się średnio spodobał.

Opublikowano

GameForge upada wiec Aiona i Tery nie polecam zwłaszcza Aiona. Age of Conan z tego co sie orientuje mialo juz dawno swoje lata swietnosci teraz to taki tytuł zapomniany albo odstawiony przez graczy wiec raczej nie bedziesz tam widywał tłumow a i rozgrywka jest powiedzmy oryginalna co jeszcze to utrudnia. w Vindicusa nie gralem aczkolwiek widzialem same pozytywy co do tej gry jednak z tego co sie orientuje kiedys byly jump eventy wiec nie przewiduje duzej liczebnosci.

Z tego co wypisałeś 100% Rift mozna BARDZO dobrze bawić się jeżeli bedziesz grał z kolega jest sporo znajdziek, achivmentow i innych duperelkow co umila ci gre gra z gatunku nie wydajesz kasy a chcesz cos miec ? nie martw sie pofarm troche a to osiągniesz. jest to typowy mmorpg teraz nawet lepszy od WoWa bo to co dzieje się z WoWem to kpina teraz więc Rift jest teraz jednym z lepszych mmorpgow jednak przez ludzi niedoceniany bo to albo grafika im nie odpowiada [ ja tam jakoś nie widze bardzo słabej ani odpychającej ] albo jest za trudno [ bo jednak dungi sa wymagające a nie to co teraz w WoWie stoj w miejscu i wal dmg ]

A co do moich propozycji to polecam ci WildStara na ta chwile jest P2P jednak już niedługo przejdzie na F2P jednak z ograniczeniami dla kont Free [ co jest raczej oczywiste ] jak dla mnie WildStar jest bardzo dobre jednak ma swoj klimat [ system walki oraz grafike ] ktory mi oczywiście odpowiada i tego własnie zawsze szukałem. teraz mozesz sobie zagrac na trialu i potestowac postacie, albo kupic gre [ dostajesz 30 dni abonamentu ] i przez te 30 dni spokojnie wbijesz max lvl 50 ? juz nie pamietam i na 50 spokojnie sobie uzbierasz golda na CREDA co daje ci 30 dni abonamentu wiec mozesz sobie placic za gre grajac i czekać az wyjdzie F2P i bedziesz miał spore udogodnienie co do ludzi Free, a gra jest warta polecenia jest rozbudowana, swiat jest spory, PvP strasznie dynamiczne i trzeba nie lada skila by umiec je grac a instancje sa jeszcze trudniejsze od tych z Rifta wiec jest wyzwanie ^^ i gra jest non stop rozbudowywana i to w dobrym kierunku.

76561198013232167.png

Opublikowano

skłaniał bym się do zagrania w Rift no ale ten system walki... to w sumie najważniejsze

vindictus byłby idealny gdyby nie zamknięty świat... :( ktoś zna jakąś dobrą hybrydę tych dwóch gier?

i przy okazji warto wrócić do runes of magic lub last chaos?

Opublikowano

1 zależy mi na tym żeby można było przyjemnie grać z kolegą,

2 żeby miała rozbudowany system walki (żeby nie było takiego czegoś że mogę kliknąć na potworka i odejść od kompa bo postać sama go wykończy i jedyne co można to rzucać spelle) walka musi być dynamiczna angażująca i wymagająca trochę zręczności

3żeby był jakiś system posiadania bazy, gildii, klanu i żeby działał, żeby graczom w tej grze rzeczywiście chciało się brać udział w bitwach (a nie takie fikcyjne klany jak w Margonem)

2.1 żeby były potworki na które trzeba się przygotować i pójść w grupie, fajnie gdyby były monstrualnych wielkości

5 żeby gra była f2p ale byle nie p2w

6 żeby miała ładną grafikę 3D

7 żeby były ciekawe questy, które np można wykonywać grupowo i przede wszystkim żeby opłacało się to robić a nie że tak jak w margonem lepiej i szybciej expi się na potworkach

8 żeby klimat nie był zbyt koreańsko-epicki jeśli wiecie co mam na myśli (np te skrzydła w Aionie trochę mi przeszkadzają ale przeboleję)

9 Fajnie żeby świat chociaż udawał ze żyje, tzn żeby po wejściu do miasta nie okazywało się że nigdzie nie ma strażników a jedyni npc to stojący jak na baczność sprzedawcy i ludzie od questów :)

Pozwoliłem sobie ponumerować twoje wymagania. ;) Cóż ja osobiście ci polecę grę Dragon Nest dlaczego ? Pierw według twoich wymogów.

1.W kilka osób gra staje się o wiele przyjemniejsza niż miało by się grać samemu więc przy Dragon Nest na pewno mogli byście miło spędzić z kolegą czas.

2/2.1 Walka PvP (kilka trybów rozgrywki PvP) jak i PvE (no-target) jest dość rozbudowana i raczej nie da rady tam skończyć mapki odchodząc od komputera bo po pierwsze na PvE bijesz kilka-kilkanaście potworów nadal a po drugie wchodzisz tam na PvE na specjalne mapki/areny i je przechodzisz od początku aż do bossa (tutaj pojawia się mały minus jak gra się samemu bo niestety czasem trzeba mapkę powtórzyć dwa lub trzy razy). Na mapkach PvE można wybrać poziom trudności więc czasem w niektórych momentach może być trudniej + są specjalne mapy które są trudniejsze od zwykłych map PvE (Nesty)

3.Tutaj niestety dużo się nie wypowiem bo nie zagłębiałem się w to,mogę jedynie powiedzieć że w grze są gildie ale jak działa ten system tam niestety dokładnie nie wiem.

5.Cóż gra jest w pełni free2play (oczywiście znajduje się tam ItemShop ale jedyne przydatna rzecz jaka według mnie się tam znajduje to reset umiejętności (2x otrzymujesz darmowy za misje ale system umiejętności jest tak rozbudowany,że najlepiej by były gdybyś wcześniej poczytał jak rozdawać umiejętności dla danej klasy aby po prostu nie musieć kupować resetu)

6. Cóż grafika jest  w stylu "anime" ale cóż nie jest "ładna" jak w Terze czy Aionie ale jest miła dla oka i efekty specjalne umiejętności również są ładnie zrobione.

7.Dużym atutem tej gry jest fabuła która jest ciekawa i questy związane z fabułą są czasem wymagające (niestety tutaj znowu pojawia się problem biegania po dwa czy trzy razy po tej samej mapce)

8.Cóż tutaj jako że gra jest robiona w stylu "anime" może być dla ciebie minusem.

9.No cóż tutaj niestety postacie są nieruchome ale jeśli wykonujesz questy zmieniają swoje położenie na mapie względem fabuły + są ciekawe przerywniki w rozgrywce (filmiki fabularne) nie są one długie ale warto je oglądać aby lepiej wczuć się w fabułę.

Gra jest w języku angielskim

Link

http://dragonnest.eu/

Cóż według mnie plusy tej właśnie gry to

+ dynamiczna rozgrywka PvP (wiele trybów rozgrywki począwszy od 1vs1 to walk grupowych na specjalnych mapkach jak i na arenie) i PvE (system no-target bicie kilku przeciwników naraz i dość dobrze zrobione mapy PvE)

+ dobre efekty umiejętności postaci

+ dobrze rozbudowane drzewko umiejętności

+ ciekawa fabuła

+ nie trzeba wydać $ (chyba że zepsuje się build postaci wtedy trzeba kupić reset bo to tam jest najważniejsze jak w LastChaos z farmem PU :) Skille na pierwszym miejscu)

+ gra sporo polaków

+ kilka poziomów trudności na danej mapie

Minusy

- powtarzanie kilka razy tej samej mapy

- trzeba poświęcić trochę czasu by ogarnąć postać

- dla niektórych może być minusem to że gra jest w wersji angielskiej (jak ktoś zna podstawy angielskiego to nie będzie miał problemów ;) )

- trzeba się nabiegać jeśli wykonuje się questy (zbieranie i oddawanie ich zajmuje chwilkę)

Chociaż najlepiej będzie jak sam zajrzysz (oczywiście jak będziesz zainteresowany) i sam ocenisz czy ci się rozgrywka podoba czy nie.Osobiście polecam ci Dragon Nest,jak byś miał więcej pytań pisz na gg lub na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...