Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z napisami pod TAB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem który zauważyłem jakąś godzinę temu, mianowicie kupiłem wczoraj serwer (testowy) na którym chce sobie wszystko przygotować na kupienie/zrobienie oficjalnego serwera i przypomnieć sobie wszystko o pluginach. Wczoraj pod przyciskiem TAB (sprawdzania listy graczy na serwerze) nie było żadnych napisów i była ustawiona konkretne ilość slotów, dziś chciałem wrócić do testowania reszty i poduczenia się jednego pluginu i zauważyłem, że pod TAB pisze to (specjalnie zamazałem to, żeby nie było to traktowane jak reklamę): http://www.iv.pl/images/48192391494833012888.png 

P.S. A sam nie pamiętam jak to zmienić, bym był wdzięczny za pomoc i z góry dziękuje 

Opublikowano

­Nazywa się to footer (stopka) i header (nagłówek). Tutaj masz mniej więcej mały kod na to. ;)

PlayerConnection connection = ((CraftPlayer)p).getHandle().playerConnection;
      IChatBaseComponent header = ChatSerializer.a("{'color': 'green', 'text': 'LUBIE'}");
      IChatBaseComponent footer = ChatSerializer.a("{'color': 'green', 'text': 'PLACKI I CIEBIE HEHEHEH'}");
      connection.sendPacket(new ProtocolInjector.PacketTabHeader(header, footer));

sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...