Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Otrzymałem Vac'a z IP Holendra

SUAdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wstępie dodam że na koncie nie grałem jakiś tydzień. Było to nowe konto, zarejestrowane na mój głowny e-mail, były wygrane 3 matchmakingi.

Do rzeczy: siedzę sobie dziś w szkole, a kolega podsyła mi screena z blokadą VAC na moim profilu i pisze "cheater :D"

Zdziwiłem się lekko. Wchodzę do domu -> patrze - takiego maila dostałem:

Dear xxxxxxx, 

Are you logging into the Steam client from a new computer? Here’s the Steam Guard code you’ll need to complete the process: 

HDVRY

If you haven’t recently tried to login to the Steam client… from the computer located at 185.82.203.102 (NL), someone else may be trying to access your account. You can view more info about this login attempt online.

If you suspect someone else may be attempting to access your account, please either:

Thanks for helping us maintain the security of your account.

The Steam Support Team
https://support.steampowered.com

This notification has been sent to the email address associated with your Steam account. 
For information on Valve's privacy policy, visit http://www.valvesoftware.com/privacy.htm
This email message was auto-generated. Please do not respond.

Właśnie - 185.82.203.102 - HOLANDIA !!!

Pomyslałem że to przez to może byc vac, ale przecież bez kodu dostępu steam guard nie wszedłby na konto.

A tu patrze mail od google(mam maila na gmail.com)

Witaj Mateusz, 

Ktoś ostatnio użył Twojego hasła, by zalogować się na Twoje konto Google –[email protected]<script cf-hash='f9e31' type="text/javascript"> /* */</script>

Zablokowaliśmy próbę logowania na wypadek, gdyby ktoś chciał się włamać na konto. Sprawdź te informacje: 

czwartek, 11 czerwca, 12:23 AM GMT 
Adres IP: 2a05:9340:1:5:a866:8bc9:7470:ccff 

Jeśli nie rozpoznajesz tej próby logowania, ktoś inny mógł próbować dostać się na Twoje konto. Jak najszybciej zaloguj się i zresetuj hasło. 

Teraz już wszystko jasne - keylogger musi być na komputerze. Maile wysyłane były około 13 godzin temu. CO ROBIĆ?

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Opublikowano

No ale moje konto zostało rzekomo skradzione. Przecież teraz 'hacker' nie jest chyba bezkarny, czyż nie?

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Opublikowano

Valve nic z tym nie zrobi.

VAC'a nie cofną.. - tak jest w ich polityce.

Spróbuj się z nimi skontakować (1-2tyg  xD ) Opisz im całą sytuację, może w najlepszej sytuacji dostałbyś key'a na counter-strike.

Podaj jeszcze link do profilu steam.

Pozdrawiam, @ωιncнєѕтєr

Opublikowano

A opłaca się w ogóle pisać o cd-key? miałem tam jakieś skiny, i 8 ojro.

7ltRHSP.png

Opublikowano

Skoro posiadasz IP tego "Holendra" to możesz starać się o zwrócenie CD-keya/itemków na koncie.

W wiadomości do Steam'a wysyłasz zdjęcia, które tutaj udostępniłeś.

Opisujesz im przebieg całej sytuacji + wysyłasz im swoje IP oraz IP złodzieja.

Opublikowano

Dzięki panowie, do zamknięcia.

7ltRHSP.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...