Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Taka mała magia

Gość Fallen Angel.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem. Loguje się dzisiaj do SSh odpalam sobie Htop-a i patrze i nie wierze. Relog i dalej to samo. A dokładniej chodzi mi o partycje SWAP z tego co mi wiadomo może mieć maksymalnie 30 GB a mój dedyk powiedział że go to nie obchodzi i pokazał mi to

o2j9MbU.png

Opublikowano

Maksymalna wielkość partycji SWAP zależy od architektury.

Currently, the maximum size of a swap partition is architecture-dependent. For i386, m68k, ARM and PowerPC, it is "officially" 2Gb. It is 128Gb on alpha, 1Gb on sparc, and 3Tb on sparc64. An opteron on the 2.6 kernel can write to a 16 Tb swap partition. For linux kernels 2.1 and earlier, the limit is 128Mb. The partition may be larger than 128 MB, but excess space is never used.

Żródło

Opublikowano

@Aranthor A wiesz jak przywrócić to zmniejszyć bo przy instalacji serwera ustawiałem 30 a się samo powiększyło 

Opublikowano

ZqhSWSS.png

Teraz już wiem czym to może być spowodowane Raid 0 na partycji swap. Tylko czemu wcześniej pokazywało 30gb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...