Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z fps

rvs

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Siemanko, mam duży problem z moimi fps'ami w CS'ie. Mianowicie ciągle są na poziomie max 59 podczas gry (nie ważne czy to DM czy turniejowy) z małymi skokami poniżej. I teraz pytanie: jest to wina komputera czy może starego monitora (ma ponad 7 lat, 60hz)? 

Parametry komputera:

-Intel i5-4460 3,2 GHz

-8 gb ramu

-AMD R9 bodajże 290 albo 280

Jak coś mam dopisać z kompem to śmiało piszcie bo nie bardzo wiem co jeszcze dodać. Dzięki za wszelką pomoc z góry.

Nowicjusz
Opublikowano

Raczej nie bo problem występuje tak naprawde od początków tego komputera (styczeń). Pierwsze co to zainstalowałem właśnie CS:GO i od razu miałem tak niskie fps.

Opublikowano

może nawet nie wiesz, że masz ustawione fps_max 60?

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Hehe smiechlem :D od kiedy to monitor wyznacza granice ilosci fpsow :)

Monitor moze NIE byc w stanie wyswietlic wiecej niz 60 fps jesli mu na to matryca nie pozwala. Ale.. numerki moga sie zmieniac. Fps_max 300 i lecisz.

graphic.png
Nowicjusz
Opublikowano

Cały komputer przeskanowany, spójność plików CS'a zrobiona, fps_max 300 wpisywałem, jakieś jeszcze propozycje?

Nowicjusz
Opublikowano

W grze wyłączona a w Catalyst Control Center sie nie da jej wyłączyć bo nie ma takiej zakładki. W ogóle bardzo ciekawie się zrobiło bo teraz jak padnę to na deathcamie mam ponad 100 fps, a gdy żyję mam ciągle 59 WTF?!

Opublikowano

A jaki masz zasilacz?

I w catalyst napewno nie masz tam nigdzie opcji, że ma wymuszać synchronizację dla tej gry? Pytam bo nie wiem sam w sumie ponieważ posiadam nvidie.

65un.jpg

Pomogłem!? Kliknij Lubię to! :D

Opublikowano

Spróbuj wyczyścić go od środka ( jakieś kurze itd.)

Nie przegrzewa się przypadkiem?

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

Zasilacz 500w to nic nie mówi. Podaj dokładny model i markę

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...