Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer po formacie / problem z formatem

V3LL

Pytanie

Opublikowano

Witajcie,

piszę tutaj w ostateczności... po paru dniach walki z komputerem stacjonarnym się po prostu poddałem. Sytuacja wyglądają następująca na początku miałem Windows 7 lecz miałem problemy z zapychającym się miejscem na dysku C więc poddałem go formatowi i wgrałem system 8.1 z dreamsparka ( o ile dobrze pisze ) bo miałem darmowy.... no po paru miesiącach korzystania z tego systemu każdy kolejny dzień z nim był moją udręką ( w tym czasie zrobiłem xxx formatów z około 2-3 ) . Zdecydowałem się aby parę dni temu podjąć walkę i zainstalować win7... lecz ta bitwa była jednostronna. Nie mogłem zbootować płyt CD/DVD z windowsem 7 ( próbowałem 3 różne płytki ) .. też próbowałem to zrobić z pendrive no ale nic to nie dało. Mój współlokator przyniósł XP no i o dziwo poszło! zainstalowałem 2 dni temu XP .. miałem problemy z internetem ale jakoś sobie poradziłem. Teraz mam inny poważniejszy problem, system ten nie wykrywa mojej karty graficznej - podejrzewam, że po prostu jest ona za dobra na ten system operacyjny ( GTX 260 ). 

To jeszcze nie wszystko! Wchodze na nividie aby pobrać sterowniki no i ciach.. potrzebna jest JAVA - której nie mogę zainstalować ( ściągnąłem lecz instalator nie chce się uruchomić ). No i teraz jestem w kropce bo nie wiem co mam zrobić.

1. Komputer nie chce mi zbootować win7
2. Nie mogę zainstalować sterownikow z nividia ( bład z framework ) - którego nie mogę ściągnać.

True love survives all

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz coś zepsute w kompie albo się już zaczęło psuć , znajdź co a nie na siłę instaluj systemy na uszkodzonym komputerze bo do niczego nie dojdziesz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...