Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoły ponadgimnazjale o co kaman ?

sopel011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim.

Piszę ten temat z pytaniem do was.

Ponieważ kończę za kilka tygodni 3 gimbaze i zamierzam iść dalej do szkoły xD.

Otóż problem jest taki, że ja pochodzę z Włocławka (kujawsko-pomorskie) i chciałbym złożyć papiery do technikum lotnicze w Warszawie.<---(MOJE TECHNIKUM PIERWSZEGO WYBORU) Oczywiście wnioski trzeba było wypełnic i wyslac im w terminie 11-22 maja i tak też zrobiłem. I mam taki problem że ja mieszkam na kujawach a Warszawa to mazowieckie i całkiem inne miasto , i gdy rejestrowałem(wypelnialem dane do szkoły) sie na stronie rekrutacji Warszawy to tam musialem podać szkoły moje i podałem jako 1 wyboru wlasnie te technikum lotnicze , chcialem podać jeszcze inne szkoly ale to już z mojego wojewodztwa ale nie mogłem bo szło tylko dodawać z Warszawy.

Więc mam taki problem ze chce zlozyc tak:

1. TECHNIKUM LOTNICZE (WARSZAWA)

2.LICEUM KOPERNIK (WLOCLAWEK)

3.TECHNIKUM ZST (WLOCLAWEK)

Tylko jak wchodze teraz na strone wloclawka to nie ma tam np. ze chce te szkole jako 2 wyboru a w warszawie 1 wyboru.

Nie wiem juz jak to mam zrobić jestem załamany bo już duzo czasu mi nie zostalo a nie ogarniam tego wszystkiego bo z klasy nikt tak nie ma...

Czy mam sie zapytac w szkole w moim miescie gdzie chce isc na 2 miejscu czy jak ?

HELP ME ;C

imetin_logo.png

Opublikowano

Tę we Włocławku wybierz jako pierwszą. Spokojnie, ten system ssie i jest tak jakby dla szpanu, bo i tak papiery trzeba dostarczać osobiście albo wysyłać pocztą, co jest bezsensem i on sam w sobie nie ma żadnego znaczenia. Powiem więcej. Nikogo nie obchodzi, która szkoła jest pierwszego, a która dziesiątego wyboru. Nikt tego nie sprawdza. Co innego teoretyka, co innego praktyka.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Generalnie jest tak, ze jesli nie dostaniesz się do szkoły pierwszego wyboru to wtedy sprawdzane jest czy jestes w stanie dostać się do tej drugiej, jak nie druga to trzecia. System jest podzielony na województwa, czy tam miasta właśnie (nie pamiętam dokładnie, już dobre kilka lat temu używałam tego systemu). Sama osobiście wtedy zrobiłam pewną mało legalną rzecz, czyli w systemie zaznaczyłam dwie szkoły w wawie (bo w jednej dwie klasy mnie interesowały), natomiast złożyłam oprócz tego papiery do szkoły pod Warszawą, gdzie 'teoretycznie' mi tego nie wolno było robić. Możesz spróbować zrobić tak samo, bo i tak i tak musisz złożyć papiery osobiście (ewentualnie email czy tam coś, nie wiem), najlepiej spytaj się swojego wychowawcy jak to jest, co możesz w tym wypadku zrobić. Ja miałam właśnie wychowawce który wiedział co i jak o tym wiec problemu nie miałam z niczym.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Nie ważne jak ułożysz klasy w tym systemie. Najważniejsze jest to, żebyś był na liście przyjętych do szkoły. Jeśli Cie przyjmą do Warszawy to dam oddasz oryginały papierów  i tam będziesz chodził do szkoły.

Opublikowano

Generalnie jeśli nie ma jakiejś szkoły na liście, to rekrutacja przebiega ręcznie, zamykam na prośbę autora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...